Ajutati-ma! sunt insarcinata, am luat f mult pastile

30-10-2022
alexandra1410
Nu este medic/terapeut
alexandra1410
Buna ziua. Am 30 de ani si sunt diagnosticata cu tab din 2013, in 2013 am avut prima tentativa de suicid. Dupa cativa ani am ajuns la o singura pastila si eram stabilizata dar m am casatorit si am ramas insarcinata (cea mai mare fericire si bucurie pentru mine), am nascut o fetita sanatoasa, superba in 2020, acum sunt insarcinata din nou am 8 sap de sarcina dar sunt intr o stare foarte grava de sanatate pentru ca dupa nasterea fetitei totul s a schimbat pentru mine psihic, am luat f mult pastile in acesti 2 ani pentru a ma stabiliza am fost internata sa vad ce se intampla daca pot pastra copilul nimeni nu imi da un raspuns mi s a micsorat dozele de tratament si mi s a facut si injectie cu abilyfi maintena 400mg. nu stiu ce sa fac am stari groznice, urc foarte sus cu fericirea si intr un timp scurt devin foarte depresiva. ceea ce va rog este sa imi spune ti daca stiti sunt sanse sa ma ratacesc de tot pe acest drum sa numai imi revin daca pastrez sarcina si daca copilul este afectat?? nu doresc sa chinui si sa fac rau nimanui mai aless unui suflet nenascut.
va multumesc
4 comentarii
2
30-10-2022, ora 17:50
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
1. Tineti legatura cu medicul sa va refaca schema de tratament pana la stabilizare si in continuare. Posibil sa fie un episod mixt.
2. Faceti psihoterapie daca e posibil.
3. Intrati in Asociatia Equilibrium pentru Depresivi si Bipolari. Trimiteti mesaj pe site-ul lor si va va suna presedintele ei, Andrei Nistor, sa va bage in grupul de pe Facebook de bipolari (grup privat) si sa participati la sedintele de grup gratuite de pe Zoom.
Daca sunteti din Bucuresti se fac si grupuri de suport fizice gratuite. Veti primi adresa la telefon.
Sunt mai multe persoane de pe grup care au facut copii sanatosi cu tratament.
Dupa ce intrati pe grupul de Facebook puneti intrebarea si acolo sa va raspunda ele in mod direct.

Fruntea sus si mergeti mai departe ca maine va fi o zi mai buna!

Multa sanatate si numai bine va doresc!
2
30-10-2022, ora 19:55
360
Nu este medic/terapeut
360
e foarte probabil ca si in cazul in care nu ai da nastere unui al doilea copil, sa nu poti functiona ca o persoana normala. sa zicem insa ca dai nastere, chiar daca el se naste sanatos, va fi greu sa ai grija, sa educi, sa cresti/intretii un copil cand tu ai un handicap. e greu ca o persoana bolnava de tab sa-si duca sarcinile zilnice asemenea unui om sanatos (fara sa aiba copii). daca adaugi in ecuatie si un copil lucrurile sunt mult complicate, dai nastere la al doilea copil... lucrurile nu arata bine pt acei copii. gandeste pe termen lung. copiii au si ei nevoie de un viitor, iar primele caramizi in dezvoltarea viitorului acelui copil(i) conteaza.
1
16-11-2022, ora 20:58
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Acuma cum o fi norocul, cum o iesi copilul, o iesi, mai bine l-ai fi dat afara la timp ca sa fi mai sigura, si faceai altul cand simteai ca erai mai ok si cu pastilele. Si daca nu mai faceai altul, aveai deja unul, si era bine si asa.
Normal ca exista posibilitatea sa te ratacesti de tot daca copilul iese nasol, tot ce e posibil. Daca iese nasol, ai sa te invinovatesti ca ai pastrat sarcina si ca ai riscat desi stiai ca la atatea pastile, riscul era sa iasa copilul cu probleme.
Dar daca risti, asta este, speram sa iasa bine.

Nici nu trebuia sa-ti dea cineva un raspuns, ca e logic ca daca bagi n substante chimice in tine, ia la bord si copilul ala, si daca ptr tine dozele-s destule, ptr ala mic par un vagon dozele alea. Dar e posibil sa iasa okey.
Aia ce raspuns sa-ti dea, ce ii intereseaza de tine ? Ii doare in pix.
Au fost lasi si nu ti-au zis ca mai bine nu pastrezi sarcina, au zis sa te lase sa faci ce vrei desi stiau ca tu nu stii ce sa alegi.
Stiau f bine ce sa-ti zica, dar nu ti-au zis.
0
15-12-2022, ora 23:56
anonim186
Nu este medic/terapeut
anonim186
Discuta cu medicul, e bariera placentara de care e vorba, unele medicamente trec de ea, altele nu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Distincția între episoadele depresive din cadrul tulburărilor bipolare și tulburarea depresivă majoră
  • Studiu privind diferențele de formă facială legate de schizofrenie și tulburarea bipolară
  •