novynette si amoxicilina

Am si eu o intrebare. Iau novynette de la inceputul anului. Din cauza unui abces am fost nevoita sa iau amoxicilina. a doua zi dupa ce am terminat adiminstrarea antibioticelor, am avut un contact sexual neprotejat. As vrea sa stiu daca antibioticele isi vor face efectul sau e nevoie sa iau postinor. Daca e important eram in prima sapt de administrare a anticonceptionalelor si nu am avut sangerare dupa contactul sexual.Multumesc!
6 comentarii

Nu exista legatura intre anticonceptionale si Amoxicilina

Si atunci de ce toate lumea scrie pe net ca au legatura?

Informatiile de pe net nu sunt intotdeauna valide.

Dar totusi amoxicilina este un antibiotic si se stie ca antibioticele reduc efectul anticonceptionalelor. Inteleg sa te protejezi cand le iei concomitent, in schimb nelamururea mea este de ce dupa ce termini tratamentul cu antibiotice trebuie sa te protejezi suplimentar, din moment ce antibioticul nu mai este in organsim?

am si eu o intrebare de curand mi-am facut niste analize de coprocultura si mi-a zis ca am salmonela mi-a dat ampicilina si mi-a zis ca fac anticonceptionalele mai slabe adica nu-si mai fac efectul este adevarat?eu i-au yasmine le-am luat fara medic si ma simt bine cu ele dar este adevarat ca dauneaza anticonceptionalelor??asa mi-a zois un medic de la clinica medicover.

Exista aceasta posibilitate, de aceea, atata timp cat luati ampicilina si inca 7 zile dupa aceea, nu va costa nimic sa folositi un mijloc suplimentar contraceptiv.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Mercilon imi opreste menstruatia
- 3efectele pe termen lung ale anticonceptionalelor
- 4mi-a interzis sa mai iau Microginon pt ca pot face atacuri cerebrale de la ele
- 5marvelon pentru ce se mai foloseste?
- 15Yasmine - cand sa le iau?
- 18yasmin si scaun moale. As dori raspunsul unui medic!
- 5cum tre sa iau rigevidonul
- 11anticonceptionalele karissa nu sunt eficiente din prima luna?
- 11Administrarea contraceptivelor - va rog un raspuns
- 8anticonceptionale fara intrerupere, efecte..
- 26Anticonceptionale luate in afara menstruatiei pt prima data!
- 11postinor - va rog din tot sufletul sa ma ajutati!
- 5Anticonceptionale si dureri de san va rog un raspuns
- 2anticonceptionale si antibiotice
- 0insarcinata in timp ce iau AC?
- 0Anticonceptionale pt prima data!
- 2Yaz si Yasmin
- 1Despre intarzierea ciclului menstrual
- 0Despre anticonceptionale
- 0Augmentin interactioneaza cu escapelle
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor anticonceptionalele si antibioticele
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: