Anxietatea bat-o vina :) | Forumul Medical ROmedic

Anxietatea bat-o vina :)

18-01-2021
anxiar
Nu este medic/terapeut
anxiar
E indicat, recomandat, renuntarea la cafea daca est anxios?
Adica eu sunt de 8 ani de zile anxios, am luat si pastile, facut si psihoterapie, de 2 ani am renuntat la anxiar si am luat numai cipralex (1pastila pe zi). de o jumatate de an am redus acel cipralex la 0.5/zi.
Dar de vreo 2 saptamani parca ma simt asa nelinistit, tremurat, amortit asa, uneori zic ca pic din picioare, nu mai am rabdare, simt o ceata pe ochi, o presiune pe cap.
Tin sa precizez ca beau cafea (capuccino ce-i drept) de la aparatele alea de cafea Tchibo.

Ar trebui renuntat la cafea?
O zi frumoasa.
6 comentarii
0
18-01-2021, ora 12:42
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Cafeaua poate să agite, Încearcă o perioadă fără cafea și vezi cum te simți.
Totuși mi se pare mult să faci tratament pentru anxietate de 8 ani? Ai făcut și evaluare psihologică? Ți s-a spus că ai o personalitate anxioasă? Ce psihoterapie ai făcut? De obicei cu psihoterapia cognitiv-comportamentală după 15-20 de ședințe poți reuși să ții anxietatea sub control.
1
18-01-2021, ora 12:46
anxiar
Nu este medic/terapeut
anxiar
Buna ziua,
Am facut sedinte atunci, la inceputul anxietatii, a decurs ok, dar atunci eram in plin cu tratamentul.
Adica luam anxiar 1, 5mg zilnic, cipralex, dar am renuntat la sedinte deoarece simteam ca nu ma mai ajuta, erau costisitoare si deja devenise o monotonie, vorbeam lucruri banale.
Acum am renuntat la tratament, pentru ca nu vreau sa tin acest tratament toata viata, pentru ca si cu tratament ma simt rau, anxietatea nu ma omoara dar nu ma lasa sa traiesc, nu ma mai bucur de un concediu, nu ma mai bucur de liniste, mereu stau cu frica-n san.
0
18-01-2021, ora 20:34
Psihologie, București
Tratamentul ajută pe moment, psihoterapia dă rezultate pe termen lung, în sensul că ești ajutat să schimbi modul de gândire si percepție și să dobândești competențe pentru gestionarea situațiilor stresante. Nu ai găsit probabil terapeutul care să te ajute în problema ta, pentru că astăzi nu ai fi mai ajuns la aceleași stări.
0
23-01-2021, ora 17:34
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Buna ziua,
Capucino este mai putin concentrat in cofeina, avand lapte adaugat, mai ales daca este de la aparate...
Aceste simtome nu sunt cauzate de consumul de capucino, ci mai degraba de problemele anxioase care nu au fost tratate corespunzator.
Faptul ca va simtiti dominat de anxietatea patologica, poate atrage dupa sine si dezvoltarea simptomelor depresive, va poate diminua bucuria de a trai prin renuntarea la anumite placeri, evitarea situatiior sau a locurilor, a activitatilor care va creaza emotii placute etc. Prin urmare, nu renuntati de tot la aceasta placere, puteti inlocui capucino cu bautura caffe latte, care are mai mult lapte, este mult mai diluata si prin urmare mai multa in ceasca pentru a o savura cu sentimentul de liniste.
0
20-02-2021, ora 10:34
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Nu este cazul sa renunțați la cafea. Anxietatea dvs. nu a fost tratată corespunzător. Ea poate fi doar o stare survenita pe fondul anumitor evenimente, caz in care anxietatea poate dispărea în totalitate, sau poate fi o trăsătură de personalitate, caz in care trebuie să învățați să o gestionati. In aproximativ 10 sedinte de terapie ar trebui să dobanditi competențe în gestionarea acestor stări de anxietate, sa învățați noi metode si tehnici si sa va schimbați modul de raportare asupra acestor stări.
0
16-06-2021, ora 16:02
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Jumatate de pastila de Cipralex e mai degraba placebo decat tratament activ. Doza mínima e de 10 mg (o pastila). Ca atare agitatia e mai probabil de fapt o revenire a anxietatii tale Anxiar. Incearca din nou psihoterapia insa
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  • Consumul de cafea È™i anxietatea
  •