am fost abuzata sexual la 7 ani si am ramas cu urme foarte adanci in suflet

06-02-2014
alisia 123
Nu este medic/terapeut
alisia 123
buna..nu stiu cum sa incep, dar pot sa spun doar atat..am fost abuzata sexual.Aveam decat 7 ani cand s-a intamplat asta..un copil naiv, nevinovat
violata de 2 barbati, verisori..am fost supusa doar la perversiuni atat, doar de cateva ori..nu a existat contact sexual.Acum am 25 jumate, au trecut atatia ani si eu nu am spus nimanui, nu am putut, de rusine, frica..Pur si simplu nu am putut...Au ramas urme foarte adanci in sufletul meu, si acum imi e foarte greu sa povestesc, nu am fost niciodata la un psiholog, psihiatru nu stiu..nu am putut..ma simt foarte singura, ma simt murdara, simt ca nu merit sa fiu iubita, simt ca nu merit sa traiesc, chiar daca sunt constienta ca nu a fost vina mea..nu stiam ce mi se intamplase..nu stiam nimic..eram doar un copil..Din cauza asta am foarte putina incredere in mine, increderea in oameni, barbati nu exista..Pan acum am avut decat o singura relatie lunga de 4 ani, si cu el am avut probleme de cuplu de incredere si sexuale, dar incet incet le-am depasit, am incercat ptr ca il iubeam foarte mult, chiar si asa nu am putut sa ma destainui lui..nimanui..Dupa despartirea de barbatul respectiv, am luat-o razna.el era singurul care ma tinea pe linia de plutire, aveam aceea stabilitate..A urmat o perioada grea, am inceput sa beau, sa am anturaj, m-am apucat de videochat, m-am culcat cu multi barbati, am avut decat aventuri, si atat..timp de 3 ani o tin tot asa..si totul porneste de atunci de la aceea trauma, nu ma regasesc.Vreau sa am o familie, un copil..foarte mult..Si ce e mai groaznic, e ca unul din ei..sta aproape de mine, nu suport sa il vad, imi provoaca o stare foarte ciudata, foarte grea, celallalt e mai departe, nu mai stiu nimic.In orice moment as putea sa le fac rau, sa spun totu, dar nu pot..ma gandesc doar la mama mea, ca de rau s-ar simtii, si prin ce momente ar trece atat..As dorii sa intreb credeti ca o terapie m-ar ajuta, sa imi revin cat de cat, sa imi accept trecutul, si sa ma regasesc?Astept un raspuns..O zii buna.
10 comentarii
0
06-02-2014, ora 15:36
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Din cauza acelor lucruri din trecut au aparut multe probleme destul de grave sa o luam pe rand: facand videochat TU detineai controlul adica subconstientul tau te apara tu detineai fraiele si tu puteai zice stop si ei barbatii erau departe de tine fara sa te atinga sau sa le simti prezenta.
Daca ai reusit sa te culci cu alti barbati este un pic bine dar te intreb in ce stare erai atunci? foloseai ceva care sa te ajute? sau doar te culcai cu ei ca sa te satisfaca ori sa te razbuni pe cei doi veri?cunosc persoane care au suferit traume si acum dupa multi ani intre 20 si 40 tot au probleme cu sotul si nu tot timpul il pot tine in brate ori sa poata avea o relatie sexuala, el trebuie sa o lase pe ea sa detina controlul si atunci cand creierul ei o lasa.
Inecandute in bautura droguri sau altele nu rezolvi situatia ci creezi altele.
Zici ca vrei un copil dar acest copil il poti avea cu oricine deci tu vrei sa treci peste cele petrecute in trecut si sa ai o familie, dar atata timp cat partenerului nui dai nici o sansa este mai greu, tie tiar place ca partenerul sa vina beat acasa, sa aibe anturaj, si legat de recunoasterea celor petrecute parerile sunt impartite dar de obicei daca spui partenerului acele lucruri sau familiei sar putea ca ele sa se intoarca impotriva ta.
0
06-02-2014, ora 16:22
adirafa
Nu este medic/terapeut
adirafa
Alisia

in ceea ce priveste un psiholog ar putea sa te ajute s-au nu, aici depinde de starea ta psihica(si anume cat ai trecut peste acea oribila situatie, daca ai puterea de convingere in sine ca poti trece peste, daca mai esti ajutata de familie, prieteni etc etc)...ceea ce nu inteleg eu este cum de ai reusit sa te culci cu alti barbati mai ales ca increderea ta in barbati era 0???ai facut-o din razbunare?s-au ai vrut sa vezi daca poti trece peste in acest fel??aici cred ca numai tu ai raspunsul...
in ceea ce priveste videochat-ul si bautura, anturaje si alte chestii...cel mai bun sfat pe care ti-l pot oferii este sa mergi la un preot si sa te spovedesti(nu sunt o pers credincioasa dusa la extrem dar cred in Dumnezeu si asta e de ajuns)si cred eu ca dupa o spovedanie lucrurile ar putea sa se linisteasca pentru tine(si cred eu ca asta vrei)
ideea e ca trebuie sa faci ceva pentru a te linisti si sa o iei de la 0 cu mai multa incredere si cu mai multa liniste in sufletul tau si va fi bine intr-un final!!!o zi buna iti doresc!
0
08-02-2014, ora 11:32
Psiholog Ioana Frecan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Ioana Frecan
Buna Alisia,

Da, fara dubiu, psihoterapia te poate ajuta. Nu este deloc usor de trait cu experienta pe care o descrii. Rusinea, ura indreptata impotriva propriei persoane, comportamentele pe care le descrii nu fac decat sa te mentina in acelasi cerc. Exista vindecare, oricat de dificil iti este mergi la un psihoterapeut.

Toate cele bune.
0
10-02-2014, ora 13:35
alisia 123
Nu este medic/terapeut
alisia 123
Buna din nou..Va multumesc ptr sfaturi, pan la urma o sa fac o terapie, ca sa pot sa merg inainte si sa ma linistesc, vreau o alta viata..Numai eu stiu cat sufar si ce am in sufletul meu..Legat de problema cu barbatii, da am facut-o din razbunare si ca sa uit tot ce mi s-a intamplat..Si la chat, la fel aveam rol de dominatoare mistress stapana, in asa fel puteam sa domin eu, sa umilesc, sa injosesc si pe altii, si in relatiile sexuale identic tot la fel.. pur si simplu nu mai pun pret pe sentimentele barbatiilor, ce vor nimic... ceea ce e foarte grav..Situatia mea e foarte dificila, dar vreau sa ma schimb si sa merg mai departe, sa ma aproprii mai mult de D-zeu, sa ma spovedesc sa ma regasesc..Va multumesc.
0
10-02-2014, ora 17:29
iulia tudose
Identitate neconfirmată
iulia tudose
Buna draga, , Alisia
Suntem in aceasta lume pentru a ne bucura de timpul petrecut aici. Vad ca esti decisa sa-ti iei viata in propriile maini. Asa ca, da, poti apela cu incredere la un psihoterapeut. El te va purta pe acele cai ce-ti vor spune ca este timpul sa te ridici, sa te iubesti, sa te ierti, sa nu te mai pedepsesti la infinit. Cu totii traim experiente placute sau mai putin placute, dar important este sa invatam din ele. Tu esti decisa sa faci acest lucru. Iti doresc sa te regasesti si sa-ti umpli inima de lumina.
Succes in drumul tau.
0
12-02-2014, ora 16:10
alisia 123
Nu este medic/terapeut
alisia 123
Buna, iti multumesc si tie Iulia ptr sfat, va multumesc numai bine!
0
06-03-2014, ora 11:42
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Parerea mea este ca nimeni nu ar trebui sa treaca prin asa ceva singur. Inteleg ca iti este dificil sa vorbesti despre asta si ma bucur ca ai avut curajul sa scrii acest subiect aici. Este de inteles atitudinea ta fata de barbati, iar alegerile pe care le-ai facut pana acum au fost doar reflectarea suferintei tale. Urmeaza aceste sedinte de psihoterapie, te vor ajuta sa descarci emotiile acumulate in atatia ani. Nu alege sa suferi singura in tacere, nu toti barbatii sunt astfel. Familia este o binecuvantare, iar dorinta ta de a avea un copil, unul sanatos si fericit, care sa aiba la randul sau un tata, se poate implini daca iti descarci sufletul.
Asteptam vesti bune!
0
01-04-2014, ora 16:21
Psiholog Camelia Ioanas
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Camelia Ioanas
Buna, Alisia,
Imi imaginez cit curaj ti-a trebuit pentru a scrie aici despre experienta ta... Psihoterapia ajuta si, mai mult, vindeca ranile vechi. De aia ii spune psihoTERAPIE.
Uite mai jos o poveste tare frumoasa care sper sa iti foloseasca vreodata in demersul tau vindecator:
"Doi calugari, Tanzan si Ekido, tocmai vroiau sa traverseze un rau care iesise din matca. Langa ei, o tanara fata singura si neputincioasa ii ruga sa o ajute sa traverseze apa impreuna cu ei. Tanzan fara sa stea prea mult pe ganduri, o lua in brate si o duse in cealalta parte a apei. Ekido, stapanindu-si mirarea nu spuse nimic pana nu ajunsera la templul unde urmau sa isi petreaca acea noapte. Nereusind sa se mai abtina isi mustra tovarasul de drum:
-Stii bine ca nu-i voie sa ne atingem de nici o femeie. Cum ai putut sa o iei in brate pe femeia aceea?
Acesta raspunse:
-Asa este, am luat-o in brate, dar am lasat-o jos pe malul apei, tu in schimb de atunci o tot porti pe umeri."
Iti doresc acceptare si regasire, asa cum iti doresti tu...
0
20-04-2014, ora 15:17
Psiholog Stefan Liviu
Psihologie, Ploieşti
Psiholog Stefan Liviu
Ai refulat prin comportament intr-o zona unde puteai influenta barbatii printr-un acces facil.
In cale catre regasire poti fi ajutata prin terapie fie ea psihologica (cea recomandata), fie sprituala. Adevarata pocainta consta nu numai în a-ti marturisi sincer pacatele ci si în a nu te mai întoarce la ele.
M-as bucura daca ai inceput psihoterapia.
0
07-02-2015, ora 13:53
pablomioson
Nu este medic/terapeut
pablomioson
Poate sa te ajute acea psihoterapie, desigur...dar cred ca mai bine un barbat care sa aibe grije de tine... asa cum ai mai spus.
Desigur ca va trebui sa cauti acel barbat si sa nu-l sperii cu ciudateniile tale. Insa va trebui sa inveti foarte multe despre barbati inainte de a face acel pas.
Si sa inveti ca sunt barbati si barbati...si ca "diamantele se gasesc printre noroaie"...vei avea mult de scotocit printre acele noroaie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul