Acnee polimorfa si Foliculita cu germeni gram negativi -sunt disperat

25-06-2016
reus11
Nu este medic/terapeut
reus11
Buna seara! Am o problema de vreo 5 luni de zile si efectiv sunt disperat, nu mai stiu ce sa fac, ce sa folosesc si la ce medic sa ma duc. Am facut o prostie pe care cred ca o s-o regret toata viata.

Acum un an si 7 luni am inceput sa folosesc Eryfluid (pe baza de eritromicina, solutie cutanata, 4%). Aveam o acnee, deloc severa (cateva cosuri din cauza varstei, probabil, aveam 18 ani atunci). Cum spuneam, am folosit aceasta solutie timp de un an si 7 luni, nu il foloseam in fiecare seara, dar oricum, foarte des. Pentru aplicare, utliziam un betisor de urechi si întindeam alcool-ul pe toata fața si fruntea, intr-o cantitate destul de mare. Pana acum 5 luni, tenul meu era perfect, nu aveam nici cea mai mica urma.

Acum 5 luni a inceput calvarul. Acum aproape 2 luni am mers la un dermatolog din oras si mi-a pus diagnosticul: acnee polimorfa si foliculita cu germeni gram negativi. Mi-a prescris 3 produse: un gel de la Avene(pentru ca am tenul foarte, foarte gras), un antibiotic (ichtioli 0, 1gr.; clindamicina, unguent zincat) si Brevoxyl. Ultimul produs nu l-am folosit, pentru ca am citit ca arde fața. In schimb, am folosit celelalte 2 produse, dar nu au dat mari rezultate. Mai mult, tenul pare mai gras dupa ce aplic gelul acela.

Din cauza folosirii Eryfluid-ului un timp atat de indelungat am dezvoltat aceasta foliculita extrem de dureroasa si nu stiu daca voi scapa vreodata de ea.

Cum ar trebui sa procedez, ce sfaturi imi dati, mai am sanse sa scap de aceasta mare problema?

Va multumesc si astept sfaturile dumneavoastra!
1 comentarii
0
23-09-2016, ora 15:10
Dr. Pop Corina
Dermatovenerologie, Cluj Napoca
Dr. Pop Corina
in cazul in care aveti o foliculita cu gram negativi confirmata in laborator, dermatologul va poate indica tratament conform antibiogramei, iar daca acneea este foarte severa se poate combina tratamentul topic cu cel sistemic (pastile). Important e sa aveti rabdare si sa urmati cu strictete recomndarile medicale. Nu are cum sa fie bine, daca dumneoastra din start nu ati facut tratamentul corect si deja ati catalogat Brevoxylul ca nu e bun si arde. Tratamentele pe baza de Brevoxyl scad cantitatea de Propbact. acne o bacterie ce este implicata in etiopatogeneza acneii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Coșurile (acneea)
  • Foliculita în urma epilării
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  •