fetita 10 luni nu vrea absolut nimic sa manance sau sa bea
Salutare tuturor. Vreau sa incep prin a va spuna ca am stat mult timp pe acest forum si nu am gasit un raspuns concret. Este vorba de Rebecca printesa noastra de 10 luni. Sa incep cu inceputul. S-a nascut la 38 de saptamani si nu ii batea inimioara. A durat cam 10 min pana I-au facut inima sa bata. Era umflata de lichide mai toate functiile corpului nu functionau deloc sau foarte putin. A fost suspecta de infectie dar nu s-a dovedit nimic. A stat 3 zile in hipotermie pt o eventuala 'regenerare' a creierului. A fost intubata pt respiratie cam 2 sapt si cand nimeni nu ne mai dadea nici o sansa a inceput sa isi revina. Incet incet au inceput sa- I dea lapte (matern sotia mea se mulgea) dar printr- un tub naso-gastric. Intru-un final dupa vre- o 2 luni am luat-o acasa. Mentionez ca inca din spital nu manca decat cativa mil de lapte cu sticla restul prin tub. Dupa ce am ajuns cu ea acasa la cateva zile si- a scos tubul si dupa ce ne- am consultat cu doctorii am decis sa iincercamsa ii dam numai cu sticla. Incepuse sa manance din ce in ce mai mult cu sticla dar in medie cam jumate din doza care trebuie drept urmare a scazut in greutate si a trebuit sa ii punem tubul inapoi. Ea a vomitat de mica cantitsto foarte mari de lapte in jeturi. La inceput a fost diagnosticata cu reflux dar dupa mai multe teste s-a dovedit a nu fii cu tote aste ei sustin in continoare ca e reflux. Dupa ce iam pus tubul inaoi aprox la 2 luni jumate nu a mai vrut sa ia lapte deloc oral. Au fost facute teste de toate felurile metabolice genetice inclusiv biopsie la piele tot ce se putea si inca nu avem o cauza de sa intamplat tot ce sa intamplat. Acum e pe SMA high energy milk ( mentionez ca noi suntem in UK) si ia in greutate cat de cat normal dar tot laptele e exclusiv prin tub. Nu vrea sa manance absolut nimic. Cateodata reusim sa ii dam cate 2 sau 3 ingurite de iaurt sau mancarica piure supita dar nu vrea sa deschida gurita si daca o fortam vomita. Inca mai vomita si acum dar nu ca inainte. Doar de 2 3 ori pe zi dar cantitate mare. In lapte bagam carobel pentru ingrasare. A fost pe omeprazol si domperidon dar am oprot medicatia si ea se comporta la fel. Medicii spun ca a dezvoltat o foarte mare sensibilitate orala si ca o sa isi revina. Ea acum isi baga doar degetelul in gurita care cateodata o face sa vomite. Am inercat sa o lasam si 8 ore fara lapte dar tot nu vrea sa manance acum la 10 luni nu mai stim incotro sa o luam. Am incercat tot ce se poate pur si simplu nu vrea nimic. Inclusiv toate variantele care leam gasit in forum care au mers la alti bebei la Rebecca nu merge. Daca a mai patit cineva asa sau trece prin acelasi lucru sau daca vre un doctor specialozat citeste acest post va rog sa rapundeti la acest post. Va multumesc anticipat si sanatate tuturor.
1 comentarii
Incercati sa ii dati suc de struguri proaspat stors, in primul rand, dar si de mere si morcov in secundar !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4pata mica maro la sugar 6 luni
- 6alergie la proteina din lapte; aceasta alergie apare pe obrajori, pe frunte, sub ochisori si mai nou
- 2de ce copii elimina laptele chiar si la 2 ore dupa masa?
- 5fetita de 8 luni cu ganglion la ceafa, partea dreapta
- 3fluorul (zymafluor) la bebelus de 8 luni este bun sau nu?
- 7probleme cu masa - baietel de 3 luni
- 6amigdalita acuta pultacce la bebelus
- 3bebe de 5 luni nu ia in greutate si papa foarte prost
- 6alaptarea numai de la un singur san?
- 8scaun cu sange la sugar
- 6CMV la bebelus... Ajutor!
- 5bebelusul meu nu bea lichide
- 5fetita imi refuza lingurita cu mancare
- 5sugar mananca la o ora, o ora si jumatate...
- 6bebelus 3 luni - alaptat + formule de lapte.
- 2Bebe 6 luni
- 1Bebeluș mofturos și nemancacios
- 3Bebe de 5 luni, este alimentat corect?
Mai multe informații despre: Alimentatia la sugar Sugarul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: