Astenia de primavara imi cauzeaza un rau puternic!

Dragi cititori, eu sunt bolnava de schizofrenie de 24 de ani, sunt sub tratament cu olanzapina si xanax si mai nou cu solian si serlift.
Dar primavara imi cauzeaza un rau puternic, ce pot sa fac, lumina aceasta cruda si multa dupa iarna imi face rau la creier.
Ce pot sa fac?
Psihiatra mi-a dar solian ultima data dar nu prea ma ajuta.
Multumesc anticipat!
Dar primavara imi cauzeaza un rau puternic, ce pot sa fac, lumina aceasta cruda si multa dupa iarna imi face rau la creier.
Ce pot sa fac?
Psihiatra mi-a dar solian ultima data dar nu prea ma ajuta.
Multumesc anticipat!
7 comentarii

Buna ziua!Sa inteleg ca dumneavoastra ati intrat pe solian si serlift de aprox. o luna?Aceste stari erau si cand luati olanzapina?Pentru a va putea da un raspuns corect ar trebui sa stiu mai multe despre tratamentele urmate si efectele lor asupra starii dumneavoastra.

@iisusebland
Si pe mine ma cam deranjeaza lumina dar probabil din cauza ca iau Invega, ca inainte de a lua medicamentul asta nu am avut probleme. Si eu am schizofrenie.
Si pe mine ma cam deranjeaza lumina dar probabil din cauza ca iau Invega, ca inainte de a lua medicamentul asta nu am avut probleme. Si eu am schizofrenie.

Doamna doctor, eu iau zilnic olanzapina si xanax, am primit si serlift mai demult dar nu l-am suportat. Zilele trecute am mai luat unul si mi-a facut rau, luna aceasta am primit si solian dar nu am curaj sa il iau. Ma supara si ficatul si fierea si nu prea mai suport medicamentele.
Multumesc șpentru raspuns!
Multumesc șpentru raspuns!

Draga Yul, nu am citit prospectul invegai, se poate sa faca rau lumina. Primavara in mod special este rea pentru nervi. Mie acum imi este rau de la fiere si ficat.
Multa sanatate! Doamne ajuta!
Multa sanatate! Doamne ajuta!

Probabil ar trebui sa va faceti o evaluare globala a starii de sanatate(analize de sange si urina, echografie abdomino-pelvina, ekg, etc)Pentru aceasta adresati-va medicului de familie.Dupa obtinerea rezultatelor se va vedea ce e de facut pentru a va proteja de efectele acestui tratament de lunga durata(la care e de inteles ca nu puteti renunta). Aceste stari "de primavara" sunt destul de frecvente in randul pacientilor cu schizofrenie aflati in tratament de mai mult timp.Singurul "antidot" pe care il avem la indemana si care din pacate doar diminua stare nu o face sa dispara sunt antidepresivele.Psihiatrul ar trebui sa incerce sa gaseasca antidepresivul potrivit pentru dumneavoastra.Pentru aceasta este nevoie si de cooperarea si disponibilitatea dumneavoastra.

Multumesc mult, doamna doctor, asa voi face!
Numai bine si sanatate!
Numai bine si sanatate!

Sfintele Pasti cu bucurie si sanatate!
Toate cele bune!
Toate cele bune!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7schizofrenia este o boala care poate fi controlata?
- 5ce trebuie sa stim despre tulburarea pshihotica reziduala?
- 10Dependenta medicamente antidepresive
- 3schizofrenie indusa?
- 5Depresie și anxietate-tratamente clasice și naturiste
- 0Efecte adverse Clopixol (schizofrenie)
- 8Zoloft combinat cu gref sau pomelo
- 7Miros de detergenti si tratament pentru anxietate
- 8Zyban plus anxiar
- 2Tritico si riscul de priapism
- 1Schizofrenie in familie
- 3Gura uscata
- 1Depresie-viza medicala
- 3Canabidiol (CBD) in tratarea anxietății.
- 5Tulburare schizofrenica sau tulburare bipolara
- 4Anxietate generalizata
- 12Pt obezitate indusa de medicamentele psihiatrice putem merge la dr diabetolog prin CAS?
- 3Am orgasm fara ejaculare va rog sa ma ajutati?
- 1Incepere tratament disparitie somn :)
Mai multe informații despre: Schizofrenia medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: