anticonceptionale + antibiotice
Buna ziua! De 8 zile iau novynette si am fost nevoita, din cauza unei masele, sa iau amoxicilina (de acum 5 zile). Stiu ca primele 7 zile in care iau anticonceptional trebuie sa am grija si sa ma protejez suplimentar. Intrebarea mea este, in situatia de fata (anticonceptional + amoxicilina), cate zile dupa incetarea amoxicilinei trebuie sa ma protejez suplimentar pentru a evita o sarcina? Dupa cate zile pot sta linistita folosind numai Novynette? Va multumesc!
3 comentarii
Nu este nevoie de protecţie suplimentară în cazul acestei asocieri.
Bai M.D, daca nu esti documentat(a), nu mai da sfaturi sa induci in eroare, stai in banca ta.Draga Andra22, este nevoie de protectie suplimentara deoarece antibioticul diminueaza efectul anticonceptionalelor(amoxicilina e deasemena f puternica).Te sfatuiesc sa te protejezi, sa nu ai neplaceri, nu te lua dupa cascatu(A) de mai sus.Ai grija de tine si sanatate.
mersi frumos, draga GaTiTa. am avut grija si m-am protejat suplimentar, din cate am mai citit si eu, am aflat ca antibioticele interactioneaza cu anticonceptionalele prin diminuarea efectelor acestora din urma, asa ca am preferat sa previn. acum sunt ok, mi-a venit ieri. multa sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1E anulat anticonceptionalul de antibiotic ?
- 4eu iau novinette de 1 an jumatate si acum am racit
- 4pauza la anticonceptionale si tratament cu antibiotic
- 3tratament pt metroanexita bilaterala si cervico veginita, am uitat sa-i spun de anticonceptionale
- 4Mercilon - interactiune Nistatin?
- 4yasmin+antibiotice (amoxicilina)+sex neprotejat?
- 8sunt insarcinata sau nu?
- 2Antibiotic vs Diane 35 Urgent !!
- 5Heeelp! Eficef si Karissa
- 0prima pastila de yasemin si o jumatate de pastiluta mig400
- 19Yasmin si Cefalexina
- 4AC vs Anestezie vs Antibiotice
- 3Nu stiu cum sa procedez... am abces dentar si iau anticontraceptive
- 0yasmin + augmentin
- 1anticonceptionale vs antibiotice
- 1Anticonceptionalele si antibioticele
- 2cuminol+rigevidon?
- 2Cerazette si Zinnat
- 0Anticonceptionale, antibiotice si ovulatie.
- 0Belara si Ospen
Mai multe informații despre: anticonceptionalele si antibioticele