anticonceptionale de ocazie?

15-06-2012
sandii13
Nu este medic/terapeut
sandii13
buna. am si eu o intrebare in legatura cu anticonceptionalele. am auzit ca exista anticonceptie de ocazie care le poti lua inainte sau dupa actul sexual pastile dar sa nu fie gen postinor adica in caz de urgenta ci pur si simplu daca eu nu am o viata sexuala regulata si o fac sa zic 1 data pe saptamana sa pot lua pastila atunci si sa fiu in siguranta.exista asemenea produs pe piata ?
5 comentarii
0
15-06-2012, ora 20:28
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Poate că vă referiţi la acelea pe care noi le numim "spermicide", iar publicul larg le mai numeşte "anticoncepţionale locale" ? Acestea se introduc intravaginal înainte de contactul sexual.
0
15-06-2012, ora 21:39
crisss91
Nu este medic/terapeut
crisss91
Buna seara!
Am o mare problema: la inceputul acestei luni am inceput sa iau pentru prima data anticonceptionale Yaz, in prima zi a ciclului menstrual, asa cum mi-a recomandat medicul gineclog. Problema e k de atunci sangerez incontinuu.am inteles k e spotting-ul, dar e normal sa dureze deja de 15 zile? Mai mult chiar, din cate am inteles, poate sa reapara si luna viitoare. Numai k luna viitoare as avea niste evenimente foare importante, iar acest lucru m-ar incomoda enorm. M-am gandit k daca iau vitamina k poate se opreste si nu mai reapare luna viitoare. Ar fi bine sa fac acest lucru? Sau ce imi recomandati pentru a nu mai avea si luna viitoare acesta problema?
0
16-06-2012, ora 02:33
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Ca sa aiba un efect bun, vitamina K trebuie facuta injectabil. Ati putea face o incercare cu Clorocalcin: acesta se ia pe cale orala.
0
19-06-2012, ora 21:58
crisss91
Nu este medic/terapeut
crisss91
Multumesc frumos pentru raspuns. Inca o intrebare as mai evea, cate picaturi imi recomandati sa iau pe zi?
Va multumesc mult
0
26-06-2012, ora 21:00
crisss91
Nu este medic/terapeut
crisss91
Buna seara! Revin cu o inrebare. Am luat o luna de zile ac Yaz, iar pentru ca sppotingul nu s-a oprit nici cu clorocalcin, am mers la ginecolo iar el mi-a prescris Diane-35. La ac Yaz regula e k sunt 24 pilule active si patru incative. Iar ginecologul mi-a spus sa incep in prima zi dupa ce am terminat inregul bliste Yaz, inclusiv cele incative. Avand in vedre k parerile sunt impartie despre Diane-35, unii spunand k nu este un contraceptiv eficient, intrebarea mea este daca sunt protejata din prima zi de cand o sa incep sa iau Dine-35 si daca le iau in fiecare la aproximativ acceasi ora exista sanse sa raman insarcinata?
Va multumesc pentru raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O metodă contraceptivă pentru bărbați având la bază un hidrogel
  • Contraceptivul on-off pentru bărbați
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale pot diminua simptomele premenstruale?
  • Contraceptiv masculin sub formă de gel eficient la maimuțe
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  • Pilula contraceptivă masculină este sigură și eficientă (Studiu)
  •