Am luat pilule dupa o saptamana de la menstruatie
Buna!
Am si eu o problema, mi-a fost recomandat pilulele 21 Cilest si le-am inceput sa iau dupa o saptamana cand perioada menstruatiei s-a terminat, le-am luat regulat dar exista un risc sa raman insarcinata ?am avut sex neprotejat dupa 2 saptamani de pilule luate.multumesc
Am si eu o problema, mi-a fost recomandat pilulele 21 Cilest si le-am inceput sa iau dupa o saptamana cand perioada menstruatiei s-a terminat, le-am luat regulat dar exista un risc sa raman insarcinata ?am avut sex neprotejat dupa 2 saptamani de pilule luate.multumesc
3 comentarii
Pilulele se iau din prima zi de menstruatie, ci nu dupa ce se termina menstruatia. De regula pilulele se iau din prima zi de menstra si esti protejata chiar din prima zi. Le mai poti incepe in zilele 2-5 ale ciclului menstrual si atunci te protejezi suplimentar timp de 7 zile printr-o metoda de bariera.
Tu le-ai inceput in ziua a 7'a ori a 8'a a ciclului menstrual ceea ce e total eronat., Daca ratezi primele 5 zile atunci NU mai incepi blisterul intrucat nu te mai protejeaza contraceptiv in acea luna.
Gandeste si tu singura acum.
Nu am inteles niciodata de ce nu cititi prospectul.
Tu le-ai inceput in ziua a 7'a ori a 8'a a ciclului menstrual ceea ce e total eronat., Daca ratezi primele 5 zile atunci NU mai incepi blisterul intrucat nu te mai protejeaza contraceptiv in acea luna.
Gandeste si tu singura acum.
Nu am inteles niciodata de ce nu cititi prospectul.
Nu am realizat in acel moment, dar luand pilulele voi fi protejata fara a avea un contact sexual in avea Pauza de 7zile ? Merci mult
Tu nu esti protejata contraceptiv luna asta pentru ca nu ai inceput pilulele cand trebuia, adica in prima zi de menstruatie ori in cel mai rau caz in zilele 2-5.
Acum termini blisterul asta de pilule, faci 7 zile pauza si in ziua a 8'a incepi u8n nou blister de pilule si te poti considera protejata contraceptiv din momentul inceperii celui de-al doilea blister dupa perioada de 7 zile pauza.
Incepi blisterul dupa cele 7 zile de pauza chiar daca nu ti s-a terminat menstruatia.
Totdata sa iti faci si un test de sarcina peste vreo doua saptamani chiar daca apare sangerarea in perioada de pauza, luna asta nu ai fost protejata dar ai avut contact neprotejat.
Acum termini blisterul asta de pilule, faci 7 zile pauza si in ziua a 8'a incepi u8n nou blister de pilule si te poti considera protejata contraceptiv din momentul inceperii celui de-al doilea blister dupa perioada de 7 zile pauza.
Incepi blisterul dupa cele 7 zile de pauza chiar daca nu ti s-a terminat menstruatia.
Totdata sa iti faci si un test de sarcina peste vreo doua saptamani chiar daca apare sangerarea in perioada de pauza, luna asta nu ai fost protejata dar ai avut contact neprotejat.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11pastila problema!!!
- 5anticonceptionalele si efectele lor
- 8raspuns va rog frumos: cum sa administreaza anticoceptionalele
- 3anticonceptionale fara consult medical
- 4sunt virgina si as vrea s imi incep viata sexuala
- 4Ce se intampla daca nu mai iau anticonceptionale ?
- 3Novynette de cinci ani.. cati ani de acum incolo pot sa mai iau?
- 6anticonceptionalele yasmin - informatii
- 11anticonceptionale terminate - menstruatie venita
- 5Cum sa iau mai exact marvelon 21?
- 4prima pastila dupa pauza
- 5din greseala am uitat sa iau pastila de luni din blisterul de anticonceptionale...
- 7Dupa pauza de 7 zile sunt protejata in continuare?
- 4diane 35... luate gresit?
- 6Iau Diane 35.. cu ce alte anticonceptionale sa le inlocuiesc?
- 6Gelurile si servetelele pentru igiena intima vs. AC
- 4dupa pauza de 7 zile... in ce perioada se reiau AC?
- 2anticonceptionale fara pauza!
- 0Escapelle peste sarcina deja instalata
- 0Întrebare pastile Qlaira
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: