Probleme digestive posibil colon iritabil | Forumul Medical ROmedic

Probleme digestive posibil colon iritabil

03-07-2023
Herfor
Nu este medic/terapeut
Herfor
Buna ziua,
Am si eu niste probleme foarte suparatoare ultimul timp, de cel putin o luna de zile, care apar si dispar.

Un scurt istoric, am avut probleme cu atacuri de panica din trecut, cu pulsul, tensiunea usor marita (120-90/95~), urmez tratament cu Concor, initial de 2.5mg care a fost marit la 5 mg, tot in urma evenimentelor recente si simptomelor actuale. Am urmat in trecut si tratament cu Alprazolam de 0.5mg, de care am scapat la inceputul acestui an.

Pot sa zic ca ma si stresez foarte foarte usor, mai ales cand apar ceva simptome sau imi bate inima mai repede.

La cardiolog am fost, am doar o usoara insuficienta mitrala grad 1.

Pe parte digestiva, de foarte mult timp am avut probleme cu balonarile si cu acidul la stomac, dar in ultima perioada, problema a devenit foarte nasoala. Ma simt balonat uneori extrem de puternic pot zice, astfel incat abia ma pot misca fara sa ma simt incomodat, am greturi care se amelioreaza cand elimin gaze (eructatii), o durere care se simte foarte bine cand trag aer in stomac, mai simt ca un fel de emotii le-as descrie in stomac cand se intampla, si se intampla foarte des. Pe langa aceste dureri, am mai patit uneori si sa ma trezesc dimineata sau chiar si in timpul zilei cu dureri in zona stanga jos si sa am diaree scurta, deobicei doar un scaun moale, apoi totul mai normal. Mai am unele "crize" sa le zic asa zilele astea cand ma doare stomacul, ma simt si usor ametit, parca sunt mai aerian asa, nu stiu sa explic exact aceasta senzatie, nu pot sa stau calm in acele momente, ma simt parca si slabit, maini si picioare reci chiar si cand e destul de cald cand se intampla, urinam ieri chiar intr-o astfel de criza si o data la 25-30 minute, si un astfel de moment tine si cateva ore si se repeta uneori si zilnic. Tot asa ma simt mult mai obosit, nu pot sa dorm bine, obosesc mult mai repede la efort, chiar simt inima cum bate foarte tare chiar si la o plimbare mai mica sau urcat de scari (110 puls aprox). Uneori cand stau jos pe scaun nu simt nimic neobisnuit si cand ma ridic incepe din nou acea durere si eliminarea de gaze.

Am fost cu aceste simptome la gastroenterologie, unde mi s-a facut doar un echo abdominal, mi-a zis ca intr-adevar sunt foarte balonat, si usoare depuneri de grasime pe ficat, in rest partile vizibile sunt normale, doar ca unele zone nu s-au vazut datorita aerofagiei.

Mi-a zis domnul doctor ca este colon iritabil si ca cel mai probabil pleaca de la anxietate. Am primit tratament cu ibutin 300 mg de 2 ori pe zi, un probiotic 3 luni de zile, Kebene Plus de 3 ori pe zi si Gerdoff pentru acid la nevoie.

Am terminat 14 zile de ibutin, si am fost la control, a fost o perioada mai ok, dar cum am terminat ibutin parca au revenit toate simptomele si acele "crize".

Ma gandesc ce ar putea sa fie cu aceste simptome combinate, sa fie doar de la anxietate, nu am avut probleme personale mari in ultima perioada, chiar ma simt mult mai bine decat anii precedenti.

De mentionat ca mai ales cand conduc parca ma apuca si mai tare aceste crize de balonare.

Multumesc
4 comentarii
0
03-07-2023, ora 22:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna seara.
Unora le trece colonul iritabil dupa 3-4 luni cu tratament cu antidepresiv pentru anxietate.
0
15-07-2023, ora 17:16
Dr. Ditoiu Alecse Valerian
Gastroenterologie, Bucuresti
Dr. Ditoiu Alecse Valerian
Aveti prea multe simptome si diferit localizate pentru a fi colon iritabil si pentru a va trata dupa sfaturi pe net.
0
17-07-2023, ora 11:07
Herfor
Nu este medic/terapeut
Herfor
Multumesc pentru raspuns, nu caut un tratament neaparat de pe internet, ci chiar si un sfat daca ar trebui sa mai vizitez un alt medic sau o alta specializare. Intre timp, simptomele sunt mai ameliorate urmand tratamentul prescris de medicul gastro, dar tot mai exista unele momente.
0
04-09-2023, ora 09:59
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Bună ziua. Am mai vorbit pe acest forum despre problemele mele gastrointestinale. Le reiau, pentru că în ultimul timp ele s-au amplificat (mai ales durerea). În 2017 și 2022 am făcut colonoscopii și mi s-a pus diagnosticul de colon iritabil și boală diverticulară. Am urmat tratament medicamentos și am ținut regim alimentar. De asemenea, în ultimii 3 ani am făcut 3 gastroscopii (ultima, în martie 2023), în urma cărora mi s-a pus diagnosticul de gastrită antrală congestivă, hernie hiatală incipientă și esofagită de reflux. Problemele (simptomele) cu care mă confrunt, de mult timp, și care continuă și în prezent sunt: durere abdominală puternică și persistentă în partea stângă a abdomenului, sub coastă, balonare, eructații, grețuri și uneori vărsături. Am încercat să-mi calmez durerile cu Spasmomen sau No-Spa, dar acestea persistă. De asemenea, am dureri de cap, care (ciudat!) se intensifică odată cu apariția durerilor abdominale. Dar m-ar interesa să știu mai precis dacă gastrita sau colonul este vinovat pentru aceste dureri. Am făcut în 2020 și o depresie cu anxietate (din cauza durerilor am făcut tot felul de scenarii în legătură cu unele afecțiuni grave de care aș suferi: cancer etc.). Pentru depresie, am făcut tratament, un an, cu Quetiapină și Tritico. În acea perioadă m-am simțit mai bine, în primul rând pentru că dormeam cam 8-9 ore pe noapte. Acum, însă, am și niște insomnii crunte (uneori dorm doar 2-3 ore pe noapte și toată ziua următoare sunt extenuat, fizic și psihic. M-am gândit să mai merg la medicul gastroenterolog, dar am fost de suficiente ori (două colonoscopii, trei gastroscopii, eco abdominal, CT abdominal). Precizez că analizele de sânge mi-au ieșit bine. Medicul neurolog (la care, de asemenea, am fost) mi-a spus că totul e din cauza stresului, a depresiei și a anxietății și că am o sensibilitate crescută la durere. Nu mai știu ce să fac pentru ca durerile acestea (care uneori sunt cumplite) să înceteze sau să devină mai suportabile. Medicamente am luat, respect dieta alimentară și, mai nou, merg și la terapeut, pentru problemele legate de anxietate și depresie. Vă mulțumesc pentru atenție!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.