Acnee vulgara - reactii adverse
Buna ziua,
Am fost la un consult pentru acnee sambata si am primit un tratament pentru acnee vulgara (asta scria pe reteta). Acesta este compus din Sotret (pastile) si isotrexIN Gel.
Am inceput acest tratament duminica (pastile de 3x zi, gel dimineata).
Marti seara am observat o iritatie in zonele in care aplic gelul, precum cea din aceasta imagine http://postimg.org/image/q7617q5cl/. Aceasta iritatie este insotita de usturime (la o frecare mai mare si la aplicarea unui nou strat de gel) + o usoara descumare a pielii.
Este normala aceasta reactie, ar trebui sa ma ingrijorez?
Multumesc!
Am fost la un consult pentru acnee sambata si am primit un tratament pentru acnee vulgara (asta scria pe reteta). Acesta este compus din Sotret (pastile) si isotrexIN Gel.
Am inceput acest tratament duminica (pastile de 3x zi, gel dimineata).
Marti seara am observat o iritatie in zonele in care aplic gelul, precum cea din aceasta imagine http://postimg.org/image/q7617q5cl/. Aceasta iritatie este insotita de usturime (la o frecare mai mare si la aplicarea unui nou strat de gel) + o usoara descumare a pielii.
Este normala aceasta reactie, ar trebui sa ma ingrijorez?
Multumesc!
4 comentarii
Buna ziua,
Ambele substante usuca foarte tare pielea si la inceput pot sa dea iritatii. Opriti isotrexinul( macar cateva zile ) si utilizati o crema hidratanta puternica, iar daca iesiti din casa e obligatoriu o crema cu factor de protectie 50+ la 2-3 ore. Ambele produse sunt fotosensibile. In mod normal cele doua produse nu se asociaza pentru ca e aceeasi substanta, dar fiecare medic are schema lui de tratament.
O zi buna,
Artenie,
medic dermatolog
Ambele substante usuca foarte tare pielea si la inceput pot sa dea iritatii. Opriti isotrexinul( macar cateva zile ) si utilizati o crema hidratanta puternica, iar daca iesiti din casa e obligatoriu o crema cu factor de protectie 50+ la 2-3 ore. Ambele produse sunt fotosensibile. In mod normal cele doua produse nu se asociaza pentru ca e aceeasi substanta, dar fiecare medic are schema lui de tratament.
O zi buna,
Artenie,
medic dermatolog
Am inteles!
Inca o intrebare: este posibil ca acest tratament sa aibe efecte asupra greutatii? Ingrasare, de ex.
Inca o intrebare: este posibil ca acest tratament sa aibe efecte asupra greutatii? Ingrasare, de ex.
Buna ziua,
Nu am avut nici un pacient care sa acuze asa ceva. Tratamentul este doar toxic hepatic; poate aveti pofta de mancare de la pastilele de protectie hepatica.
O zi buna,
Dr Artenie,
medic dermatolog
Nu am avut nici un pacient care sa acuze asa ceva. Tratamentul este doar toxic hepatic; poate aveti pofta de mancare de la pastilele de protectie hepatica.
O zi buna,
Dr Artenie,
medic dermatolog
Buna ziua,
Este foarte probabil; nu m-am gandit la aceasta optiune.
Pentru protectie hepatica folosesc Liv. 52, iar din cate am cautat se pare ca acesta creste apetitul, ceea ce duce la cresterea in greutate.
Ar cam fi timpul sa ma apuc de miscare pe perioada tratamentului.
Multumesc!
Este foarte probabil; nu m-am gandit la aceasta optiune.
Pentru protectie hepatica folosesc Liv. 52, iar din cate am cautat se pare ca acesta creste apetitul, ceea ce duce la cresterea in greutate.
Ar cam fi timpul sa ma apuc de miscare pe perioada tratamentului.
Multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4acnee pe cap
- 4este posibil ca anticonceptionalele laurina se dea depresii si sa para din nou acneea?
- 2Unde pot sa gasesc in tara PLEXION, pt tratamentul acneei??
- 14Acnee - Daca problema este in interior, nu la exterior?
- 7foarte multe cosuri pe fata, gat si spate, la aproximativ 3 luni dupa ce am incetat sa mai iau AC
- 9tratament demodex
- 4va rog sa ma ajutati: am probleme cu tenul
- 3anticonceptionale contra acneei
- 9Menstruatie neregulata, ovare micropolichistice si acnee
- 5Crema impotriva acneei
- 0Karissa si acneea
- 5Acnee sau foliculită cronică
- 2acnee severa pe fata(doar pe partea stanga) si pe piept in special
- 1Fata iritata in urma unui tratament pentru Acnee
- 0Pete acnee
- 1Acnee polimorfa si Foliculita cu germeni gram negativi -sunt disperat
- 2Acnee pe frunte