depresie, anxietate.
Buna tuturor, am 35de ani sias vrea sa impartasesc si eu aici niste probleme cu care ma confrunt, de ce va vreme cam (1luna ) am inceput sa am niste dureri in piept, senzatia de sufocare goluri si dureri prin stomac. teama fara motiv de ceva anume.. tot feluri de ganduri (negre) dureri de spate, mai ales in zona cervicala...mentionez cain trecut am avut probleme cu calciu, asa ca m-iam facut cateva analize calciu era in limite normale aste m-au impins catre un cardiolog am facut ekg siun ecograf la inima la care nu au fost modificari aveam decat tensiunea si pulsul marite tensiune 15/8 eu de obicei eram cu tensiunea mica, am ameteli cateodata. furnicaturi la degetele de la maini sau picioare, nu am pofta de mancare m-am documentat pe net si pe forum simtomele seamana cu distonia neurovegetativa saucu depresia, anxietatea. m-am uitat peste un bilet de iesirre dein spital de acus 10 ani cand am fost diagnosticat cu nevroza depresiva, dupa un deces in familie..as vrea sa stiu cefel de investigatii ar trebui sa mai fac.. pt ca nu stiu incotro samerg.
5 comentarii
Buna seara!
Nu cred ca mai sunt necesare (prea) multe investigatii.
Cred ca problema dumneavoastra ar putea beneficia de tratament homeopat. Pentru aceasta e nevoie
de o consultatie speciala, efectuata de un medic homeopat sau cu competenta in homeopatie.
Cu respect,
Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Nu cred ca mai sunt necesare (prea) multe investigatii.
Cred ca problema dumneavoastra ar putea beneficia de tratament homeopat. Pentru aceasta e nevoie
de o consultatie speciala, efectuata de un medic homeopat sau cu competenta in homeopatie.
Cu respect,
Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
multumesc pt raspunsul si recomandarea dvs, dar as vrea sa stiu daca tensiunea si pulsu pot creste pe baza nervoasa ?sau emotivitate?
@ ANGOLA
Va prezentati cu trimitere de la medicul de familie la medicul psihiatru.
Aceste manifestari despre care vorbiti sunt ale unei afectiuni psihice ce poarta denumirea de anxietate.
Trebuie sa urmati minum 6 luni tratament pentru ca boala sa remita.
Va prezentati cu trimitere de la medicul de familie la medicul psihiatru.
Aceste manifestari despre care vorbiti sunt ale unei afectiuni psihice ce poarta denumirea de anxietate.
Trebuie sa urmati minum 6 luni tratament pentru ca boala sa remita.
va multumesc pt sfat ! am sa fac o vizita la psihiatrie. multumesc inca o data, va doresc numai bine!! AN NOU FERICIT!!!
Buna ziua,
Daca nu ati facut inca vizita la psihiatru, va recomand sa treceti mai bine inainte pe la un psiholog clinician, care va poate pune la fel de bine un diagnostic, iar apoi sa urmati sedinte de psihoterapie. Anumite forme de terapie (cum este cea cognitiv-comportamentala) sunt la fel de eficiente ca medicamentele, insa nu au efectele lor secundare si nu dau dependenta.
Mai mult decat atat, ele trateaza cauza, astfel incat se previne recaderea. Daca ati lua medicamente este posibil sa va simtiti bine doar atata timp cat le luati, iar dupa ce ati renuntat sa revina simptomele.
Durata unei terapii poate fi de la 5-10 sedinte la 20-30, depinde mult de comorbiditati, de increderea in psiholog si de efortul depus de dvs. pt. a va schimba. Terapia este un proces prin care renuntati la vechi comportamente si convingeri nefolositoare si invatati altele noi, adaptative, sanatoase, care va vor ajuta toata viata.
Succes si decizii intelepte!
psiholog Ana Badita
Daca nu ati facut inca vizita la psihiatru, va recomand sa treceti mai bine inainte pe la un psiholog clinician, care va poate pune la fel de bine un diagnostic, iar apoi sa urmati sedinte de psihoterapie. Anumite forme de terapie (cum este cea cognitiv-comportamentala) sunt la fel de eficiente ca medicamentele, insa nu au efectele lor secundare si nu dau dependenta.
Mai mult decat atat, ele trateaza cauza, astfel incat se previne recaderea. Daca ati lua medicamente este posibil sa va simtiti bine doar atata timp cat le luati, iar dupa ce ati renuntat sa revina simptomele.
Durata unei terapii poate fi de la 5-10 sedinte la 20-30, depinde mult de comorbiditati, de increderea in psiholog si de efortul depus de dvs. pt. a va schimba. Terapia este un proces prin care renuntati la vechi comportamente si convingeri nefolositoare si invatati altele noi, adaptative, sanatoase, care va vor ajuta toata viata.
Succes si decizii intelepte!
psiholog Ana Badita
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11Sfatuti-ma cum sa ajut o persoana depresiva...va rog
- 14e posibil sa degenereze in timp anxietatea?
- 3Stari de panica si anxietate
- 2insomnie, stare anxioasa, agitata, transpiratie nocturna
- 4Anxietate, neincredere in mine, griji.
- 8Omega 3 impotriva depresiei
- 5Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiei
- 8anxietate, fobie, dereglare de alimentatie?
- 4stari anxio depresive asociate cu insomie
- 9Ajutor mi-e teama sa iau tratament
- 278Singuratatea depresivului
- 2Anxietate?
- 8aceste simptome sunt de anxietate sau sunt reale ?
- 2Anxietate, pierdere de memorie de scurta durata !
- 34Anxietate de boala
- 3Ce sa fie? Inima sau anxietate/depresie?
- 21Este necesara internarea la psihiatrie pentru tratarea atacurilor de panica?
- 4Anxietate si atacuri de panica de ceva timp
Mai multe informații despre: Anxietatea Depresia tulburare anxios depresiva depresie si anxietate
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Depresia postpartum (postnatală)
- Anxietatea
- Tulburarea de anxietate generalizata
- Tulburarea anxioasa datorata unei afectiuni medicale
- Atacurile de panica
- Depresia
- Ciclotimia - tulburarea ciclotimică
- Anxietatea de sănătate
- Atacul de panică în sarcină
- Sindromul depresiv major - schimbările patologice de la nivel cerebral
- Anxietatea și alimentația