Avort Medabon
Buna seara, am sarcina de aproape 4 săptămâni si in seara asta la 17 am fost la doctor, pt întreruperea ei. Mia dat sa iau Medabon, am luat prima pastila la 18. Tot vad in comentarii se iau celelalte 4 la 36 de ore. Am o întrebare la dvs, e bn sa le iau la 24 de ore? Sau la 36?
2 comentarii
În cazul administrării medicamentului Medabon (care conține mifepristonă și misoprostol), instrucțiunile de administrare sunt foarte importante pentru ca procedura să fie sigură și eficientă. Este esențial să respectați recomandările medicului care v-a prescris tratamentul. Totuși, vă pot oferi câteva informații generale:
1. Protocol standard: În mod obișnuit, după administrarea primei doze de mifepristonă (prima pastilă), următoarele 4 comprimate de misoprostol se administrează:
- La 24-48 de ore de la prima doză, conform majorității protocoalelor internaționale.
- Unele ghiduri și medici specifică 36 de ore pentru administrarea optimă a misoprostolului, deoarece timpul permite ca mifepristona să își exercite efectul complet.
2. Siguranța: Misoprostolul este eficient dacă este administrat conform indicațiilor (la 24 de ore, 36 de ore sau chiar 48 de ore). Dacă medicul v-a specificat un timp diferit, urmați exact indicațiile acestuia, deoarece poate fi adaptat la situația dvs. particulară.
3. Ce să faceți?
- Dacă medicul nu v-a dat o indicație clară, este recomandat să urmați protocolul uzual (la 36 de ore) pentru a maximiza eficiența.
- Dacă nu sunteți sigură, contactați de urgență medicul sau centrul medical unde ați primit prescripția pentru a confirma exact când să luați următoarele doze.
4. De ce este important să respectați timpul?
- Mifepristona ajută la slăbirea atașării sarcinii de pereții uterului și reduce efectul progesteronului.
- Misoprostolul provoacă contracții uterine pentru a expulza conținutul uterin. Intervalul dintre doze este calculat pentru a oferi cele mai bune șanse de succes cu riscuri minime.
Dacă aveți alte simptome (durere intensă, sângerare masivă, febră, greață severă), este important să contactați medicul imediat.
Vă doresc multă sănătate! Dacă mai aveți întrebări, nu ezitați să întrebați.
1. Protocol standard: În mod obișnuit, după administrarea primei doze de mifepristonă (prima pastilă), următoarele 4 comprimate de misoprostol se administrează:
- La 24-48 de ore de la prima doză, conform majorității protocoalelor internaționale.
- Unele ghiduri și medici specifică 36 de ore pentru administrarea optimă a misoprostolului, deoarece timpul permite ca mifepristona să își exercite efectul complet.
2. Siguranța: Misoprostolul este eficient dacă este administrat conform indicațiilor (la 24 de ore, 36 de ore sau chiar 48 de ore). Dacă medicul v-a specificat un timp diferit, urmați exact indicațiile acestuia, deoarece poate fi adaptat la situația dvs. particulară.
3. Ce să faceți?
- Dacă medicul nu v-a dat o indicație clară, este recomandat să urmați protocolul uzual (la 36 de ore) pentru a maximiza eficiența.
- Dacă nu sunteți sigură, contactați de urgență medicul sau centrul medical unde ați primit prescripția pentru a confirma exact când să luați următoarele doze.
4. De ce este important să respectați timpul?
- Mifepristona ajută la slăbirea atașării sarcinii de pereții uterului și reduce efectul progesteronului.
- Misoprostolul provoacă contracții uterine pentru a expulza conținutul uterin. Intervalul dintre doze este calculat pentru a oferi cele mai bune șanse de succes cu riscuri minime.
Dacă aveți alte simptome (durere intensă, sângerare masivă, febră, greață severă), este important să contactați medicul imediat.
Vă doresc multă sănătate! Dacă mai aveți întrebări, nu ezitați să întrebați.
Poate ar fi indicat sa te gandesti si la copilul nevinovat...exista solutii, chiar dupa administrarea primei pastile.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Avortul prin contraceptive se poate ierta prin spovedire
- 2dupa avort medicamentos cand pot lua anticonceptionale
- 4Avort medicamentos, uter retrovers, scurgeri de o saptamana
- 1informatii despre avort medicamentos
- 50Avort medicamentos
- 1Avort medicamentos povestea mea
- 7Avort medicamentos cu Medabon @Medlife (si costuri)
- 0Avort medicamentos
- 0Sângerare ambundenta!
- 31Experiența avortului medicamentos
- 3Experienta mea cu Medabon
- 0Experiența mea cu avortul medicamentos
- 6Buna ziua! Am facut avort cu medabon in urma cu o săptămână si inca am sangerari, este normal?
- 1Test pozitiv după întrerupere de sarcina
- 4Care sunt experienta voastra cu medabon?
- 6Resturi după avort
- 0Întrerupere sarcina Medabon
- 1Avort medicamentos
- 1Avort medicamentos!
- 0Avort medicamentos
Mai multe informații despre: Avortul medicamentos medabon
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: