Acnee polimorfa si Foliculita cu germeni gram negativi -sunt disperat
Buna seara! Am o problema de vreo 5 luni de zile si efectiv sunt disperat, nu mai stiu ce sa fac, ce sa folosesc si la ce medic sa ma duc. Am facut o prostie pe care cred ca o s-o regret toata viata.
Acum un an si 7 luni am inceput sa folosesc Eryfluid (pe baza de eritromicina, solutie cutanata, 4%). Aveam o acnee, deloc severa (cateva cosuri din cauza varstei, probabil, aveam 18 ani atunci). Cum spuneam, am folosit aceasta solutie timp de un an si 7 luni, nu il foloseam in fiecare seara, dar oricum, foarte des. Pentru aplicare, utliziam un betisor de urechi si întindeam alcool-ul pe toata fața si fruntea, intr-o cantitate destul de mare. Pana acum 5 luni, tenul meu era perfect, nu aveam nici cea mai mica urma.
Acum 5 luni a inceput calvarul. Acum aproape 2 luni am mers la un dermatolog din oras si mi-a pus diagnosticul: acnee polimorfa si foliculita cu germeni gram negativi. Mi-a prescris 3 produse: un gel de la Avene(pentru ca am tenul foarte, foarte gras), un antibiotic (ichtioli 0, 1gr.; clindamicina, unguent zincat) si Brevoxyl. Ultimul produs nu l-am folosit, pentru ca am citit ca arde fața. In schimb, am folosit celelalte 2 produse, dar nu au dat mari rezultate. Mai mult, tenul pare mai gras dupa ce aplic gelul acela.
Din cauza folosirii Eryfluid-ului un timp atat de indelungat am dezvoltat aceasta foliculita extrem de dureroasa si nu stiu daca voi scapa vreodata de ea.
Cum ar trebui sa procedez, ce sfaturi imi dati, mai am sanse sa scap de aceasta mare problema?
Va multumesc si astept sfaturile dumneavoastra!
Acum un an si 7 luni am inceput sa folosesc Eryfluid (pe baza de eritromicina, solutie cutanata, 4%). Aveam o acnee, deloc severa (cateva cosuri din cauza varstei, probabil, aveam 18 ani atunci). Cum spuneam, am folosit aceasta solutie timp de un an si 7 luni, nu il foloseam in fiecare seara, dar oricum, foarte des. Pentru aplicare, utliziam un betisor de urechi si întindeam alcool-ul pe toata fața si fruntea, intr-o cantitate destul de mare. Pana acum 5 luni, tenul meu era perfect, nu aveam nici cea mai mica urma.
Acum 5 luni a inceput calvarul. Acum aproape 2 luni am mers la un dermatolog din oras si mi-a pus diagnosticul: acnee polimorfa si foliculita cu germeni gram negativi. Mi-a prescris 3 produse: un gel de la Avene(pentru ca am tenul foarte, foarte gras), un antibiotic (ichtioli 0, 1gr.; clindamicina, unguent zincat) si Brevoxyl. Ultimul produs nu l-am folosit, pentru ca am citit ca arde fața. In schimb, am folosit celelalte 2 produse, dar nu au dat mari rezultate. Mai mult, tenul pare mai gras dupa ce aplic gelul acela.
Din cauza folosirii Eryfluid-ului un timp atat de indelungat am dezvoltat aceasta foliculita extrem de dureroasa si nu stiu daca voi scapa vreodata de ea.
Cum ar trebui sa procedez, ce sfaturi imi dati, mai am sanse sa scap de aceasta mare problema?
Va multumesc si astept sfaturile dumneavoastra!
1 comentarii
in cazul in care aveti o foliculita cu gram negativi confirmata in laborator, dermatologul va poate indica tratament conform antibiogramei, iar daca acneea este foarte severa se poate combina tratamentul topic cu cel sistemic (pastile). Important e sa aveti rabdare si sa urmati cu strictete recomndarile medicale. Nu are cum sa fie bine, daca dumneoastra din start nu ati facut tratamentul corect si deja ati catalogat Brevoxylul ca nu e bun si arde. Tratamentele pe baza de Brevoxyl scad cantitatea de Propbact. acne o bacterie ce este implicata in etiopatogeneza acneii.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2anti-androgen... imi doresc foarte mult sa scap de acnee
- 6acnee poliforma- cer ajutor concret si vizibil
- 8foliculita pe ambele gambe
- 12Tratament pentru acnee - antibiotice + contraceptive?
- 3Acneon - Imi recomandati acest produs ?!
- 3o problema cu cosurile: pe frunte si pe barbie
- 4acnee de toate felurile
- 4Tratament acnee
- 18Acneea - o mare problemă!
- 7Acnee rezistenta
- 3foliculita pe picioare de 2 ani
- 2acnee provocata de mercilon?
- 4Informatii despre acnee, sugestii sau propuneri
- 3anticonceptionale contra acneei
- 2sufar de acnee de aproximativ 3 ani, de cand a inceput menstruatia
- 2Probleme cu Acneea
- 0Probleme cu parul din barbie. Ce sa fac?
- 0Acnee sub piele...
- 8Baiat 20 de ani, ma simt mereu depresiv, anxios, fara chef de viata, sentimente de ura fata de mine
- 0Crema pentru ten mixt cu acnee
Mai multe informații despre: Foliculita acneea tratament pentru acnee
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: