As vrea sa renunt la anticonceptionale

04-12-2012
Beyoncé
Nu este medic/terapeut
Beyoncé
As dori un sfat din partea dvs. Am 27 de ani si iau anticonceptionale din 2007 (a o relatie stabila). Am inceput cu Marvelon, il primeam gratuit de la o clinica de planning familial. Apoi am trecut la Yaz, la recomadarea unui medic ginecolog. Yaz-ul nu mi s-a potrivit deloc, asa ca mi s-a recomandat Yasmin. Nici cu acesta nu mi-a fost bine (incepusem sa ma ingras, aveam dureri de cap, stari de nervozitate, ameteli, anxietate, etc). Am trecut la Desorelle si intru-un final mi s-a prescris Logest (pentru ca are o concentratie mai scazuta de hormoni). Cu acesta mi-e binisor.
In toti acesti ani am facut si pauze de cate o luna (sau efectul anticonceptionalelor a mai fost intrerupt cand luam antibiotice pt raceala, infectii, etc.). Credeti ca schimbarea anticonceptionalelor si perioada indelungata in care le-am tot luat imi vor afecta fertilitatea? As vrea la un moment dat sa am si copii si de aceea ma gandesc ca acestea imi pot dauna. As vrea parerea unui specialist si cateva recomandari cu privire la alte metode contraceptive sigure pe care le-as putea folosi (in afara de prezervativ)
Va multumesc anticipat!
1 comentarii
0
06-12-2012, ora 23:09
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Draga Beyonce, eu te felicit pentru optiunea ta de a renunta la anticonceptionale, e cel mai bun lucru pe care il poti face, sincer nu stiu cum ai putut sa te chinui incercand atat de multe desi te simteai ATAT de rau de la ele..
Acum sa iti raspund la intrebari.. Schimbarea anticonceptionalelor nu iti afecteaza fertilitatea insa administrarea anticonceptionalelor pentru atat de multi ani DA iti pot afecta fertilitatea, ovarele tale practic nu au functionat deloc in toti acesti ani, in momentul in care vei renunta la anticonceptionale vei avea numai probleme pentru o perioada, menstruatii neregulate ori lipsa menstruatiei. Fiecare organism este diferit, unele femei au probleme in urma administrarii indelungate a acestor pilule, altele nu. Cel mai adesea AC luate ani la rand cauzeaza dereglari hormonale insa cu rabdare si in timp, acestea se rezolva.
Medicii recomanda pilulele ancitonceptionale insa nu vei vedea nicio femeie medic sa le foloseasca si nici sa le recomande fiicelor lor.
Sunt multe alte metode contraceptive care te vor scuti de neplacerile cauzate de aceste pilule... Cel mai bine este sa optezi pentru metode de bariera si nicidecum hormonale sub o alta forma.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul