anxietate?
frica de orice, adica daca folosesc crema ma tem sa nu ma intoxic, daca calc rau griji ca am o fractura, daca beau rece griji ca racesc si etc. apoi atacuri de panica, insomnie, frica mare, nu dorm, am slabit, nu mananc, tuburari digestive, senzatie de urinat, senzatie de scalp dureros, frica de situatii care presupun constrangere
8 comentarii
Buna ziua, simptomele descrise apar in cazul unei anxietati ridicate. Mergeti la un medic psihiatru pt a va recomanda tratamentul potrivit si in paralel faceti si psihoterapie. Sanatate multa!
Psihoterapeut Roxana Berdei
Psihoterapeut Roxana Berdei
Da, e anxietate. Apelează la un psihoterapeut şi/sau la un medic psihiatru dacă nu te descurci să-ţi învingi fricile singur.
buna ziua,
Ricosa, din descrierea ta se pare ca te confrunti cu o tulburare de anxietate Daca tulburarea de anxietate apare ca urmare unor cauze psihice (ex.un stil de gandire negativista, convingeri disfunctionale despre noi insine si ceilalti etc) sau a unor evenimente si situatii de viata (ex medii sociale stresante, examene picate, pierderea locului de munca sau a unei persoane apropiate etc.) atunci o solutie eficienta o reprezinta psihoterapia cognitiv-comportamentala.
Conform psihoterapiei cognitiv-comportamentale, de cele mai multe ori, tulburarile de anxietate apar deoarece oamenii se autoperturba prin felul in care gandesc si interpreteaza evenimetele si situatiile cu care se confrunta, prin convingerile, cerintele si asteptarile nerealiste pe care le au fata de ei insisi, fata de ceilalti semeni si fata de viata in general. Toate acestea pot genera stari emotionale negative (teama, frica, panica, tristete, iritabilitate etc), atacuri de panica, manifestari obsesive etc.
Asadar, daca realizam o restructurare cognitiva astfel incat gandirea sa devina mai obiectiva si convingerile, cerintele si asteptarile mai realiste, atunci nu ne mai autoperturbam emotional (nu ne mai incarcam excesiv cu stari negative) si comportamental.
Cu alte cuvinte, important nu e ceea ce ni se intampla, ci felul in care interpretam ceea ce ni se intampla. Putem alege sa schimbam interpretarea, adica anumite obiceiuri mentale. Aceste obiceiuri nu se schimba cu medicamente sau tratamente naturiste, ci prin psihoterapie.
Toate cele bune!
Ricosa, din descrierea ta se pare ca te confrunti cu o tulburare de anxietate Daca tulburarea de anxietate apare ca urmare unor cauze psihice (ex.un stil de gandire negativista, convingeri disfunctionale despre noi insine si ceilalti etc) sau a unor evenimente si situatii de viata (ex medii sociale stresante, examene picate, pierderea locului de munca sau a unei persoane apropiate etc.) atunci o solutie eficienta o reprezinta psihoterapia cognitiv-comportamentala.
Conform psihoterapiei cognitiv-comportamentale, de cele mai multe ori, tulburarile de anxietate apar deoarece oamenii se autoperturba prin felul in care gandesc si interpreteaza evenimetele si situatiile cu care se confrunta, prin convingerile, cerintele si asteptarile nerealiste pe care le au fata de ei insisi, fata de ceilalti semeni si fata de viata in general. Toate acestea pot genera stari emotionale negative (teama, frica, panica, tristete, iritabilitate etc), atacuri de panica, manifestari obsesive etc.
Asadar, daca realizam o restructurare cognitiva astfel incat gandirea sa devina mai obiectiva si convingerile, cerintele si asteptarile mai realiste, atunci nu ne mai autoperturbam emotional (nu ne mai incarcam excesiv cu stari negative) si comportamental.
Cu alte cuvinte, important nu e ceea ce ni se intampla, ci felul in care interpretam ceea ce ni se intampla. Putem alege sa schimbam interpretarea, adica anumite obiceiuri mentale. Aceste obiceiuri nu se schimba cu medicamente sau tratamente naturiste, ci prin psihoterapie.
Toate cele bune!
multumesc pentru ajutor, dar am luat 2 ani seroquel100 mg pentru insomnie severa si zoloft, apoi doar fobiless 7 luni, de 1 an am renuntat la seroquel, de 3 luni la fobiless, starile au aparut de frica si nesiguranta, am reluat tratamentul fara efect, nu dorm nici cu 300 seroquel
Reia tratamentul dupa ce te reevalueaza psihiatrul. Poate nu iti va da aceleasi medicamente.
am reluat cu aceleasi dupa reevaluare dar fara rezultzt dupa 2 luni de administrare
Mergi inapoi sa-ti mai adauge ceva sau schimbe ad-ul cu unul mai sedativ , ii spui ca ai insomnie !
Va recomand sa urmati un program de psihoterapie in combinatie cu tratamentul psihiatric
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Este nevoie de vaccinare?
- 14Psihoterapeu/Psiholog sau Psihiatru
- 4Sperietura foarte mare
- 0Colesterol LDL
- 2Va rog sa ma ajutati atacuri de panica sau am probleme cu inima
- 4Vreau ajutor - ma gandesc zi si noapte si sunt speriat si imi este frica sa nu fac shizofrenie
- 6Anxietate severa?
- 17Ipohondru sau bolnav?!
- 9Buna ziua. Imi e frica de boli incurabile, etc :) sunt oarecum ipohondru.
- 2Ipohondrie
- 7Anxietate sau altceva?
- 3Nu stiu cum mai rezist, ma simt rau si deja numa boli grave am in cap.
- 7Nu știu ce am!!!! Nu mai am chef de nimic...ma gândesc NON stop ca am vreo boala.
- 5Tiroida sau anxietate?
- 5Teama de boala(cancer)
- 1Anxietate
- 3Disconfort în zona inimi
- 1Fac mereu atac de panică atunci când vreau să merg la medic
- 3Anxietate excesivă
Mai multe informații despre: anxietatea de boala
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: