Gingivita?
De putin timp am o problema cu gingia: este rosie, putin umflata, si a inceput sa se retraga de pe dinte. Din ce am citit ar putea fi gingivita, ce ma ingtijoreaza este ca se spune ca partea cu retrasul gingiei apare cand afectiunea se agraveaza, numai ca eu pana recent nu am observat vreo problema cu gingia. Mentionez ca problema a aparut in dreptul unui singur dinte, in rest gingiile arata normal, nu sunt umflate si nu sangereaza.
Stiu ca ar trebui sa merg la un stomatolog, dar din motive independente de mine (dependente de medicul respectiv :) ) nu pot face asta decat peste vreo 10 zile. Pana atunci as dori sa stiu daca exista ceva ce pot face acasa, pentru a mai calma gingia. Am citit ceva legat de niste antibiotice care se aplica local, sau de apa de gura speciala, dar chiar nu ma pricep, si n-as vrea sa iau ceva asa, aiurea.
Stiu ca ar trebui sa merg la un stomatolog, dar din motive independente de mine (dependente de medicul respectiv :) ) nu pot face asta decat peste vreo 10 zile. Pana atunci as dori sa stiu daca exista ceva ce pot face acasa, pentru a mai calma gingia. Am citit ceva legat de niste antibiotice care se aplica local, sau de apa de gura speciala, dar chiar nu ma pricep, si n-as vrea sa iau ceva asa, aiurea.
1 comentarii
Ca sa calmati gingia clatiti cu Corsodyl dupa mese de 2 ori pe zi, si evitati periajul orizontal (multa lume se perie asa si este incorect). Periati-va corect(vertical) de 2-3 ori pe zi cu Parodontax - e o pasta de dinti special formulata pentru gingii cu probleme. Iar problema cu gingia e mai mult ca sigur tartrul care irita zona.
Succes!
Succes!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3gingii inflamate (gingivite).. tratament?
- 4dureri de gingii
- 7Mugure blocat
- 3gingivita? paradontoza?
- 3Durere de gingie dupa o cimentare definitiva a unei punti de ceramica
- 7Afectiune gingivala
- 7Gingie umflata
- 0Umflatura sub dinti
- 2sangerare gingii
- 12gingivita
- 3Aparatul dentar
- 4Halena, inceput de gingivita
- 2Gingivita se vindeca?
- 1Gingivita
- 2Ajutor.Gingii roșii și inflamate plus infecții la masele cu roșeață și umflaturi in gingie
Mai multe informații despre: gingivita
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: