Extractie masea si dintele vecin dislocat

12-08-2013
floppy_florin
Nu este medic/terapeut
floppy_florin
Buna ziua! In urma cu 5 zile mi-am extras o masea, locul extractie sa vindecat sau cel putin nu ma mai doare dar in schimb ma doare dintele de langa maseaua extrasa. Cred ca in timpul extractie mi-a atins sau mi-a dislocat dintele de langa maseaua extrasa. Si am observat ca mi se si misca dintele putin. Acuma nu stiu ce trebuie sa fac, am vorbit cu Dr. Stomatolog si a zis sa merg sa imi faca o radiografie. Oare sa fie ceva grav? Dintele este sanatos nu este cariat absolut deloc. Va multumesc anticipat!
4 comentarii
0
17-08-2013, ora 12:38
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Floppy forin, este posibil ca in timpul extractiei sa fi produs luxatia dintelui vecin. Daca nu ai radoografie dinainte de extractie, ceea ce ar fi fost indicat, poti face una acum pentru ca medicul sa vada starea celui in cauza. De obicei mobilitatea redusa a dintelui vecin celui extras nu necesita tratament specific, dar trebuie urmarit pentru a vedea starea nervului in timp. Bafta!
0
19-08-2013, ora 07:19
floppy_florin
Nu este medic/terapeut
floppy_florin
Va multumesc pentru raspuns! Am o radiografie dinaintea extractiei la toata dantura, dar o sa merg sa fac din nou o radiografie doar la dintele afectat in timpul extractiei. Daca sa facut o luxatie in timpul extractie si din cauza asta dintele in cauza este mai mobil decat restul dintilor, cu trecerea timpului se formeaza osul la loc si o sa revina la mobilitatea normala?
0
20-08-2013, ora 07:37
Stomatologie, Bucuresti
Incearca sa mananci moale pentru inca 2-3 saptamani si cat se poate sa evita partea respectiva. Depinde de cat se misca dintele respectiv, dar ar trebui sa capete stabilitate. Cand mergi la control cu radiografia la medicul tau, cu siguranta va decide daca este ceva de facut sau daca se asteapta.
0
13-03-2019, ora 18:32
Roxen
Nu este medic/terapeut
Roxen
Buna! Floppy-florin si eu am aceeasi problema, te rog frumos sa imi zici cum a evoluat situația cu dintele care era mobil dupa acea extractie. Mulțumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cariile dentare
  • Eroziunea dinților
  • Urgentele dentare - primul ajutor
  • Periuța de dinți manuală
  • Albirea dinților acasă
  • Obiceiuri care afectează dantura
  • Dinții antimicrobieni printați 3D
  • Osteita alveolară (alveolita postextracțională)
  • De ce doare locul extracției?
  •