anticonceptionale: regividon si microgynon
buna ziua, ma numesc cristina am 26 de ani am un baietel de 2 si 9 luni locuiesc in anglia eu folosesc regividon 21+7 de aproape 2 ani ne putand merge in romania pt doar niste pastile am mers aici in anglia la dc si miau recomandat microgynon 21 de pastile ei miau spus ca sunt identice.acum eu nu stiu ce sa fac sa continui folia de regividon pana la terminare si dupa acea sa continui cu microgynon sau dupa ce o teermin regividonul sa astept urmatoarea mestruatie pt a incepe mycrogynonul.multumesc
5 comentarii
buna seara a 20ani si am incercat sa iau mai multe tipuri de anticonceptionale dar nu mam impacat cu nici un fel aveam ameleti si dureri de sani.acum as dori sa incerc din nou dar nu stiu de care sa iau si as dori sami recomandati ceva mai slab si sa mi spuneti daca e bine sa iau din a 4zi a menstruatiei.va multumesc
domnule doctor astept raspuns este foare important.multumesc
@cristina soare: Au exact aceeasi compozitie, Rigevidonul fiind copia (cu licenta in regula), iar Microgynonul fiind originalul. Multi colegi prefera chiar Microgynon-ul, care este, probabil anticoncpetionalul cel mai bine cunoscut si studiat de medici.
Prin urmare, faceti pauza obisnuita de 7 zile, apoi incepeti cu Microgynon. Nu are nicio importanta cand anume vine sangerarea.
@deeagazuta:
1. E foarte bine din a 4-a zi de menstruatie.
2. Nu exista anticonceptionale tari si slabe. Exista anticonceptionale cu mai putin hormon estrogen. De exemplu, logest.
3. Ca regula generala, este bine ca anticonceptionalele sa fie prescrise de un medic, in urma unui consult si, eventual, a unor analize (mai ales daca ati tolerat rau in natecedente), mai degraba decat sa luati in urma unor "prescriptii" pe net.
4. Fiind vorba de probleme cu sanii, v-as sugera mai degraba sa schimbati metoda contraceptiva decat sa schimbati contraceptivele unele cu altele, deoarece TOATE pot da senzatie de tensiune in sani si, cu timpul, probleme de sani.
Prin urmare, faceti pauza obisnuita de 7 zile, apoi incepeti cu Microgynon. Nu are nicio importanta cand anume vine sangerarea.
@deeagazuta:
1. E foarte bine din a 4-a zi de menstruatie.
2. Nu exista anticonceptionale tari si slabe. Exista anticonceptionale cu mai putin hormon estrogen. De exemplu, logest.
3. Ca regula generala, este bine ca anticonceptionalele sa fie prescrise de un medic, in urma unui consult si, eventual, a unor analize (mai ales daca ati tolerat rau in natecedente), mai degraba decat sa luati in urma unor "prescriptii" pe net.
4. Fiind vorba de probleme cu sanii, v-as sugera mai degraba sa schimbati metoda contraceptiva decat sa schimbati contraceptivele unele cu altele, deoarece TOATE pot da senzatie de tensiune in sani si, cu timpul, probleme de sani.
buna ziua.I-au anticonceptionale yasmin. Aseara (25 februarie) trebuia sa iau prima pastila din blister pe la ora 21 sau 22(cam intre orele astea luam in fiecare zi).Am uitat sa le cumpar. Am luat prima pastila azi pe la ora 11 si diseara o sa o iau pe a 2-a. Am citit ca daca se uita prima pastila din blister si daca am avut contact sexual in saptamana de pauza e posibil sa raman insarcinata. Menstruatia mi-a vennit pe 21 februarie iar contact sexual am avut pe 19 si 20 februarie. Va rog un raspuns.
Sunt ingrijorata
Sunt ingrijorata
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Mercilon imi opreste menstruatia
- 2m-am ingrasat sau e normal?
- 106Anticonceptionalele si menstruatia
- 3cand trebuie sa incep sa le iau din nou Logest?
- 3sfaturi privind administrarea contraceptivelor si pentru slabit
- 6novynette-sani
- 14Pauza de 7 zile
- 4pilula de contraceptie - am observat ca am una in plus
- 4am nevoie de un rasp va rog
- 3Novynette de cinci ani.. cati ani de acum incolo pot sa mai iau?
- 3administrare anticonceptionale, prezevrativ rupt... eram protejata?
- 15Pe viitor va fi greu sau poate chiar imposibil sa mai poti face copii?
- 6am un fel de gaze vaginale si nu inteleg care ar fi motivul aparitiei acestora
- 8Schimbare anticonceptionale
- 8Pastila uitata luata apoi in 12 ore, dar fara cateva minute!
- 7Prima pilula dupa pauza
- 8Anticonceptionale yasmin
- 1Postinor luat dupa 48 ore e posibila o sarcina
- 0anticonceptionale melleva 35
- 0Anticonceptionale pt prima data!
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: