Antibiotice in perioada de pauza a anticonceptionalelor - reducere a eficientei?
Buna tuturor,
Folosesc Belara si in perioada de 7 zile de pauza (azi ar fi prima zi de pauza, si e si prima zi in care am luat antibiotic) trebuie sa fac un tratament de 5 zile cu Ospamox. Va fi redusa eficienta anticonceptionalelor?
Pentru cat timp ar trebui sa folosesc metode nehormonale de contraceptie suplimentara in acest caz? Ar fi mai bine sa nu fac pauza de 7 zile in timpul tratamentului cu antibiotic sau, dimpotriva, e cu atat mai bine ca se intampla sa fie in pauza?
Multumesc!
Zi frumoasa!
Folosesc Belara si in perioada de 7 zile de pauza (azi ar fi prima zi de pauza, si e si prima zi in care am luat antibiotic) trebuie sa fac un tratament de 5 zile cu Ospamox. Va fi redusa eficienta anticonceptionalelor?
Pentru cat timp ar trebui sa folosesc metode nehormonale de contraceptie suplimentara in acest caz? Ar fi mai bine sa nu fac pauza de 7 zile in timpul tratamentului cu antibiotic sau, dimpotriva, e cu atat mai bine ca se intampla sa fie in pauza?
Multumesc!
Zi frumoasa!
2 comentarii
Buna ziua,
este recomandat sa folositi o metoda suplimentara de contraceptie in perioada in care administrati antibioticul (ex: prezervativ), antibioticul scade efectul contraceptivelor
O zi buna,
Clinica Medicala Marie Stopes
este recomandat sa folositi o metoda suplimentara de contraceptie in perioada in care administrati antibioticul (ex: prezervativ), antibioticul scade efectul contraceptivelor
O zi buna,
Clinica Medicala Marie Stopes
Multumesc pentru raspuns. Deci in aceasta situatie nu este nevoie de masuri de protectie suplimentare o perioada si dupa terminare tratamentului?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2cedax ceftibuten caps interfereaza cu anticonceptionalele?
- 3anticonceptionale + antibiotice
- 10MOLDAMIN SI YASMIN - compatibile?
- 2interactiune Logest cu antibiotice
- 3logest si antibiotice
- 5anticonceptionale, antibiotice, sex neprotejat = sarcina?
- 6novynette si amoxicilina
- 3intrebare intrebatoare
- 2antibioticele si anticonceptionalele
- 4Efectul antibioticelor cu anticonceptionalele Karissa
- 6Iau anticonceptionale de 3 luni si intr-o luna am luat antibotice
- 5Heeelp! Eficef si Karissa
- 4Augmentin si anticonceptionale
- 3Nu stiu cum sa procedez... am abces dentar si iau anticontraceptive
- 0yasmin + augmentin
- 4anticonceptionale cu antibiotice = sarcina?
- 1Posibila sarcina desi iau anticonceptionale.
- 1Logest + tratamentul cu antibiotic
- 1Logest și Eficef
- 0Polygynax și anticoncepționale
Mai multe informații despre: anticonceptionalele si antibioticele