Anxietate?
Buna seara, ma numesc Bogdan si am varsta de 16 ani si practic fotbal. Acum ceva timp, la un meci, la jumatatea reprizei, am simtit o stare de ameteala, de lesin, dupa care am stat putin m-am relaxat si am jucat din nou, dar cu ganduri ca pot pati ceva, cu ingrijorari si teama de moarte. De atunci am tot felul de stari, ameteala, am facut si atacuri de panica, dar nu am mers la doctor. Tin sa mentionez ca am facut EKG-uri si toate au iesit ok si analizele. De cateva zile daca ma uit la cer parca vad niste stelute, pureci, nici nu stiu cum sa le zic, ma poate ajuta cineva cu niste sfat-uri ceva?
P.S. Am uitat sa mentionez ca am avut si niste dureri in umarul stang.
P.S. Am uitat sa mentionez ca am avut si niste dureri in umarul stang.
3 comentarii
Buna ziua Bogdan,
Starea de ameteala si lesin poate aparea din multe cauze, mai ales in timpul unui efort fizic sustinut: oboseala, alimentatie necorespunzatoare etc.
Pe de alta parte, celelalte stari descrise de tine par simptomele anxietatii si asta ne duce in alta directie. De ce o stare de rau trebuie sa insemne neaparat moarte? (la 16 ani?!).
Ar fi recomandat, intr-o astfel de situatie, sa discuti cu un psiholog cu experienta pentru o evaluare corecta a situatiei si identificarea solutiilor. Este important sa intelegi sursa unor astfel de stari caci doar asa vei sti ce se poate face. Probabil acestea tin de o personalitate de un anume fel, poate mai inclinata catre ingrijorare excesiva.
Starea de ameteala si lesin poate aparea din multe cauze, mai ales in timpul unui efort fizic sustinut: oboseala, alimentatie necorespunzatoare etc.
Pe de alta parte, celelalte stari descrise de tine par simptomele anxietatii si asta ne duce in alta directie. De ce o stare de rau trebuie sa insemne neaparat moarte? (la 16 ani?!).
Ar fi recomandat, intr-o astfel de situatie, sa discuti cu un psiholog cu experienta pentru o evaluare corecta a situatiei si identificarea solutiilor. Este important sa intelegi sursa unor astfel de stari caci doar asa vei sti ce se poate face. Probabil acestea tin de o personalitate de un anume fel, poate mai inclinata catre ingrijorare excesiva.
Pai de multe ori am impresia ca am probleme cu inima, sau ceva de genul si atunci apare frica aceea. Desi analizele si EKG-urile(facute de cateva luni) au iesit bine
Din descriere, pare o tulburare de anxietate cu atacuri de panica care se trateaza medicamentos sau prin psihoterapie
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4tahicardie
- 4Probleme psihice, am nevoie de sfaturi
- 6Frica de lesin
- 5Frica de moarte
- 9Anxietate generalizata/ipohondrie sau altceva?
- 0Colesterol LDL
- 4Depresie ???
- 2Va rog sa ma ajutati atacuri de panica sau am probleme cu inima
- 4Vreau ajutor - ma gandesc zi si noapte si sunt speriat si imi este frica sa nu fac shizofrenie
- 16Ajutați-mă - anxietate, ipohondrie, mi e frica totuși sa nu am la inimă ceva
- 9Buna ziua. Imi e frica de boli incurabile, etc :) sunt oarecum ipohondru.
- 3Nu stiu cum mai rezist, ma simt rau si deja numa boli grave am in cap.
- 7Nu știu ce am!!!! Nu mai am chef de nimic...ma gândesc NON stop ca am vreo boala.
- 3Ipohondrie si somatizari
- 42Va rog ajutor! Simt incontinuu o frica intensa in tot corpul si senzatia ca se va intampla ceva rau
- 3Disconfort în zona inimi
- 3Anxietate excesivă
Mai multe informații despre: anxietatea de boala
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: