Apnee

Sotul meu de ceva tmp sufera de apnee, sforaie in orice pozitie dar apneea apare mai ales atunci cand consuma alcool sau e obosit. Crede ca are si o rinita alergica deoarece nu suporta praful si mirosurile puternice. Are 50 de ani, 90 kg, 170cm inaltime, fost sportiv(mai joaca fotbal saptamanal), usor hipertensiv.Ce ne sfatuiti?
3 comentarii

1.trebuei sa inteleaga ca culcatul cu burta pliuna..duce la reflux gastro-esofagian in somn, acidul gastric iorita is inflameaza tot ce intalneste.. amigdale, lueta, mucoasa afringiana..si ajunge si in rinofaringe si inflameaza cozile cornetelor inferioare.. d e aici toate problemele
2 din punct de vedere ORL se fac
- reducerea cornetelor in volum cu radiofrecventa
-micsorarea amigdalelor in volum cu radiofrecventa
-scurtarea luetei
-cauterizarea muschilor valului palatin pentru a diminua mobilitatealui.si se diminueaza sforaitul
dar restul tine doar de capacitatea pacuientului de asi schimba mentalitatea, regimul alimentar
cina trebuie sa fiue la 19.00 , ca si alcool pe noapate doar tarie.. care ocupa mai putin spatiu.. nici de cum vin acru sau bere.., otet, lamai..s.a acidulate
2 din punct de vedere ORL se fac
- reducerea cornetelor in volum cu radiofrecventa
-micsorarea amigdalelor in volum cu radiofrecventa
-scurtarea luetei
-cauterizarea muschilor valului palatin pentru a diminua mobilitatealui.si se diminueaza sforaitul
dar restul tine doar de capacitatea pacuientului de asi schimba mentalitatea, regimul alimentar
cina trebuie sa fiue la 19.00 , ca si alcool pe noapate doar tarie.. care ocupa mai putin spatiu.. nici de cum vin acru sau bere.., otet, lamai..s.a acidulate

Parerea mea este sa incercati cu un regim de slabire. Mare parte din episoadele de apnee sunt favorizate de ingrosarea bazei de limba, datorita excesului ponderal.
S-ar putea ca, dupa revenirea la o greutate adecvata inaltimii, sa se rezolve de la sine si apneea.
Succes!
S-ar putea ca, dupa revenirea la o greutate adecvata inaltimii, sa se rezolve de la sine si apneea.
Succes!

Multumesc frumos ambilor medici, respect pt ce faceti aici!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8nu stiu sa ma controlez
- 12vegetatii adenoide
- 5de 8 ani am probleme cu sforaitul
- 6sforait la 3 ani
- 3sforait si apnee
- 2sforaitul la copil
- 4Sforaitul la copii mici
- 6apnee de somn obstructiva?!
- 3Apnee severa
- 1sindromul apnee in somn, am fost la zece clinici, și nu a fc nimeni nimic
- 2Apnee in somn - deviatie de sept
- 1Apnee in somn
- 1Va cer ajutor urgent, sunt extrem de disperat, șocat, consternat - pot muri în somn oricând
- 5Sforait dupa operatia de deviatie de sept
- 3Adenoamigdalectomie si apnee copil 2ani si 7 luni
- 6Sforăit cu gura închisă
- 3Deviatie de sept laringita cronica hipertrofica
Mai multe informații despre: Apneea nocturna Sforaitul Apneea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: