Anxietate si tulburare de panica
Buna ziua! sunt un tanar de 20 de ani caruia i s a schimbat viata in urma unui atac de panica acum cateva luni. Am ajuns la urgente in urma unei stari de ameteala ( am crezut ca fac infarct ) si mi s a spus ca analizele si ekg arata ca am inima sanatoasa ( doar puls mare). De atunci am probleme cu ameteala simt dureri in piept si discomfort, ma doare mana stanga umarul, batai rapide de inima cand nu ar trebuii, deasupra urechilor am niste pulsatii destul de des ( ca si cum se zbate o vena) ba pe tampla stanga ba pe cea drepta. Ce ma nelisteste teribil este ameteala de care nu pot scapa ( de obicei seara ) si starea de confuzie uneori imi e greu sa imi aduc aminte lucruri chestia asta afectandu mi performatele la facultate destul de mult. Am fost la cardiolog acolo mi s a spus ca am anxietate si ca inima e ok ( inafara de faptul ca atunci cand m am pus pe masa sa fac ekg a inceput sa imi bataninima : 120 bpm dupa totu ok). uneori realizez ca nu am nimic dar creierul nu ma lasa sa stau linistit mai ales cand am simptomele enumerate mai sus. Va rog sa ma ajutati cu un sfat deoarece simt ca nu mai sunt eu cel de dinainte de acea seara. Va multumesc anticipat
5 comentarii
Buna.
Ameteala, durerile in piept si pulsul marit sunt somatizari de anxietate. Mergeti la un psihiatru pentru tratarea anxietatii si la un psiholog pentru psihoterapie. Cu trimitere de la psihiatru aveti dreptul la 24 de sedinte la psiholog pe an.
Sanatate multa!
Ameteala, durerile in piept si pulsul marit sunt somatizari de anxietate. Mergeti la un psihiatru pentru tratarea anxietatii si la un psiholog pentru psihoterapie. Cu trimitere de la psihiatru aveti dreptul la 24 de sedinte la psiholog pe an.
Sanatate multa!
Buna Stefan, ai reusit sa gasesti cauza acestor simptome, iei un tratament ceva?
Mda, pune intrebari si dispare apoi, asa fac multi.
Ce alimentație aveți? Excesul de sare sau de zahăr poate cauza hipertensiune. Faceți efort fizic exagerat sau consumați multe produse animale (carne, lactate, ouă). grăsimile saturate din alimentele de origine animală pot duce la ateroscleroză (înfundarea arterelor), care e factorul principal al bolilor de inimă și un factor major în alte boli cronice, care pot fi prezente în formă incipientă și la cineva de vârsta dvs.
Pe la 19 ani, am avut o perioadă când am mâncat excesiv de multe produse animale, în special carne procesată (hotdog etc) și îmi amintesc că aveam niște stări de frică față de ceilalți oameni, plus amorțeli ale mâinilor sau picioarelor. Când am revenit la o dietă mai moderată, aceste stări au dispărut
Pe la 19 ani, am avut o perioadă când am mâncat excesiv de multe produse animale, în special carne procesată (hotdog etc) și îmi amintesc că aveam niște stări de frică față de ceilalți oameni, plus amorțeli ale mâinilor sau picioarelor. Când am revenit la o dietă mai moderată, aceste stări au dispărut
Nu are nici o treaba cu alimentatia, voi una doua hop alimentatia, are creieru varza, de acolo vine.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5insarcinata... sub tratament antidepresiv
- 3dureri de cap, infucienta respiratorie, atac de panica
- 63anxietate, atacuri de panica...sau alt ceva?
- 50Multumiri.
- 6absenta libidoului
- 0e atac de panica?
- 9probleme cu tiroida?
- 3atac de panica de 9 ani
- 14De 3 ani ma lupt cu niste stari ciudate... anxietate?
- 255Ganduri de care nu pot sa scap. Ce am? Mai e cineva ca mine?
- 3Stari de tremur si atacuri de panica.
- 7Atacuri de panica
- 10Anxietate- oare functioneaza tratamentul?
- 8Modificări fiziologice - Anxietate/Atacuri de panică
- 1Ce analize sa fac
- 11Anxietate si atacuri de panica
- 12Anxietate si atacuri de panica
- 8Nu mai pot. Am inceput cu palpitații și îmi tremura tot corpul, stare de neliniște și panică.
- 1Atac de panica
Mai multe informații despre: Anxietatea Atacurile de panica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: