Teama de abandon
Buna,
Va rog frumos sa imi spuneti ce as putea face sa lupt impotriva temerii mele de abandon care imi distruge relatiile si viata. Nu mai am timp sa merg la psihoterapie si nu vreau sa ma rezum doar la tratamentul cu antidepresive, pentru ca nu este suficient.
De curând am inceput o noua relatie si nu vreau sa stric din nou totul din cauza comportamentului meu. Va rog sa imi spuneti tehnici sau exercitii pe care le-as putea face, carti pe care le-as putea citi si care m-ar putea ajuta, orice.
Va rog frumos sa imi spuneti ce as putea face sa lupt impotriva temerii mele de abandon care imi distruge relatiile si viata. Nu mai am timp sa merg la psihoterapie si nu vreau sa ma rezum doar la tratamentul cu antidepresive, pentru ca nu este suficient.
De curând am inceput o noua relatie si nu vreau sa stric din nou totul din cauza comportamentului meu. Va rog sa imi spuneti tehnici sau exercitii pe care le-as putea face, carti pe care le-as putea citi si care m-ar putea ajuta, orice.
2 comentarii
Buna ziua,
Este important ca ati constientizat teama de abandon, ganditi-va insa si la cauzele ei, pentru a intelege ca persoana cu care sunteti este una, iar persoana/persoanele care v-au abandonat sunt...altele.
Incercati sa mentineti un echilibru intre timpul petrecut impreuna si timpul petrecut separat. Daca "celalalt" nu poate fi cu Dumneavoastra la un moment dat nu va anulati, asteptand-ul si creind scenariile specifice. Faptul ca nu va raspunde la telefon la un moment dat inseamna ca este doar ocupat. Lasati urmarirea profillor de facebook si altele si ocupati-va cu ceva., etc, etc.
Puneti accentul pe activitati care sa va creasca autonomia si independenta.
Este important ca ati constientizat teama de abandon, ganditi-va insa si la cauzele ei, pentru a intelege ca persoana cu care sunteti este una, iar persoana/persoanele care v-au abandonat sunt...altele.
Incercati sa mentineti un echilibru intre timpul petrecut impreuna si timpul petrecut separat. Daca "celalalt" nu poate fi cu Dumneavoastra la un moment dat nu va anulati, asteptand-ul si creind scenariile specifice. Faptul ca nu va raspunde la telefon la un moment dat inseamna ca este doar ocupat. Lasati urmarirea profillor de facebook si altele si ocupati-va cu ceva., etc, etc.
Puneti accentul pe activitati care sa va creasca autonomia si independenta.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10In ultima vreme am ajuns o persoana cu multe probleme
- 11am pierdut contactul cu realitatea
- 34Cum se poate scapa de fobie
- 8Anxietate - tratamentul da dependenta?
- 9Care suferi de atac de panica sau anxitate ?
- 22cine ma poate ajuta cu un sfat?
- 4anxietate, depresie si depersonalizare
- 44Pentru cei care sufera de anxietate - NU, NU M-AM VINDECAT, DAR M-AM CALMAT -
- 11am facut primul pas
- 3Anxietate oribila
- 6Cum sa mai abordezi vorbesti cu femeile din ziua de azi!
- 4Frica de mine
- 8Atac de panica si foarte anxietate.. ajut
- 8M am vindecat de anxietate
- 87Grup suport pentru atacuri de panica si anxietate 2015.
- 8Sevraj Seroxat ?
- 2anxietate / atac de panica
- 2Anxietate, frica
- 4Anxietate si atacuri de panica
- 4Anxietatea a revenit
Mai multe informații despre: Anxietatea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: