anticonceptionale + antibiotice

16-10-2007
ANDRA22
Nu este medic/terapeut
ANDRA22
Buna ziua! De 8 zile iau novynette si am fost nevoita, din cauza unei masele, sa iau amoxicilina (de acum 5 zile). Stiu ca primele 7 zile in care iau anticonceptional trebuie sa am grija si sa ma protejez suplimentar. Intrebarea mea este, in situatia de fata (anticonceptional + amoxicilina), cate zile dupa incetarea amoxicilinei trebuie sa ma protejez suplimentar pentru a evita o sarcina? Dupa cate zile pot sta linistita folosind numai Novynette? Va multumesc!
3 comentarii
0
21-10-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu este nevoie de protecţie suplimentară în cazul acestei asocieri.
0
30-10-2007, ora 00:00
GaTiTa
Nu este medic/terapeut
GaTiTa
Bai M.D, daca nu esti documentat(a), nu mai da sfaturi sa induci in eroare, stai in banca ta.Draga Andra22, este nevoie de protectie suplimentara deoarece antibioticul diminueaza efectul anticonceptionalelor(amoxicilina e deasemena f puternica).Te sfatuiesc sa te protejezi, sa nu ai neplaceri, nu te lua dupa cascatu(A) de mai sus.Ai grija de tine si sanatate.
0
01-11-2007, ora 00:00
ANDRA22
Nu este medic/terapeut
ANDRA22
mersi frumos, draga GaTiTa. am avut grija si m-am protejat suplimentar, din cate am mai citit si eu, am aflat ca antibioticele interactioneaza cu anticonceptionalele prin diminuarea efectelor acestora din urma, asa ca am preferat sa previn. acum sunt ok, mi-a venit ieri. multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul