ham ptr bebe

20-03-2008
anishoara26
Nu este medic/terapeut
anishoara26
as dori sa stiu de la ce varsta ati inceput sa purtati bebele in ham sau portbebe nu stiu cum se cheama
6 comentarii
0
20-03-2008, ora 00:00
Dr. Marina Prunea
Medicina de familie
Dr. Marina Prunea
In marsupiu? Se poate folosi devreme, chiar la 3-4 saptamani daca micutzul nu e f slabut (cum sunt prematurii). El e bine sustzinut daca il asezi corect si, printr-o usoara hiperlordoza a mamei (te lasi pe spate putin), are o pozitie comoda, care nu-i suprasolicita coloana, avand si sprijin axilar asigurat de acest "ham", iar capul se va sprijini pe pieptul tau pana cand el si-l va sustine singur. Ai grija sa poata respira!!!!!! Marsupiul e destul de controversat, ca si premergetorul. Eu le recomand pacientelor sa le foloseasca pentru ca le usureaza cresterea; si eu am folosit la copii mei si nu am observat efecte adverse.
0
23-03-2008, ora 00:00
anishoara26
Nu este medic/terapeut
anishoara26
multumesc pentru raspuns
0
24-03-2008, ora 00:00
Psih. Sorina Voicu
Identitate neconfirmată
Psih. Sorina Voicu
Poti cauta un marsupiu in care sa poti transporta bebele si pe orizontala, astfel incat il poti pune si mai devreme de 3-4 saptamani daca el accepta, iar mai tarziu, cand incepe sa stea la verticala, sa-l poti muta pe orizontala daca iesi cu el afara si adoarme.
Hamul reprezinta acel sistem de curele, ghingi care se prinde in jurul trunchiului bebelusului si are o "toarta" mai lunga pentru a-l putea tine cand acesta incepe sa mearga singurel. Desi producatorii spun ca poate fi folosit incepand cu varsta de 5 luni, este bine sa astepti pana cand bebelusul se ridica singurel de marginea patutului, pentru ca inseamna ca ca atunci muschii paravaertebrali ce sustin coloana sunt destul de dezvoltati pentru a sustine greutatea trupusorului sau. Tot atunci se recomanda sa-l pui si in premergator, nu mai devreme, daca decizi sa folosesti unul.
Multa sanatate!
0
25-03-2008, ora 00:00
anishoara26
Nu este medic/terapeut
anishoara26
multumim ptr raspuns
0
26-03-2008, ora 00:00
Dr. Marina Prunea
Medicina de familie
Dr. Marina Prunea
Cu multa placere. Sunt perfect de acord cu ceea ce ti-a recomandat D-na Sorina Voicu. Asa e. Cand copilul sta "copacel" si se ridica singur, poate fi pus in premergator. In schimb eu nu agreez deloc hamul. Mi se pare ca ne apropie de patrupede.Poate gresesc, dar cred ca e mai uman sa sprijinim axilar copilul, sa ne aplecam cu grija si rabdare asupra lui, sa-i indrumam pasii sfiosi, fara a-l lasa sa se agate intr-o "lesa". El se va simti mult mai in siguranta atunci cand va simti mana mamei care-i stavileste caderea, decat o chinga sau o curea. Eu am dureri de spate dupa 2 micuti, dar nu-mi pare rau. Au mers in picioare la 9 luni si sunt tare, tare vioi si energici. Sa cresteti mari!!!!!
0
23-08-2011, ora 15:07
mihaelabuh
Nu este medic/terapeut
mihaelabuh
Bebe poate fi pus intr-un ham pt. asistarea mersului de la varsta de 8 luni.
Acesta este un ham special, diferit fata de cele de pe piata.
Eu l-am folosit pt bebele meu si a fost super, nu a trebuit sa mai stau aplecata si el a invatat sa mearga destul de rapid, fara cazaturi si lovituri.

-*


(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea sugarului de două luni
  • Evaluarea sugarului de trei luni
  • Evaluarea sugarului de patru luni
  • Evaluarea sugarului de cinci luni
  • Evaluarea sugarului de șase luni
  • Evaluarea sugarului de șapte luni
  • Evaluarea sugarului de opt luni
  • Evaluarea sugarului de nouă luni
  •