Am uitat 2 zile pastila si am luat ambele o data (Yasmin) - cate iau in seara asta? doua, una, nic

02-08-2008
cricricri
Nu este medic/terapeut
cricricri
Cred ca am facut o prostie. Am inceput noua folie marti, am uitat sa iau joi si vineri. Le iau seara la ora 22, in general. Vineri dimineata la ora 9 am luat 2 pastile odata - asa tineam minte ca citisem pe prospect. Am cautat apoi prospectul si spunea ca daca ati uitat mai mult de o pastila sa contactati medicul.SI aici e faza in care m-am speriat!

Am gasit pe net aceasta informatie.

Daca se uita o pastila : Regula de baza este ca pastila uitata se ia indata ce ne amintim de ea, indiferent cind se intimpla acest lucru.Daca ne amintim in interval de 12 ore de la ora la care trebuia luata, nu este nevoie de protectie suplimentara. Daca insa au trecut mai mult de 12 ore, este nevoie de protectie suplimentara urmatoarele 7 zile.

Daca se uita 2 pastile : In prima zi cind ne amintim luam 2 pastile odata, in urmatoarea inca doua si apoi vom continua sa luam cite una pe zi (la ora obisnuita). Este necesara protectia suplimentara 7 zile. Poate aparea singerare.

Daca se uita 3 sau mai multe pastile : Se intrerupe folia, se face pauza 7 zile iar intr-a 8-a se incepe o noua folie. Va aparea singerare in interiorul celor 7 zile de pauza. E nevoie de protectie suplimentara pina ce vor fi luate 7 pastile corect.

Daca s-a pierdut o pastila (a cazut pe jos si nu o mai gasim, am luat din greseala 2 pastile in aceeasi zi) pastila pierduta va fi inlocuita cu o pastila de pe o folie de rezerva, in nici un caz nu se va sari peste ea.

INTREBAREA MEA ESTE URMATOAREA:

1. eu ce consider? ca am uitat doar pastila de joi si ca vineri am luat pastila pana in 12 ore deci- am luat-o la timp
si azi adica sambata seara iau doar una?

2. ca am uitat 2 pastile - joi si vineri ? SI atunci diseara la ora 10 mai iau pastila de sambata? sau iau maine doua ? si de luni continui normal. - eu spre asta din urma as opta.

-

Am mai gasit si asta :
-- Daca se uita o singura pilula activa, femeia va lua pilula omisa imediat ce isi aminteste si va continua sa ia pilulele de pe folie la ora obisnuita (poate lua astfel 2 pilule in aceeasi zi sau chiar la aceeasi ora). Nu are nevoie de protectie suplimentara.
-- Daca uita 2-4 pilule din primele 7 pilule active de pe folie sau incepe folia cu 2 sau mai multe zile intarziere, femeia va lua o pilula imediat ce isi aminteste si va lua in continuare pilulele existente pe folie; in plus, in urmatoarele 7 zile (pana la redobandirea protectiei contraceptive) nu va avea contacte sexuale sau va folosi o metoda suplimentara de protectie (prezervativ sau spermicid);
-- Daca uita 2-4 pilule din pilulele 8-21 si pe folie sunt mai mult de 7 pilule, va lua restul pilulelor ca de obicei; daca pe folie sunt mai putin de 7 pilule, femeia va termina pilulele active si va incepe o folie noua, fara a mai face pauza obisnuita de 7 zile. Are nevoie de protectie suplimentara.

Aceasta parte, este si mai confuza pentru mine. Dragi medici, luminati-ma! Exista mai multe proceduri de gestionare a omiterii unei pastile contraceptive combinate?
9 comentarii
0
04-08-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Aveti deja raspunsul.

Daca uita 2-4 pilule din primele 7 pilule active de pe folie sau incepe folia cu 2 sau mai multe zile intarziere, femeia va lua o pilula imediat ce isi aminteste si va lua in continuare pilulele existente pe folie; in plus, in urmatoarele 7 zile (pana la redobandirea protectiei contraceptive) nu va avea contacte sexuale sau va folosi o metoda suplimentara de protectie (prezervativ sau spermicid);
0
07-08-2008, ora 00:00
cricricri
Nu este medic/terapeut
cricricri
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Din pacate, am ramas tot in ceata. V-am scris mai sus ca am gasit pe net - din surse sigure ( un curs de planning familial si metode contraceptive de pe site-ul Universitatii de Medicina din Bucuresti, aveti linkul aici www.univermed-cdgm.ro/dwl/Planning_familial.pdf si un articol semnat Dr. Evelyn Cristescu ) posibilitatea de a lua cate 2 pastile odata 2 zile si apoi continuarea foliei normal evident cu protejare sumplimentara 7 zile. Asa le-am luat si eu.

revin astfel cu intrebarea : Exista mai multe proceduri de gestionare a omiterii a doua pastile contraceptive combinate? Si daca da, ele sunt identice ca rezultate, sau e una mai buna ca alta? Exista vreo polemica in domeniu?
0
04-09-2008, ora 00:00
Adrianat
Nu este medic/terapeut
Adrianat
Am uitat sa iau pastila cand trebuia si am luat-o cand mi-am adus aminte adica la aprox. 12 ore.( Marvelon). Mentionez ca eram in prima saptamana de la inceputul tabletei.Am citit prospectul si spune ca daca exista contact in saptamana dinainte de a uita comprimatul exista riscul sa raman insarcinata. Mi-am consultata medicul ginecolog ca doar asa scrie pe orice prospect si nu mi-a zis altceva decat de ce am uitatat sa o iau. Sunt speriata si vreau sa stiu daca mai pot face ceva sa nu raman insarcinata.
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi se specialitate daca se poate
0
19-09-2008, ora 00:00
lully
Nu este medic/terapeut
lully
am aceeasi problema. Am uitat sa iau primele 2 pastile din folie.de cind incep cele 7 zile cu protectie suplimentara ?
0
21-11-2009, ora 11:18
blondyta
Nu este medic/terapeut
blondyta
am uitat sa iau a 3a pastila din prima saptamana si azi dimineata am avut contact sexual, dupa ce am avut contactul sexual mi-am amintit ca trebuie sa iau pastila si am luat-o pt ca asa stiam chiar dak ai uitat sa iei o pastila o iei cand iti amintesti dar imi e frica sa nu raman insarcinata.imi puteti da un raspuns.va multumesc
0
22-11-2010, ora 00:11
ral8ca
Nu este medic/terapeut
ral8ca
buna ziua.eu iau de o luna marvelon 28.nu mai stiu sigur daca am inceput sa iau din prima sau a doua zi de ciclu prima pastila.am uitat una pe la pastila 14-a si am luat a doua zi 2 si apoi 7zile mam protejat, insa aseara am avut relatii sexuale si am luat ultima pastila mare...iar de maine seara incep ale mici, alea 7...sunt protejata sau tre sa iau pastila de a 2-a zi?
0
09-07-2011, ora 22:44
anutza181
Nu este medic/terapeut
anutza181
am si eu o nelamurire..in prima zi am pierdut pastila..chiar prima data knd trebuia sa iau..yaz..ce sa fac?
0
10-11-2011, ora 09:25
rala
Nu este medic/terapeut
rala
Am si eu o problema.am uitat sa iau 2 pastile din folie din a doua saptamana(cele de vineri si sambata).nu le-am mai luat pe acestea ci le-am luat pe urmatoarele in continuare la ora stabilita.sunt protejata in aceasta perioada?la terminarea foliei ar trebui sa intrerup 7 zile sau sa iau urmatoarea folie imediat?mentionez ca este prima luna cand le iau(karissa).astept un raspuns!multumesc!
0
03-10-2018, ora 11:16
ElenaBr
Nu este medic/terapeut
ElenaBr
Ce se întâmpla in cazul in care am pierdut pastilele yasmine, am cumpărat altele din nou și in loc sa iau pentru ziua in curs - de ex trebuia sa iau in continuare pentru ziua de marți, eu am mai luat încă o data pastila de luni..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Cum procedezi dacă ai uitat o pilulă anticoncepțională?
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •