Anxietate - somatizare

28-03-2025
CldCld
Nu este medic/terapeut
CldCld
Bună ziua.
Cred ca am o anxietate exacerbata și aș dori să aflu și alte păreri.
La începutul lunii februarie după o perioadă lungă de stres enorm și încărcătură emoțională, după pierderea tatălui, brusc am început să merg foarte des la baie.
Am mers să mi fac analize de urină complete, am făcut echo, am mers la 6 medicii urologi și un nefrolog care mi au spus ca nu am nimic și ca totul e în regulă. Am fost la ginecolog, totul a ieșit în regulă.
Urmez un tratament pt vezica urinară hiperactivă care ar fi pe bază de stres anxietate etc.
În perioada în care mergeam la medici, am slăbit 4 kg de teama ca am ceva, nu puteam mânca nu puteam dormi… Simptomele s au mai ameliorat dar tot am o anxietate și o frică pt ca nu ma simt bine fizic. Exceptând faptul ca nu mai am chef de nimic, abia pot sa zâmbesc, nu mi găsesc nicio bucurie în nimic.
Mulțumesc…
4 comentarii
0
28-03-2025, ora 14:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna.
Daca anxietatea tine mai mult de doua saptamani va trebuie tratament.
Faceti test depresie si test anxietate online.
0
31-03-2025, ora 21:28
dxm_dxm
Nu este medic/terapeut
dxm_dxm
Baga cat mai multe droguri psihiatrice ca sa faci probleme medicale reale daca astea false nu iti ajung. Baga zilnic, pentru tot restul vietii si pentru inca 2-3 vieti dupa. Oricum plateste CAS-ul, nici nu te costa nimic sa faci probleme medicale reale si grave.
0
31-03-2025, ora 22:14
CldCld
Nu este medic/terapeut
CldCld
Frustrarea ta există pt ca…?

Poți trece mai departe de acest topic cu ușurință!
Momentan nu știu care e pe pastile mai mult ;)

La revedere.

Ah și dacă am nevoie de pastile, muncesc cat să plătesc CAS-ul. Idiotule
0
03-04-2025, ora 22:09
dxm_dxm
Nu este medic/terapeut
dxm_dxm
Vezi sa bata placebo pastilele alea sa nu le iei degeaba, non-idiotule

Frustrarea mea consta in faptul ca atunci cand un om are o problema de genul acesta, numerosi oameni incearca sa faca bani de pe urma lui, vanzandu-i droguri de puscariasi cu 0$ valoare stradala si care nu bat placebo pe afectiunea respectiva, droguri de la care chiar ajunge sa faca probleme medicale reale, nu doar somatizari.

Nu exista droguri care sa ajute cu astfel de probleme somatice iar daca cineva incearca sa iti vanda asta, verifica studiile sau macar parerea Cochrane inainte sa pui botul la vrajeala. Intereseaza-te ce inseamna conceptul de "medicina bazata pe dovezi".
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Dependența față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia și anxietatea
  • Anxietatea poate influența negativ luarea deciziilor
  • Aplicația pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea și depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii și femeile sunt mai predispuși la anxietate
  •