Anticonceptionale Marvelon 28 expirate ?

28-07-2009
deealexx
Nu este medic/terapeut
deealexx
Buna ziua,

Ma numesc Andreea si doresc, daca se poate, sa ma informati in legatura cu niste anticonceptionale. Am fost la cabinetul de planning familial din maternitatea Bacau si mi s'au administrat niste anticonceptionale pe care scrie ca expira in august 2009. Va transcriu mai jos ce scrie pe ambalaj. Mentionez ca d-na doctor mi-a zis sa nu bag in seama ce e scris acolo intrucat abia le'a primit. Eu le-am inceput pe 25 iulie.

Marvelon 28
MFG:20060801
6041770 EXP.:2009-08

Va rog din suflet sa-mi spuneti daca intradevar nu trebuie sa'mi fac griji. Banuiesc ca nu e atat de inconstienta sa ofere populatiei anticonceptionale rele.

Va multumesc!

Cu stima, Andreea
16 comentarii
0
28-07-2009, ora 15:39
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
In medicamente sunt toxine chimice care in general isi pastraeza zeci de ani proprietatile daca nu sunt pastrate in mod neadecvat (saore, caldura, umiditate, ect).
Termenul de grantie destul de scurt foloseste de fapt mai mult scopului de a spori vanzarea lor decat sigurantei consumentului.
0
29-07-2009, ora 19:31
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Sub nici o forma nu trebuie sa le iei peste data de scadenta, termini folia inceputa in iulie si in august iti cumperi alta sau te intorci la cabinetul de planning sa-ti dea folii cu termen mai larg. Cele expirate sunt toxice si poti ramane si insarcinata chiar daca le iei. Si la Iasi a ajuns un lot de contracptive ce expira la sfarsitul lui august, dar medicii au fost aprovizionati din nou la sfarsitul lunii iulie, chiar daca le-au mai ramas folii din lotul vechi.
0
29-07-2009, ora 21:00
deealexx
Nu este medic/terapeut
deealexx
nu se poate sa cumpar folie noua si sa continui de la pastila la care am ramas? e chiar atat de inconstienta sa imparta pastile care nu'si fac efectul din cauza ca au expiraT?
0
29-07-2009, ora 21:04
deealexx
Nu este medic/terapeut
deealexx
si inca ceva, doctorita a zis cum am primul semn de menstruatie, sa iau pastila. a aparut prima pata maronie, am luat. a tinut'o asa 3 zile si acum nu mai am nimic. si i'am zis atunci doctoritei ca mai patesc asa..vine putin la inceput..apoi pauza si apoi vine "ca lumea". a zis ca de la primul semn...macar le'am inceput bine ?
0
30-07-2009, ora 20:38
Dr. Balcan Anisoara
Dr. Balcan Anisoara
Se poate si asa, sa continui cu pilule de pe o folie noua de unde ai ramas, pe 1 septembrie. Daca mai ai sangerari intermenstruale, nu ai ce face, e bine ca ai inceput, dar daca nu esti sigura ca este ciclu protejeaza-te sau abtine-te de la relatii sexuale timp de 7 zile.
0
30-07-2009, ora 20:43
deealexx
Nu este medic/terapeut
deealexx
cum adica pe 1 septembrie? eu ma refeream acum...ca ele in august expira...deci..de la 1 august presupun?! am folosit protectie suplimentara si inca mai folosesc pana se fac 7 zile si inseamna ca menstruatia va veni in pauza aceea de pastile?

astazi mi'am luat de la farmacie folie noua de marvelon 21. as fi vrut sa incep din seara asta cu ele de unde am ramas la folia veche. problema este ca folia noua nu are sageata de start, ci pe spate pastilele sunt notate cu zilele saptamanii. cum le numar? de unde incep? de azi, de joi?

va rog daca mai sunteti pe forum sa'mi raspundeti :(
0
31-07-2009, ora 07:41
Dr. Balcan Anisoara
Dr. Balcan Anisoara
Folia care avea scadenta luna august putea fi folosita si in august, pana pe 31.Deci continua si in august sa le iei pana termini folia veche de 28 de pilule, apoi incapi folia noua cu 21 de pilule.Fara nici o frica, in august sunt inca bune.
0
14-08-2009, ora 08:29
susan18
Nu este medic/terapeut
susan18
1.si eu am aceeasi problema.D-na de la planning mi-a dat in iulie o singura folie, care expira in august si mi-a zis ca e valabila inclusiv in luna aceasta.Am vazut zilele astea scandalul de la TV..si nu stiu ce sa fac, eu mai am 6 pastilute si trec la cele inactive.Ce sa fac, termin folia..ca si asa am apucat sa le iau pe aproape toate, iar apoi continuu cu o folie in regula?

2. imi pot dauna pilulele acestea pe care le-am luat in august desi expira luna asta?nu am avut contact sexual..deci nu ma tem de o eventuala sarcina, dar chisturi sau ce am auzit ca pot aparea?

ps. se pare ca nu s-au distribuit doar in galati si bacau..ci si in vaslui, ptr ca eu de aici sunt.
0
14-08-2009, ora 09:31
deealexx
Nu este medic/terapeut
deealexx
am vazut si eu scandalul la tv si bine am facut ca am tot intrebat inainte. eu am luat doar vreo 4 pastile in iulie, dupa care m'am apucat de alta folie valabila..am luat astfel incat an total sa am 21. deci am scos 4 pastile de pe folia noua. e practic acelasi lucru. din toate locurile unde am intrebat, iti pot spune sa termini folia inceputa pt ca nu mai ai mult si apoi iti cumperi de la farmacie o folie noua.

S'au distribuit in toata tara ;) unii au acceptat, altii nu (ex. bihor)
0
15-08-2009, ora 12:50
alicioasa
Nu este medic/terapeut
alicioasa
Buna ziua

Am si eu o problema...in iulie mi s-a dat de la planning o folie de marvelon 28 pt luna august. eu acum 2 zile am vazut ca au expirat in iulie... am incercat sa iau legatura cu doctorita, dar eu nefiind in oras, nu am reusit sa sun sa vb cu ea, sa imi spuna ce se intampla si ce sa fac in continuare. asa ca, am fost la farmacie, si i-am spus farmacistei despre ce e vb, si mi-a spus k nu crede ca nu si-au facut efectul pana acum, si ca pastilele arata bine, adica nu s-au degradat in niciun fel. si mi-a dat un inlocuitor, marvelon 21, care am inteles ca sunt la fel ca si 28-le. si mi-a spus ca ori continui folia expirata (pt ca iam zis k nu am avut reactii adverse), ori o sa incep folia ce mi-a dat-o, de marvelon 21, de unde am ramas. mai aveam 10 pastile de luat din marvelon 28, iar de aseara am inceput sa iau restul din folia cea noua, de 21, pt ca nu am vrut sa ma risc cu celalalte. spuneti-mi va rog... se poate ca acele pastile sa nu isi fi facut efectul?

Va multumesc.
0
15-08-2009, ora 22:20
deealexx
Nu este medic/terapeut
deealexx
si eu am intrebat prin farmacii si mi s'a spus ca pastilele mai sunt valabile 6 luni dupa termenul de pe cutie. fiind prima oara cand iau, mi'am cumparat folie noua si la termen ca sa fiu sigura. eu zic ca si'au facut efectul pt ca ele expirau la 31 iulie..nu e mare diferenta pana aseara de cand iei pastile bune
0
15-08-2009, ora 22:24
alicioasa
Nu este medic/terapeut
alicioasa
pai asa mi s-a zis si mie... k timp de 6 luni dupa data expirarii sunt stabile. dar iti dai seama k oricum stau in stres pana luni, cand o sa merg la planning sa imi dea aia niste explicatii... sper sa nu fi expirat alea pe bune
0
15-08-2009, ora 22:28
deealexx
Nu este medic/terapeut
deealexx
te inteleg perfect. ce sa mai zic eu ca mie doctorita de la planning mi'a zis direct "uite, sa nu bagi in seama asta (si a taiat termenul de valabilitate de pe folie care era august 2009).. pt ca abia le'am primit". inconstienta 8-|
0
15-08-2009, ora 22:35
alicioasa
Nu este medic/terapeut
alicioasa
:| Doamne ce proasta... probabil stia sigur k alea nu expira chiar atunci... da na...totusi sa iti zica asa...mi se pare putin deplasat, avand in vedere k e ceva cu care nu poti sa te joci asa...
0
15-08-2009, ora 22:37
deealexx
Nu este medic/terapeut
deealexx
exaaaaact!!! da' n'am avut incredere si dupa cateva zile mi'am luat folia noua. ai grija la marvelon 21 sa faci pauza aia de o saptamana. eu azi intru in pauza :P
0
15-08-2009, ora 22:43
alicioasa
Nu este medic/terapeut
alicioasa
nu uit, nu uit :D ms oricum
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •