Sperietura la bebelus!?
Buna ziua,
Am un baietel de 3 luni iar acum 3 saptamani, in timp ce dormea in carut, a venit o fetita care l-a apucat de picior. El s-a trezit, s-a speriat si a inceput sa planga foarte tare (cu greu l-am putut calma). De atunci, in fiecare seara, la aproximativ aceeasi ora, incepe sa planga, la fel de tare. Am incercat mai multe variante : i-am schimbat baita la acea ora, am iesit afara, am incercat sa il adorm, dar nimic nu functioneaza. Plange cca 10-15 minute, dupa care se linisteste singur. Nu are niciun alt simptom (nu se strange de burtica, nu are temperatura, mananca normal, are scaune normale, doarme bine iar in restul zilei este vesel si activ). Nu stiu ce sa ii mai fac ca sa se linisteasca si sa scapam de acest episod. Va multumesc!
Am un baietel de 3 luni iar acum 3 saptamani, in timp ce dormea in carut, a venit o fetita care l-a apucat de picior. El s-a trezit, s-a speriat si a inceput sa planga foarte tare (cu greu l-am putut calma). De atunci, in fiecare seara, la aproximativ aceeasi ora, incepe sa planga, la fel de tare. Am incercat mai multe variante : i-am schimbat baita la acea ora, am iesit afara, am incercat sa il adorm, dar nimic nu functioneaza. Plange cca 10-15 minute, dupa care se linisteste singur. Nu are niciun alt simptom (nu se strange de burtica, nu are temperatura, mananca normal, are scaune normale, doarme bine iar in restul zilei este vesel si activ). Nu stiu ce sa ii mai fac ca sa se linisteasca si sa scapam de acest episod. Va multumesc!
4 comentarii
Buna ziua,
Va trebui să schimbaţi încet mediul sau secvenţa în care se desfăşoară activităţile în perioada respectivă. Este important de ştiut dacă copilul asociază acest eveniment momentul zilei. Folosiţi de asemenea stimuli care îi atrag atenţia, astfel se va gândi mai puţin la pericol.
Numai bine
Va trebui să schimbaţi încet mediul sau secvenţa în care se desfăşoară activităţile în perioada respectivă. Este important de ştiut dacă copilul asociază acest eveniment momentul zilei. Folosiţi de asemenea stimuli care îi atrag atenţia, astfel se va gândi mai puţin la pericol.
Numai bine
Asa am incercat sa fac, insa uneori nu functioneaza :( Multumesc mult pentru raspuns
"uneori" functioneaza de fapt. Continuati.
nu stiu daca ce spun e corect, dar poate ca tocmai faptul ca dvs va asteptati sa planga la o anumita ora il nelinisteste pe bebe...si chiar plange mereu la aceeasi ora? ca una e sa planga mereu la ora 9 fix si alta e sa planga seara (spre exemplu), pe la 7-8-9 etc... ca atunci sigur sunt alte cauze si bebe a trecut peste incident, dar dvs, fiind o mama grijulie, nu.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 19antibiograma cand se face?
- 6ham ptr bebe
- 3Bebelusul de 11 luni? cate scaune pe zi?
- 6mese intrerupte de crampe abdominale la 5 luni jumate
- 5bebelusi 9 luni are otita?
- 57Bebe calca stramb
- 3sugar 2-12 luni nu tine capusorul
- 4diaree bebelus 2 luni
- 6alaptarea numai de la un singur san?
- 3Cum stiu ca bebe este bolnav daca nu are temperatura?
- 6CMV la bebelus... Ajutor!
- 6bebelus de 11 luni.. nu ii administrez tratament prea mare?
- 4Bebele are zile in care refuza sanul
- 4Probleme cu nasucul pentru ca nu a fost aspirat bine la nastere!
- 5refluxul gastric la sugar... e grava problema asta?
- 21imi refuza laptele praf...
- 6hipotonie bebelus 4 luni
- 4baietel de 3 luni care respira greu
- 6Iritatia de pampers
Mai multe informații despre: Sugarul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: