alergie la proteina din lapte; aceasta alergie apare pe obrajori, pe frunte, sub ochisori si mai nou
Buna seara si bine v-am regasit! Cred ca sunt mamica cu cele mai multe probleme.scriu ori de cate ori apare cate una pt. ca nu stiu ce sa fac.Cand am scris ultima oara v-am spus despre obrajorii fetitei mele;am crezut ca a prins-o soarele, dar nu este asa.Fetita mea face alergie si nu stiu la ce.I-a aparut acum 2 luni si de atunci ma chinui;la inceput au fost ca niste bubite pe fata, aspre la pipait;mi s-a spus ca face alergie la proteina din lapte( aceasta alergie apare pe obrajori, pe frunte, sub ochisori si mai nou in barba);am folosit un preparat, a trecut dar a doua oara nu i-a mai priit.Am mers la dermatolog;am folosit Advantan crema si dupa 4 zile a facut intoleranta-de aceea erau obrajorii rosii.Am intrerupt Advantanul, i-a disparut roseata dar bubitele de pe fata nu;si mai nou se uscau obrajorii.Am fost din nou la medic ;mi-a recomandat Locobase si gel de dus cu Cu si Zn.Dupa cateva zile iar s-au inrosit obrajorii.Am intrerupt si acest trat., nu mai sunt rosii, dar problema ei nu a disparut.Ce sa fac? ma doare sufletul cand ii vad fetisoara si mai ales cand se foieste sau scanceste pt. ca stiu ca o mananca sau o ustura. Spuneti-mi ce as putea sa fac?As vrea si parerea unui dermatolog.(vreau sa mai spun ca nu sunt probleme decat pe fata.).Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns.
6 comentarii
Dermatita atopica la copil apare predominant pe fata, in forma descrisa de dvs. Se trateaza initil cu corticosteroizi topici gen Locoid sau Elocom timp de 1 saptamana, dupa care se administreaza unguentul preventiv in zonele afectate de doua ori pe saptamana. Se poate asocia si un antihistaminic gen Peritol sau Cetirizina picaturi in functie de varsta. Este important regimul alimentar cu excluderea alergizantelor (lapte de vaca, capsuni, fragi, alimente conserante, albus de ou, etc.). De asemenea, e f. important ca dupa baie sa se foloseasca cosmetice hipoalergenice pentru bebelusi gen Mustella, iar in cada cu apa se poate dizolva o buleta uleioasa gen Oilatum. Cura heliomarina este recomandata de unii alegologi pediatri.
Intr-adevar, Mustela are o gama de produse pentru bebelusii cu pielea cu tendinte atopice. Vorbesc acum in calitate de mamica, pentru ca si baietelul meu a trecut prin ceva asemanator. Dupa tratamentul cu Advantan i-a trecut, apoi au reaparut. Nu am vrut sa abuzez de substante medicamentuoase si de aceea am inceput sa folosesc lotiunea pentru piele cu tendinte atopice de la Mustela si i-a trecut. Este destul de scumpa, insa tine mult timp pentru ca bebelusii sunt mici si se foloseste o cantitate mica. Dupa ce ii trece, poti folosi preventiv, o data pe zi sau la cateva zile, dupa baie, pe zonele unde apareau problemele. De asemenea poti fi atenta sa nu schimbi produsele cosmetice (unii bebelusi fac alergii), iar uleiul pentru masaj (poti folosi ceva natural, precum uleiul de masline) sa-l folosesti inainte de baie, pentru ca la baita sa se spele excesul. Baietelul meu avea probleme pe picioruse si pe fata. Pe picioruse nu l-am mai dat dupa ce i-a trecut si nici nu au mai reaparut, iar pe fata il mai dau o data la 2-3 zile pentru ca il mai pupam si este mai predispus sa apara acolo bubite.
Si noi avem dermatita atopica si tratam cu alocom dar am decoperit ca ii trece si cu ulei de masline!baietelul meu are cateva si pe umeri si pe coapse dar cele mai multe pe fatza!aveti idee la ce varsta trec ;noi avem 9 luni!
buna ziua.si eu tot o mamica asa disperata sunt...astept un raspuns daca se poate..aceias problema..bubite pe fata si cap.acum avem o crema recomandata de madic BARIEDERM..vad ca de pe cap au trecut dar pe fata inca sunt si sunt uscate asi dori sa intreb daca pot folosi acest produs de la mustella.lotiunea ptr piele cu tendinte atopice.bebita mea are 1 luna si 17 zile...va rog din suflet un raspuns..ptr ca pe 24 octombrie aveeem botzul si nu stiu cu ce pot da sa dispara
Daca e dermatita atopica, se poate folosi Locoid daca e o forma usoara, 7 zile iar apoi intermitent, de 2-3 ori pe saptamana. Daca e o forma mai severa, Advantan sau Elocom, plus creme hipoalergenice gen Mustella sau Trixera.
buna seara sunt noua pe acest forum...sper sa ma ajutati...am un copil de 1 an si 1 luna am fost cu el la alergolog saptamana trecuta si n-ea spus ca are alergie dupa ce la consultat..ca tratament ia dat singulair de 4 mg odata pe zi si aerius sirop 5 ml pe zi..i-am dat aerius 5 ml dar a avut contraindicatii insomnie face si febra 38.2 ii curge nasul abundent plus ca este infundat tot timpul si repira pe gurita...mie frica sa ii dau singulair la 1 an are voie?un spray nazal poate ar fii mai bun pt varsta lui si sa ii desfunde nasucul?vomita in fiecare zi macar o data...si este foarte rosu si iritat in obraji...de cand a fost racit saptamana trecuta..l-au consultat 5 medici in interval de 2 saptamani sa mentionez ca suntem plecati in iordania si copilul sa nascut aici..va multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4pata mica maro la sugar 6 luni
- 6ham ptr bebe
- 3bebe de 9 luni nu vrea deloc sa bea apa
- 6mese intrerupte de crampe abdominale la 5 luni jumate
- 7Bebelus - diversificare
- 3microvezicule albe in gat la bebe de 10 luni
- 7probleme cu masa - baietel de 3 luni
- 4bebe 3 sapt
- 6lovitura la ceafa
- 6alaptarea numai de la un singur san?
- 3Cum stiu ca bebe este bolnav daca nu are temperatura?
- 7bebe de 3 luni agitat
- 9diversificarea la bebe
- 4Sperietura la bebelus!?
- 4sirop de ridiche la bebe de 10 luni
- 3Ganglionul limfatic... fetita 4 luni
- 3fetita de 11 luni are fontanela foarte mare
- 0Produse naturale pentru sugari
- 1Recomandari pentru copii cu intoleranta la proteinele din laptele de vaca
- 1Bubite roșii pe burtică - sugar 2 luni! S.O.S.
Mai multe informații despre: alergia la laptele de vaca a nou-nascutului Sugarul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: