Care e cauza schizofreniei și de ce nimeni nu a descoperito până acum?

22-03-2022
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Și de ce nu evolueaza psihiatria descoperind medicamente și tehnici mai bune și mai fara reacții adverse?
Am impresia că dintre toate specialitatile, psihiatria cam sta pe loc și tot o ruleta rusească e de ani buni
De ce nu se cunoaște cauza schizofreniei?
De ce nu se vindeca aceasta boala?
De ce nu se investește mai mult în cercetare în domeniul psihiatriei?
Pentru că nimănui nu ii prea pasă de bolnavii psihici, asta e răspunsul și nu reprezintă o prioritate dezvoltarea psihiatriei.
7 comentarii
2
22-03-2022, ora 18:29
360
Nu este medic/terapeut
360
tin minte ca citisem, undeva la un moment dat, faptul ca bolile mintale apar pe baza evolutitiei genetice. cat de adevarat o fi nu stiu... eu cred ca se stiu mai multe, despre bolile mintale, decat ni se spune in mod oficial
2
23-03-2022, ora 14:57
Anonim077
Nu este medic/terapeut
Anonim077
Din ce mi-a spus un psiholog, e de la faptul că se crează o reactie chimica de la neurotransmițător ii din creier, dar poate fi și genetic și pe baza de soc.
2
23-03-2022, ora 20:35
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu se stie de unde apare schizo si de ce nu se vindeca. E genetic si atat, nu are lagatura cu socul, ca multi au soc si nu fac schizo, ca un soc poate declansa, e altceva, dar boala oricum venea.

Nu se cerceteaza mult ca bogatasii din lume vor doar sa se imbogateasca, nu sa dea banii ptr oameni.
0
09-04-2022, ora 21:08
med.edu
Nu este medic/terapeut
med.edu
Mintea ta ești tu. Bolile psihice sunt probleme cognitive, adică reprezintă percepții distorsionate ale realității.

Vindecarea nu poate veni din exteriror decât sub forma informației sau sfaturilor. Dvs trebuie să înțelegeți ce se petrece cu dvs, de ce nu vă puteți controla dacă aveți episoade de comportament aberant, sau că halucinațiile (în caz că suferiți de așa ceva) nu reprezintă realitatea.fizică
1
10-04-2022, ora 00:16
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu e asa, schizo e o boala serioasa, fara tratament e nenorocire. Reactiile chimice dereglate din creier dau boala, halucinatiile si altele, nu stiu de unde le scoti ce zici, zau daca te inteleg. Nu poate face nimic in afara de sa-si ia tratamentul.
Adica tu contrazici milioane de medici cu 11 ani de scoala in spate, pe ce baza ?
0
11-04-2022, ora 11:01
med.edu
Nu este medic/terapeut
med.edu
Sfatul meu e ca Vermus să caute să se cunoască pe sine pe calea studiului literaturii de specialitate în domenii ca psihologie, medicină, filozofie, orice domeniu spre care se simte atras. Cu cât mai multe cunoștințe și din domenii mai variate, cu atât mintea face legături mai ușor între concepte și individul se eliberează treptat de înțelegerile aberante ale lucrurilor, înțelegeri care stau la originea tulburărilor psihice și de personalitate.

Dacă lași pe altul să gândească / aleagă în locul tău, te alienezi și plafonezi, intelectual, ermoțional, spiritual.

De aceea trimiterea la psihiatru și medicamente nu are cum să ajute, decât dacă cumva psihiatrul îi dă sfaturi similare cu cele menționate, ceea ce e greu de crezut..

Că sunt milioane de medici, e normal, e o profesie bănoasă. La fel, sunt milioane de preoți din religii care se contrazic una pe alta. E o eroare logică, atât apelul la autoritate cât și apelul la majoritate. Plus că nivelul de pregătire al medicilor din câmpul clinicii e mult inferior celor care lucrează în cercetare. Mai ales în România, unde universitățile nu prea și-au actualizat programa educațională la cele mai noi descoperiri și teorii.
1
11-04-2022, ora 22:52
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Realitatea arata ca medicatia a ajutat o gramada.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •