5- Htp cat de eficient este pt tratarea depresiei?

506 comentarii 1 2 ..... 8910 ..... 16 17 Înainte ›
0
23-07-2010, ora 21:09
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Stimate d-nule Fabyo,

Puteţi ţine cont de următoarea schemă terapeutică; ca şi sugestie:
Puteţi asocia 5-htp-ul cu tinctura de obligeană, astfel:
- în primele 3 zile, luaţi 10 picături de tinctură de obligeană, diluate în 100 ml de apă plată, de 2 ori pe zi - dimineaţa şi la prânz, strict pe stomacul gol. Seara, cu 30 de minute înainte de cină, luaţi o capsulă de 5-htp.
- în următoarele 4 zile, luaţi 25 de picături de tinctură de obligeană, diluate în 100 ml de apă plată, de 2 ori pe zi - dimineaţa şi la prânz, strict pe stomacul gol. Seara, cu 30 de minute înainte de cină, luaţi o capsulă de 5-htp.
- în următoarele 7 zile, luaţi 50 de picături de tinctură de obligeană, diluate în 100 ml de apă plată, de 2 ori pe zi - dimineaţa şi la prânz, strict pe stomacul gol. Seara, cu 30 de minute înainte de cină, luaţi o capsulă de 5-htp (Am repetat modul de administrare, chiar dacă este identic, în mare parte, pentru a mă asigura că nu înţelegeţi greşit. Mulţumesc pt.înţelegere!).
Continuaţi tratamentul timp de 3 luni fără oprire, aşa cum îl veţi lua în ultimele 7 zile!
.
ATENŢIE!
NU urmaţi această schemă terapeutică dacă luaţi şi tratamente sintetice cu profil psihiatric (antidepresive, neuroleptice, timoleptice etc.).
NU consumaţi alcool în tot timpul urmării schemei terapeutice, nici cafea, ca de atfel niciun alt produs care are proprietăţi psihoactive.
La începutul tratamentului există riscul de producere a unor stări de rău (greaţă, durere de cap, stare de vomă etc.). Stări sunt tranzitorii! Vor dispărea în câteva zile.
Consultaţi medicul pentru a primi aviz de administrare.
.

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
30-07-2010, ora 09:59
marius@marius
Nu este medic/terapeut
marius@marius
sal Nick.ce mai faci?nu am mai vb demult.eu ma simt mai bine.mai iau doar jum de anx dimineata si jum seara dar mai am ganduri negre.cum sa ma explic.sunt foarte superstitios.daca nu fac aia asa ma gandesc ca se poate intampla ceva rau.chestii prostesti dar care ma consuma psihic.fac si acupuntura.ce sa mai zic.dimineata ma trezesc cu dureri de cap.sa fie de la tel mobil?dorm cu el langa cap.in rest sunt bine.vreau sa mai vb asa din cand in cand sa mi mai dai un sfat.azi e ziua lui Codrut face doi anisori.mai vb.ciao.
0
30-07-2010, ora 20:01
fabyo_valcea
Nu este medic/terapeut
fabyo_valcea
Mr. Nick,
Daca am inteles bine incepand cu a 7-a zi o sa iau 50 pic diluate in 100 ml apa timp de 3 luni nu ?

Momentan nu pot sa incep tratamentul pentru ca am fost la psihiatru ( mi-a fos f rau ) si mi-a dat Cipralex 1/2 dimineata si 1/2 seara, Depakine 1/2 seara si 1/4 Zyprexa seara, dupa cum mi-ai spus nu le pot lua concomitent, dar daca e sa las tratamentul de la psihiatru dupa cat timp pot lua 5HTP -ul ?

Mi-a zis ca am tulburare afectiva recurenta ????

Mersi mult Nick !
0
10-08-2010, ora 17:47
Adriana-Mariana
Nu este medic/terapeut
Adriana-Mariana
Buna ziua Mr. Nick,

Urmaresc cu interes raspunsurile dv. referitor la depresia anxioasa si as dori sa va cer un sfat.
Sufar de acest tip de depresie din 2006 cand am fost internata la Spitalul Obregia, am facut tratament cu Fevarin, Rivotril, Depakine, dozele au fost reduse treptat de medicul psihiatru, care multumesc lui Dumnezeu nu m-a tinut sedata, am facut si psihoterapie. Am avut o recadere in anul 2008, in aprilie, renuntatesm la fevarin de 4 luni desi luam o doza minimala de 0.25 mg. Aceasta depresie mi-a fost provocata de lipsa de afectiune si necazurile din casnicie, intre 2002 si 2006 am avut probleme si am facut tot posibilul ca lucrurile sa mearga in acesti ani dar nu s-a mai putut. In 2008 am si divortat, am reinceput tratamentul cu fevarin, rivotrilul l-am luat numai pe termen scurt. Anul 2009 a fost iarasi foarte greu, nu vreau s-o lungesc dar am crezut ca ma simt bine si iarasi am lasat fevarinul de 0.25 mg. Destinul a facut ca sa intalnesc barbatul pe care l-am dorit o viata intreaga, dar si aici este o provocare, se afla la mare distanta de mine si din motive sociale relatia nu se poate materializa intr-o relatie permanenta. Din octombrie si pana acum am trecut prin masive atacuri de panica provocate de teama de a nu face ceva gresit care sa dauneze relatiei precum si teama de abandon, desi vorbim zilnic au trec prin aceasta teama zi de zi, probabil trecutul meu emotional plin de rani. Din decembrie pana in aprilie am trecut pe 5 htp si Gaba, din pacate am intrerupt si acest tratament pana acum cateva saptamani, perioada in care am trecut prin stari de hiperemotivitate, melancolie si tristete extrema. Pana am inceput sa am probleme la trezire, somnul cred ca nu este destul de adanc, in fiecare dimineata ma trezesc cu stomacul facut ghem, o frica permanenta si o lipsa toatala de energie, daca incerc sa ma odihnesc mai mult somnul parca imi face rau, parca ma moleseste, visez absurd si asta ma sperie si mai tare. Am reinceput 5 HTP, am luat si remotiv vreo 3 saptamani, din fericire am intrat aici pe forum si am vazut ca nu este indicat. Acum iau 5 htp 2 pastile de 50 de mg seara la culcare, gaba, 2 seara si 1 dimineata, rhodiola rosea dimineata si la pranz. Problema este ca noaptea apar ganduri obsesive, negre. Voi face in continuare psihoterapie, sunt o persoana credicioasa si citesc multa spiritualitate dar cum spune si psiholoaga mea nu ma mai ajuta receptorul, deficitul de serotonina e prea mare, cateodata mi-e frica sa vorbesc si cu colegii de serviciu, sau am stari de ameteala cand am senzatia ca sunt rupta de realitate si am dificultati sa ma concentrez..
Medicul psihiatru a fost de parere sa incerc tratamentul naturist o luna dupa care, daca nu merge, sa mai incercam unul alopat pe durata determinata. Ce credeti, as putea avea rezultate de la 5 htp daca il iau pe termen mai lung asociat cu celelalte doua. Ma straduiesc sa fac fata la serviciu si sa am ganduri pozitive.
Eu in general am fost si sunt o persoana hipersensibila, care plangea usor in copilarie, melancolica.
Sper ca nu am fost prea confuza si va multumesc pentru intelegere si pentru sfat.
Doamne ajuta!
0
11-08-2010, ora 11:58
marius@marius
Nu este medic/terapeut
marius@marius
Sal Nick.ce mai faci? eu sunt relativ bine.sunt pe o linie de plutire care nu e cam sigura.ma sperie gandul unei recaderi si asta ma streseaza zi de zi.nu vreau sa ma mai gandesc la asta.dar cand ma uit unde am ajuns sa lucrez...mie greu sa nu mi aduc aminte de ce sunt acolo.de fapt am ajuns de unde am plecat.in 2004 am lucrat acolo ca sudor si am plecat de acolo la UPB Bucuresti automobile.ti am mai zis.am lucrat ca inginer mecanic si sef coloana.a fost frumos.dar cand am avut caderea totul parca sa ruinat.acum sunt in acelasi loc din care am plecat acum 6 ani.totul mi se pare confuz si lipsit de sens.de ce mi se intanmpla asta mie?de ce nu pot fi si eu normal fara ssa mai am ganduri obsesive negre si tot felul de prostii care mi trec prin cap?cui iam facut atat de mult rau de platesc acest pret "sanatatea".cine spune ca daca esti sanatos la faci pe toate are cea mai mare dreptate din lume.degeaba ai bani averi sau altele daca nu ai sanatate fericire si buna dispozitie.exemple de astfel de oameni sunt multe.nu vreau sa exemplific.se stie.tot ce vreau este sa fiu iar sanatos ca sa ma pot bucura de Codrut si de sotie.nu am mai vb demult.esti bine?da mi un semn.pe mess nu intrii?parca am adresa ta.dar nu am vb niciodata.te astept sa vb.DOAMNE AJUTA.
0
11-08-2010, ora 23:36
elli73
Nu este medic/terapeut
elli73
Buna seara, Nick! Demult urmaresc discutiile de pe acest site si mi-am zis ca atunci cand termin cu cipralex-ul osa trec pe un tratament naturist, dar simtindu-ma bine dupa ce am terminat cu cipralexul am uitat de rugaciuni si tratamentul naturist.Acum ma paste o cadere si nu vreau sa mai ajung la medicamente de la psihiatru, asa ca te rog cu disperare sa-mi faci o schema de tratament, cat de urgent poti tu.Dar sa-ti spun de unde a inceput totul:in 2008 eram pe strada si mai la departare o multime de oameni adunati-se aruncase un om de la et.10.Pe moment nu am avut nimic dar la cateva zile a inceput sa-mi fie frica, palpitatii, nu puteam dormi si ma rugam intruna la dumnezeu sa nu ajung vreodata sa fac asa ceva.Dupa 1 luna de tratament naturist dat de o doctorita naturista(stress stop-1 dim, depress a 1 la pranz si 1 seara+tinctura de paducel) am ajuns la psihiatru care mi-a dat cipralex.Tratamentul naturist nu mi-a facut bine, m-am simtit rau de la el asa ca am plecat la psihiatru.Cipralex am luat 1 an jumate, in acest timp am marit doza pt.ca am avut caderi(sau recaderi nu mai retin cum le zicea doctorita).Luam la inceput 1/2 cipralex dimineata, dupa cateva luni am inceput sa iau 1 dimineata.Mai cu rugaciuni, mai co un tratament la biorezonanta mi-am revenit, dar de cand s-a facut atata tam-tam pe toate posturile cu sinuciderea Madalinei Manole iar m-a apucat frica asta.In nici un caz nu mai vreau sa ajung din nou la psihiatru, asa ca te rog recomanda-mi ceva, ce stii tu ca m-ar scoate din starea asta, precizez ca sunt cam fricoasa de mica si am tensiunea mica.Astept raspunsul tau si DOAMNE AJUTA-NE PE TOTI.
0
15-08-2010, ora 17:32
Stimate d-nule Fabyo,

" Daca am inteles bine incepand cu a 7-a zi o sa iau 50 pic diluate in 100 ml apa timp de 3 luni, nu ? "
- Da, aţi înţeles bine :-)

Puteţi iniţia tratamentul sugerat, cel care conţine 5-htp şi tinctură de obligeană, după minim 14 zile de la stoparea administrării medicaţiei prescrise de medicul psihiatru.
În ceea ce priveşte diagnosticul, nu comentez. Dacă medicul aşa v-a diagnosticat, presupun că s-a bazat pe interpretarea profundă a simptomatologiei, pe principiul empirismului şi...; cel mai probabil, de această condiţie medicală suferiţi, adică de tulburare afectivă recurentă. Vă veţi vindeca, trebuie dăar să aveţi credinţă şi să aşteptaţi.

Cu respect,
Nick
P.S. - Marius, ca de altfel şi Elli73, vă voi răspunde şi dvs.
0
15-08-2010, ora 18:09
Stimată d-nă Adriana-Mariana,

Problemele dvs. sunt deosebit de complexe!
5-htp-ul vă poate ajuta, ca de altfel şi orice alt remediu naturist capabil să rearmonizeze biochimia sferei mentalo-psihice - o sferă care "adăposteşte" gândirea, sentimentele şi emoţiile - dar, pe lângă această armonizare biochimică (armonizare a neurotransmiţătorilor), aveţi nevoie şi de o armonizare energetică.
Ar fi indicat să consultaţi un terapeut dispus să vă analizeze la nivel holistic, adică global. Nivelul holistic presupune analizarea integrală a structurii omului, adică, şi mai explicit vorbind, trebuie să vi se examineze corpul fizic, "corpul" mental, "corpul" psihic, "corpul" spiritual...şi, în final, "corpul" care formează cauzalitatea simptomatologiei dvs., adică expresia finalităţii produşilor de reacţie a tuturor corpurilor enumerate - urmările negative. Până nu se va aprofundiza toate macro şi micro-componentele organismului dvs., ca de altfel şi anamneza totală, nu parţială, nu vi se va găsi cauza care stă la baza stărilor dvs. neplăcute.
Aşadar, de exemplu, eu dacă aş fi în locul dvs., m-aş duce la un consult la d-na terapeut Ana-Maria Iliescu, eventual la d-na Claudia Cabat. Terapia d-nei Iliescu este extraordinar de bună pentru armonizarea profundă a energeticii fiinţei dvs., iar terapia Bach, cea în care este expertă d-na Cabat, printre altele, vă poate ajuta enorm de mult tot pe plan energetic - un plan care guvernează canalele energetice, care alimentează organele vitale ale fiinţei dvs.. La ambele terapii se poate recurge în acelaşi timp cu administrarea medicaţiei psihiatrice clasice. Alegerea vă aparţine! (mai jos găsiţi datele de contact ale ambelor persoane recomandate).

.
Prof. dr. ANA-MARIA ILIESCU
Cabinetul ANASAN
str. Valea Furcii nr. 8, sector 6, Bucureşti,
Tel. fix: 021/ 777.71.96
Tel. mobil: 0722.552.992 (tel. personal)

CLAUDIA CABAT - Psiholog şi Bach Foundation Registered Practitioner)
Clinica AQUAMARIN, Bucureşti;
Email: contact@aquamarin.ro;
Telefon fix: 021 326 52 90;
Telefon mobil: 0724 222 522, 0745 633 474;
Adresa: Bulevardul Decebal, nr.6, bl.S10, sc.1, ap.3, Sect.3, Bucureşti.
.

Ţinând cont de faptul că aţi precizat că sunteţi credincioasă, acest aspect mă face să deduc că ştiţi importanţa colosală pe care o are sănătatea sufletului (vă recomand să vă confesaţi cât mai des duhovnicului dvs. (aveţi nevoie de o confesare profundă, sinceră, fără omisiuni voluntare sau involuntare, care să includă faptele negative ale trecutului şi ale prezentului; păcatele!)). Cum trupul are nevoie de baie pentru a se curăţa de impurităţi şi nevoie de tratamente pentru a se vindeca de boli fizico-mentalo-psihice, aşa şi sufletul are nevoie de spovedanie sinceră şi corectă pentru a se putea debarasa de bolile morale şi pentru a face baie în şi de lumină. Ştiţi ce aveţi de făcut!

Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Mister Nick ;)
0
15-08-2010, ora 18:22
Adriana-Mariana
Nu este medic/terapeut
Adriana-Mariana
Mr. Nick, va multumesc pentru raspuns. Sunt initiata si eu in terapia energetica, sunt practicant Reiki si practic si QiQong si TaiChi, stiu despre acese corpuri si incerc sa le armonizez. citesc foarte multa spiritualitate iar de confesat m-am confesat si imi fac o analiza zilnica a comportamentului si imi cer iertare lui Dumnezeu.
Starile emotionale sunt foarte complexe: de la anxietate, la tristete sau nervozitate agitatie.
As vrea sa-mi prescrieti un dozaj pentru 5 htp pentru TOC si sa-mi spuneti daca este corecta asocierea cu Gaba, in prezent iau 2 5htp de 50 mg seara, 2 Gaba de 20 mg seara si una dimineata. Am vazut la Natures Harmony ca au GAba si de 750 mg. Vreau sa va spun ca in starile mele de anxietate sau de tristete simt niste furnicaturi in cap ca si cum s-ar incerca realizarea unor legaturi. Pot sa iau si Rhodiola Rosea in combinatie cu acestea?
Va multumesc pentru sfat, am sa le contactez pe doamne.
Am nevoie de avizul dv. pentru ca sindromul serotoninergic ma sperie.
Va multumesc.
0
15-08-2010, ora 22:44
elli73
Nu este medic/terapeut
elli73
Sal NICK, intre timp am cumparat cateva pastilute de 5htpsi am luat 2seri la rand cate 1 dar nu m-am simtit prea bine(niste transpiratii,..) asa ca le-am oprit gandindu-ma sa nu iau asa de capul meu.Am citit in celelalte mesaje si despre Rhodiola, poate de la ea nu imi este rau.De fapt tu stii mai bine, astept raspunsul tau. Sfanta Maria sa ne vegheze pe toti.
0
30-08-2010, ora 01:15
chris2003
Nu este medic/terapeut
chris2003
Buna Nick,

sunt nou pe aici, ti-am trimis un mail legat de problema mea sper sa ai timp sa-mi raspunzi.
Multumesc anticipat.

chris
0
31-08-2010, ora 17:33
marius@marius
Nu este medic/terapeut
marius@marius
sal numele meu e marius.as dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva in gairea unui tratament sigur ptr ce am eu.simptome:sunt foarte irascibil, mai mereu nervos.nu dorm prea bine.imi fac mereu ganduri negre cum ca daca sar intampla ceva cu baiatul meu daca ar suferii de vreo boala.aceste ganduri se accentueeaza.nu mi dau pace.parca cateodata nu mi vine a crede ca am un copil.sa am pierderi de memorie cu toate ca nu uit lucruri sau altceva.chestia e ca am lu at mai multe pastile: cypralex anxiar calmepam englonyl zyprexa efectin dar nu mai iau nimic acum.doar anxiar.sil iau de ceva vreme aproape 10 luni neasociat cu nimic.imi face rau?dependenta stiu ca da dar acum parca sa mai agravat si nici nu mai are efect.vreau sa stiu daca ma poate ajuta cineva sa stiu de ce anume sufar si pot sa iau sa mi treaca.deja sunt satul de antidepresive.va rog mult oricine.astept raspuns.mai ales de la Nick.
0
01-09-2010, ora 19:03
marius@marius
Nu este medic/terapeut
marius@marius
sal Nick.mai uitat?
0
07-09-2010, ora 15:18
marius@marius
Nu este medic/terapeut
marius@marius
sal Nick.am fost la doctor si mia dat cypralex, magne b 6 distonocalm anxiar si zoloft.dar de la zoloft mie rau.cred ca de la el.ca celelalte am mai luat si nu mia fost rau.zoloft.imi da o stare de ameteala insomnie greata cu varsaturi scaune moi.lam luat doar o zi.azi nu lam mai luat si deja ma simt mai bine. ce sa fac?
0
07-09-2010, ora 23:57
carlo_ro
Nu este medic/terapeut
carlo_ro
Salut Marius,
Am luat Zoloft timp de 2 ani intradevar cand am inceput tratamentul timp de 2 luni mi-a fost rau varsaturi dimineata si un pic de ameteli, dar am fost tare pe pozitie si nu am renuntat ma duceam in fiecare luna la psihiatru ma intreba cum ma simta si hotaram de comun acord daca sa crestem doza sau nu, dupa un an si ceva ma simtea mai bine dar nu eram ca inainte de a face episodul depresiv problema este ca trebuie sa ai rabdare rezultatele se vad in timp important este ca acum ma simt bine, oricum pe vrema cand am inceput sa iau eu Zoloft nu auzisem de 5htp abea anul asta am descoperit acest forum, daca stiam ca exista 5htp nu cred ca mai luam Zoloft desi m-a ajutat mult.Oricum ideea este ca din cauza unui soc nervos foarte mare creierul consuma foarte repede serotonina, iar organismul nu poate sa o fabrice asa repede de aceea prioada de refacere sau insanatosire este mare dureaza luni sau chiar ani, am vazut unele persoane pe aici care se asteapta ca in cateva saptamani sa se faca bine in cazul depresiei asa ceva nu se poate si inca ceva alimentatia este foarte importanta ca organismul sa poata fabrica serotonina trebuie consumate fructe, legume, lactate, oua, carne eliminate produsele cu E-uri. Deci in concluzie:
Daca a-si fi in locul tau nu a-si lua toate chimicalele alea, ar trebui sa identifici cauza care ti-a provocat episodul depresiv si sa incerci sa o inlaturi din viata ta si asi incerca cu 5htp eventual o schema conceputa de Mr.Nick ( vezi o scheme terapeutica pe care mi-a conceput-o Mr.Nick mai sus) dar repet rezultatele apar in timp.
Bafta Marius si sper ca o sa te faci bine.
0
08-09-2010, ora 15:24
rema
Nu este medic/terapeut
rema
Mr.Nick, -mi s-a pus diagnosticul de anxietate cu atac de panica in urma cu 4 ani. Am urmat tratament cu spitomin si Anafranil, 1 an apoi am intrerupt dar dupa 6 luni am recidivat incepand din nou tratamentul.
Dupa ce am citit pe acest forum despre 5 HTP, am renuntat la antidepresive isi am inceput sa iau de 10 zile o capsula de 50 mg/zi 5 htp(am incercat sa iau si mai multe ), ulei de peste -omega 3 si catina. Va rog sa-mi spuneti de ce 5 htp-ul in loc sa-mi provoace somnolenta, sa ma linisteasca, ma agita si imi provoaca insomnii.
Eventual sa-mi propuneti o schema de tratament.
Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
CU DEOSEBITA CONSIDERATIE-
Rema
0
11-09-2010, ora 10:04
marius@marius
Nu este medic/terapeut
marius@marius
Salut Carlo.iti multumesc ca mi ai dat un sfat de care o sa tin cont.cat despre alimentatie credema am inceput sa mananc numai alimente care ajuta creierul la producerea serotoninei.mananc mult somon inghetata, ciocolata neagra, oua etc.am renuntat si la zoloft si la cipralex, ptr ca ma simteam rau de tot.nu mai mancam absolut nimic sau daca mancam vomitam imediat.ma durea ficatul si fierea.si starea de anxietate se agravase.acum iau doar anxiar si ma simt cat de cat bine.stiu ca nu rezolv mare lucru cu el dar sapt viit merg la brasov ptr niste analize la Hiperdia si o sa consult si un psiholog.cred ca am mai multa nevoie de el decat de pastile.k.mai vb.multa sanatate si Doamne ajuta.
Sal Nick.Doamne ajuta.sanatate.
0
13-09-2010, ora 17:03
carlo_ro
Nu este medic/terapeut
carlo_ro
Salut Marius,
Mi s-a parut ca sunt perea multe chimicale acolo in ce descriai tu mai sus si din cauza asta am intervenit.
Doamne ajuta sa te faci bine.
Bafta
0
15-09-2010, ora 14:42
simina-m
Nu este medic/terapeut
simina-m
Draga domnule Nick,
am 24 de ani si inca din jurul varstei de 18 m-am confruntat cu "tulburari depresive"-asa am fost diagnosticata. La inceput, ceea ce m-a determinat sa accept sa merg la psihiatru a fost faptul ca ma transformasem intr-o leguma: nu aveam deloc energie, eram agitata fara motiv, ma durea groanic stomacul, tremuram, nu puteam inghiti nimic, nu puteam dormi(atipeam si ma trezeam repede f agitata) si nu mai vedeam nici o speranta, plangeam mereu. Pana acum am urmat 4 serii de tratamente pentru ca am recazut de fiecare data dupa cca 6 luni.De 1 an nu mai iau nimic, ultimul tratament si la care i-am simtit cel mai bine efectul a fost wellbutrin, pt ca ma ajuta sa imi vad si de viata, nu sa dorm si sa fiu pemanent sedata.
Din pacate de cca 1 sapt ma simt iarasi rau: intai senzatia de oboseala infinita, imi picau ochii in gura si as fi dormit tot timpul, apoi melancolie, stare destul de proasta dimineata, cu senzatie de gol, agitatie si plans, perceperea tuturor lucrurilor pe care le am de facut mult mai stresante si de care nu as fi capabila. E adevarat ca am avut si ceva situatii pentru care m-am consumat destul de tare si poate o fi si asta, dar sunt ingrijorata. Din coliparie am fost mai melancolica, mai ales toamna si iarna aveam senzatii asemanatoare +insomnii si acea senzatie de strain, de gol, dar n-am zis niciodata parintilor.
Sotul imi recomanda sa iau tratament pe perioada de toamna si iarna ca sa nu mai cad din nou ca inainte, dar mi-as dori foarte tare sa trec macar treptat pe o varianta non-invaziva care sa-mi permita sa am un bebe si sa nu ma mai simt atat de ingradita, vinovata, inspaimantata de viitor.
M-am trecut pt sfarsitul lunii pe lista de asteptare a dlui dr homeopat Cadar in, dar nu stiu daca voi reusi sa accesez o consultatie, erau altii deja programati si e incert. As fi vrut sa-mi spuneti daca as avea sanse sa reusesc cu o schema homeopatie+suplimente+sport sa trec prin asta si sa pot ramane si insarcinata.Acum iau niste vitamax si ca, mg, zn.Astept cu mare interes raspunsul dumneavoastra, cand se poate, si va doresc deasemeni sa va dea Domnul multa sanatate si spor in toate!!
Simina, Constanta
0
20-09-2010, ora 07:44
marius@marius
Nu este medic/terapeut
marius@marius
Sal Carlo.am fost la un psihiatru in brasov la hiperdia.a stat de vorba cu mine si a ajuns la concluzia ca sufar de un fel de tulburare obsesiv compulsiva.si mia dat cipralex 20 mg pe zi.pot sa zic ca ma simt foarte rau mai ales dupa 12 dar spre seara ma simt mai bine.dar ce sa fac cu anxiarul?eu am mai luat cate unul seara si imediat ma simteam mai bine dar nu cumva influenteaza actiunea cipralexului?pe doctor am uitat sal intreb.oricum a zis si el ca ce am luat eu sunt prea multe si prea puternice.mai vb.ciao.
0
05-10-2010, ora 09:57
marius@marius
Nu este medic/terapeut
marius@marius
Sal Nick.poti sa mi spui daca cypralexul interactioneaza cu anxiarul?un doctor de la brasov mia dat sa iau 20 mg de cypralex.imi era foarte rau si nu am luat decat 10.si am mai luat si anxiar 1 si jum pe zi.ma simt eu mai bine zic dar tot nu am scapat de anumite obsesii.ast rasp tau.ms pa.sanatate.
0
06-10-2010, ora 20:04
Hello!
Îmi cer iertare tuturor pentru faptul că nu v-am răspuns, atunci când (poate)aţi avut cea mai mare nevoie, adică într-un şi la un interval de timp optim, în comparaţie cu data postării mesajelor dvs. Motivele neresponsivităţii mele au fost total obiective. Vă mulţumesc mult pentru înţelegerea de care veţi da dovadă.
Vă voi răspunde pe rând, în următoarele zeci de minute sau ore.

Toate cele bune!
Cu respect,
Nick
0
06-10-2010, ora 21:50
Stimată d-ră/d-nă Adriana-Mariana,

Nu ştiu dacă aţi contact pe vreuna din d-nele doctor recomandate de către mine; nu ştiu nici care a fost diagnosticul pus de către una dintre dânsele, ca de altfel nici ce vi s-a prescris, în vederea restabilirii sănătăţii, per ansamblu, tocmai de aceea vă voi aborda strict în funcţie de mesajele dvs. anterioare.
Mă bucur foarte mult că aveţi cunoştinţe despre energetica organismului uman şi că luaţi măsuri menite să armonizeze corpurile subtile. Acele măsuri, chiar şi minimale, vă pot ajuta mai mult decât aţi credea dvs., însă doar cu condiţia esenţială ca ele(acele măsuri) să nu depăşească limita inferioară şi superioară a comportamentului normospiritual, în special (a comportamentului normal), ci să se încadreze în sfera lui (să se încadreze între cele 2 limite).

_
" citesc foarte multa spiritualitate iar de confesat m-am confesat si imi fac o analiza zilnica a comportamentului si imi cer iertare lui Dumnezeu ".

- Foarte bine faceţi, felicitări. Analizaţi-vă comportamentul în continuare şi confesaţi-vă ori de câte ori simţiţi nevoia, fără a ascunde sau omite anumite fapte, cerându-vă iertare cu sinceritate şi cu voinţa de a nu mai face aceleaşi greşeli, în limita putinţei dvs.
Într-o lume în care întunericul primează mai mult ca niciodată, vă rog, cultivaţi lumina lui Dumnezeu. Lumina pe care o veţi cultiva şi creşte, ca şi acţiune, din adâncul inimii şi al sufletului dvs., în viaţa dvs. şi în vieţile celorlalţi oameni, prin moduri pozitive diferite, se va materializa în iubire sfântă, ca şi reacţiune.
Aşa, veţi fi definiţia iubirii lui DUMNEZEU; din Lumină şi Iubire, pentru dvs., fiinţă materială creată cu iubire şi lumină, respectând calea iubirii care pictează drumul către mântuire.
_

" Starile emotionale sunt foarte complexe: de la anxietate, la tristete sau nervozitate agitatie.
As vrea sa-mi prescrieti un dozaj pentru 5 htp pentru TOC si sa-mi spuneti daca este corecta asocierea cu Gaba, in prezent iau 2 5htp de 50 mg seara, 2 Gaba de 20 mg seara si una dimineata. Am vazut la Natures Harmony ca au GAba si de 750 mg. Vreau sa va spun ca in starile mele de anxietate sau de tristete simt niste furnicaturi in cap ca si cum s-ar incerca realizarea unor legaturi. Pot sa iau si Rhodiola Rosea in combinatie cu acestea? "

- În esenţă, psihicul uman, în toată complexitatea lui, are o viaţă, să o numesc aşa. Viaţa respectivă, compusă din totalitatea fenomenelor psihice generate şi propagate, se manifestă, la modul general, printr-o alternanţă de sentimente / emoţii / trăiri etc., însă alternanţa respectivă NU trebuie să aibă o rapiditate de mişcare excesivă, pentru că, într-un astfel de caz, trecerea de la o stare la alta denotă clar un dezechilibru pregnant de la nivelul celor mai importanţi 4 neurotransmiţători cerebrali, şi anume: SEROTONINĂ, NORADRENALINĂ, DOPAMINĂ şi GABA (acid gama-aminobutiric), cel puţin.
În mod normal, nivelurile serice liber circulante ale neurotransmiţătorilor enumeraţi se află într-un raport echilibrat, însă din cauza stresului, care este inamicul numărul unu al sănătăţii mentalo-psihice şi nu numai, în principal, dar şi datorită unei alimentaţii inadecvate sau insuficiente din punct de vedere ortomolecular, acele niveluri scad foarte mult, chiar până la depleţie (golire de neurotransmiţător) sau cresc foarte mult, chiar până la repleţie (supraabundenţă de neurotransmiţător), în funcţie şi de anumiţi factori favorizanţi, determinând producerea unor anumite supraactivări ale unor funcţii mentale (de gândire) sau psihice (de sentiment; care ţin de sentiment) sau a unor dezactivări (supraactivările (hiperfuncţiile), de cele mai multe ori, se rezumă la tulburări de anxietate generalizată sau la alte tulburări care cuprind şi elemente de natură psihotică, iar dezactivările (hipofuncţiile), care se referă la inducerea unei disfuncţii, se rezumă la stări depresive, sindrom de oboseală cronică, neurastenie etc.).
În astfel de condiţii, parţial descrise în rândurile de mai sus, eu nu vă pot recomanda dvs. o doză de 5-htp specifică tulburării obsesiv compulsive (TOC - OCD). De ce nu vă pot recomanda?
Din păcate sau din fericire, organismul uman este unic. Modul de funcţionare al sferei mentalo-psihice - cea care, prin gândire şi sentimente/emoţii, oferă fiecărui individ şansa la relaţionare cu mediul înconjurător şi cu elementele din cuprinsul lui - este similar pentru fiecare persoană în parte, la nivel de macrofuncţii şi chiar microfuncţii, însă modul de răspuns al neurotransmiţătorilor este diferit datorită dependenţei de anumiţi factori interni şi externi, tocmai de aceea o doză de 5-htp poate fi prescrisă doar după analizarea globalo-profundă a comportamentului dvs. şi după analizarea simptomatologiei dvs.
O doză de 5-htp lipsită de riscuri majore NU există, în condiţiile în care dvs. doriţi să vă administraţi şi GABA în asociere cu Rhodiola rosea!!!

.
Sugestie:
(Administraţi-vă doar) Rhodiolin (Rhodiola Rosea) + GABA nesintetic cu P5P.
Rhodiolin, un comprimat cu ½ oră, înainte de cele 3 mese principale - mic dejun, prânz şi cină, timp de maxim 3 luni de zile, în regim zilnic.
GABA nesintetic cu P5P (Piridoxal-5-fosfat, o formă coenzimică a vitaminei B6), un comprimat cu ½ oră, înainte de culcare, pe stomacul gol, timp de maxim 3 luni de zile, în regim zilnic.
----------*
.
ATENŢIE!
Consultaţi medicul înainte de administrarea acestor 2 produse, pentru a primi aviz de administrare.
NU asociaţi cele 2 produse cu 5-htp! Asocierea măreşte riscul de producere a sindromului serotoninergic.
NU vă administraţi produsele dacă sunteţi însărcinată(sau suspectaţi că sunteţi) şi/sau alăptaţi.

_
În rest, vă rog să aveţi o mentalitate pozitivă, să fiţi cât mai echilibrată/cumpătată în toate şi să respectaţi piramida nutriţiei sănătoase, adică: Alimentaţia corectă, cea ortomoleculară, presupune un consum complex de: carbohidraţi complecşi (pâine, cereale integrale, rădăcinoase, paste făinoase, etc.), legume şi fructe (mâncaţi zilnic legume şi fructe de diferite culori), alimente bogate în proteine (carne de peşte, de pui şi de vită, ouă, produse lactate cu conţinut scăzut de grăsimi, etc.), grăsimi (de preferat grăsimi vegetale (din nuci, seminţe, cereale integrale, legume, uleiuri vegetale nerafinate - grăsimi polinesaturate (omega 3-6-9)) şi dulciuri (Îndulciţi-vă hrană cu puţină miere sau puţin zahăr nerafinat (zahăr integral de trestie). Mâncaţi dulciuri cât mai rar, pentru că ele furnizează rapid energie şi doar uneori mici cantităţi de minerale sau vitamine). Evitaţi consumul de alcool, cafea, tutun şi alte produse nesănătose! Hidrataţi-vă corespunzător şi faceţi sport minim 30 de minute pe zi (sedentarismul NU vă pozitivizează deloc starea mentalo-psihică!).

Cam atât...(am scris cam mult!) ;)

Mister Nick ;)

(*modificat de administrator)
0
06-10-2010, ora 22:39
Stimată d-ră/d-nă Elli73,

Problemele dvs. de sănătate, cel puţin cele expuse de către dvs., au cauze profunde; cauze situate, în mare parte, şi în sfera subliminală (în subconştient).
Voi încerca să vă introduc pas cu pas în ceea ce şi dvs. trebuie să conştientizaţi. De ce şi dvs.? Pentru că procesul de vindecare trebuie să aibă parte de conştientizarea persoanei afectate, pentru a se putea parcurge prima etapă a înţelegerii cauzei psihologice. Voi vorbi la trecut, ca şi când în prezent nu mai aveţi probleme.

.
Aţi menţionat faptul că vi s-a făcut rău la câteva zile de la vizualizarea unei scene neplăcute (cea cu un om care s-a aruncat de la etajul 10). Frica mai mult sau mai puţin fondată, generată de ce aţi văzut, v-a imprimat gânduri negative repetitive în subconştient, iar finalitatea gândurilor a fost strict dependentă de polaritatea lor negativă - starea vi s-a înrăutăţit şi, mai explicit vorbind, manifestările psihosomatice s-au generalizat (aţi început să aveţi simptome negative generate de psihicul destabilizat). Fără să vă fii dorit vreodată, gândurile dvs. zilnice vă autosugestionau negativ şi vă hrăneau mintea în concordanţă cu autosugestia. Din păcate, ceea ce aţi simţit în acele momente v-a psihotraumatizat destul de profund, iar organismul a reacţionat, dvs. îmbolnăvindu-vă de sindrom de stres posttraumatic.
CAUZA PSIHOLOGICĂ a fost crearea unei mentalităţi dizarmonice. Gândirea particularizată, cea pe care o avem toţi, se poate materializa la nivel organico-fizic, ceea ce, în mod automat, poate să inducă probleme de sănătate (cu condiţia ca ea să fie negativă). Un simplu eveniment cu încărcătură emoţională puternică, are capacitatea să destabilizeze mentalitatea, pentru că produce psihotraume şi, în majoritatea cazurilor, şi binecunoscutul stres posttraumatic (cel care produce rememorarea şi retrăirea evenimentului neplăcut).
În viaţa dvs. a avut loc cel puţin un astfel de eveniment, deci...acum aţi înţeles cauza psihologică a manifestărilor dvs. psihosomatice??? Cu siguranţă aţi înţeles-o. Vă simt ca fiind o fiinţă foarte abilă, aşa că nu mă pot plânge de o interacţiune lipsită de finalitate pozitivă. :-)
.

Orice cauză se poate produce prin intermediul unui blocaj, iar un blocaj se produce prin intermediul unui eveniment, a unei circumstanţe care depăşeşte limita de suportabilitate a unui organism (suportabilitate pozitivă sau negativă). De pildă, orice tip de enervare, care persistă în timp, are clar capacitatea să producă un blocaj energetic. Un astfel de blocaj destabilizează meridianele energetice din anumite zone ale organismului. Simptomatologia se va rezuma strict la amplitudinea blocajului respectiv şi se va manifesta în concordanţă cu locaţia acestuia (dacă blocajul este situat în zona chakrei inimii, a Anahatei, organismul afectat va fi supus la simptome/semne din sfera cardiologică, în principal,...ş.a.m.d.).
Blocajele energetice se pot înlătura şi prin intermediul plantelor. Din fericire, există acupunctura lichidă. Acest tip de acupunctură foloseşte anumite tincturi din plante; tincturi speciale, nu de orice tip. Aceste tincturi, odată administrate, acţionează asupra aceloraşi meridiane din organism ca şi acele sterile folosite în acupunctura realizată în mod clasic; de acupunctura clasică :-)
De exemplu, pentru dvs. ar fi eficace tinctura Meridian Stăpânul Inimii (aşa se numeşte tinctura!), care conţine: ciuboţica-cucului, conuri de hamei, lemn de camfor, lemn-dulce, păducel, talpa-gâştei şi valeriană.
(Mod de administrare: o jumătate de linguriţă de 3 ori/zi, cu 30 de minute înainte de cele 3 mese principale, într-o linguriţă de miere de albine sau într-un pahar cu apă plată, timp de minim 3 luni, maxim 6 luni).
----------*
Această tinctură ar fi indicat să se asocieze cu extractul din suc de orz verde, forte, capsule (1 capsulă de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de cele 3 mese principale (se administrează împreună cu tinctura), timp de minim 3 luni, maxim 6 luni (după cele 3-6 luni, se face o pauză de 3-4 săptămâni, după care se reia administrarea).
----------*
_
ATENŢIE! Consultaţi-vă cu medicul dvs. curant înainte de a administra cele 2 produse, pentru a primi acceptul dânsului.
NU asociaţi aceste produse cu medicaţie psihiatrică de tip clasic (cu antidepresive, neuroleptice, timoleptice, benzodiazepine etc.) sau cu medicaţie naturopată cu proprietăţi psihoactive (5-htp, NADH, Rhodiolin etc.)
Produsele recomandate fac parte din cadrul unei sugestii, deci dvs. NU sunteţi obligată să le administraţi. (puteţi ţine sau nu cont de ceea ce v-am scris!).

Cu respect,
Nick
P.S. - Faceţi tot posibilul să nu vă mai autosugestionaţi negativ. Dvs. NU veţi face niciodată ce a făcut acel om! Sacroterapia vă poate ajuta foarte mult (terapia prin post şi rugăciune), ca de altfel şi o confesiune la preotul duhovnic.

(*modificat de administrator)
0
06-10-2010, ora 23:03
Stimate d-rule/d-nule Chris2003,

Primesc foarte multe e-mail-uri, tocmai de aceea am rămas în urmă cu răspunsul la ele (am e-mail-uri la care trebuie să răspund încă din luna martie 2010!).
Vă rog să-mi retrimiteţi e-mail-ul şi să vă înarmaţi cu multă răbdare. NU pot să fac faţă la avalanşa de e-mail-uri, mă credeţi? (măcar de-ar fi fost doar e-mail-urile, dar mai este şi forumul, ca de altfel şi y.mess-ul, facebook-ul(modulul social) + viaţa mea). Oricât de mult aş vrea să ajut oamenii cât mai prompt, nu pot, cu atât mai mult cu cât sunt şi eu suferind (Ar fi indicat, dacă puteţi, să vă postaţi problema în cadrul acestui topic sau să deschideţi dvs. unul nou, în care să precizaţi că doriţi să vă răspund eu( precizaţi în cadrul numelui topicului); aşa vă voi putea să vă răspund mult mai rapid, decât aş face-o via e-mail). Nu vă supăraţi! Mulţumesc pentru înţelegere.

Cu respect,
Nick
0
07-10-2010, ora 00:55
Marius,

Ţie aproape că nu mai ştiu ce şi cum să-ţi spun/scriu, pentru că aproape nimic nu te ajută.
Problemele tale au în spate, printre altele, dependenţa de Anxiar şi toleranţa la acest medicament, unele frustrări şi inacceptanţe (te doare că nu mai lucrezi în locul în care-ai lucrat, că ai involuat, şi nu accepţi situaţia de faţă, întrebându-te constant cu ce şi unde ai greşit!), conflicte psihologice şi neajunsuri ale vieţii.
Administrarea îndelungată a Anxiarului, din păcate, ţi-a afectat foarte rău răspunsul organismului la alte medicamente psihiatrice alopate şi nu numai (a creat o toleranţă relativ generală, care determină organismul să respingă acţiunea farmacologică pozitivă şi să evidenţieze doar latura ei negativă).
În ceea ce priveşte stabilirea unui diagnostic, trebuie să ştii că simptomatologia ta mă face să înclin către 2 variante, şi anume:
1. Sindrom depresiv-anxios anancastic, în asociere cu o stare cenestopată cel puţin semi-permanentă (un sindrom caracterizat printr-un complex de simptome şi semne specifice depresiei endogene şi a anxietăţii, dar care există pe fond anancastic, adică pe fond obsesional şi care este însoţit de o stare cenestopată (o stare de disconfort general şi nelinişte);
2. Tulburare obsesiv-compulsivă (una dintre cele 2 variante, se pretează a fi diagnosticul tău).
_
În rest, ar trebui să contactezi un medic naturopat, care să-ţi conceapă o schemă de detoxifiere. O astfel de detoxifiere ţi-ar scădea toleranţa şi te-ar ajuta per ansamblu. După detoxifiere, ar trebui să urmezi un tratament de revitalizare şi recalibrare a sistemului nervos, de nutriţie ortomoleculară, ca după aceea să poţi să beneficiezi de efectele pozitive ale unei medicaţii psihiatrice prescrise de către un medic extraordinar de competent.
În acest moment organismul tău este suprasolicitat şi intoxicat, tocmai de aceea nu răspunde deloc la medicaţia curentă!!!
_

Dumnezeu să te binecuvânteze!
Cu respect,
Nick

P.S. - Pe tot parcursul compunerii acestui mesaj şi a celor anterioare, m-a durut capul îngrozitor de tare (acesta a fost motivul pentru care am scris mesajele în regim lent!). Continuă să mă doară şi în acest moment, tocmai de aceea, cu permisiunile dvs. indirecte, îmi permit să răspund mai târziu la celelalte mesaje.
Aşadar, d-relor/d-nelor Rema şi Simina, vă voi răspunde şi dvs., ca de altfel şi celorlalte persoane, dacă mai sunt, dar după orele 16-17. Mulţumesc pentru înţelegere!
P.P.S. - Îmi cer iertare pentru eventualele greşeli morfo-sintactico-ortografie. La cât mă doare capul, numai 100% corect nu cred că am scris :(
0
07-10-2010, ora 12:22
chris2003
Nu este medic/terapeut
chris2003
Stimate D-le Nick,

in primul rand va multumesc pt raspunsul dvs si rabdarea cu care ne tratati !!! God Bless you !!!!!!

asa cum mi-ati scris va retransmit mailul meu :

in urma cu vreo 5 ani sotia mea a fost diagnostica cu atacuri de panica si tratata cu xanax si mai apoi cu o cura de zoloft 2 ani, pot spune ca s-a vindecat dar in aceea perioada stresanta ( inainte de diagnosticare ) cu stari de rau, urgente, chemat medicul de familie acasa nopti la rand, luni de zile, traind alaturi de ea acele stari, din pacate am inceput sa preiau fara sa vreau starile ei.Frica, emotivitate accentuata, anxietate, neliniste etc. La sfatul psihologului la aceea vreme am luat cateva tablete de tranxene 25mg, apropo nu aveam pofta de mancare, ameteli, senzatia de plutire, pierderea controlului etc.
Nu de mult ea a fost diagnosticata cu niste extrasistole ventriculare dar in urma investigatiilor facute inima ei este sanatoasa si medicii spun ca ele nu sunt periculoase si ca pot sa apara din diverse motive.O problema la care nimeni nu ne-a putut da un raspuns este ca de vreo 8 luni de zile sotia mea simte o arsura in gura ( limba, bolta palatina ), a facut diverse analize, sange, helicobacteri, stomatolog, totul e ok, senzatia persista si o c-am streseaza nu vreau sa faca ajunga iar la o anxietate, am citi pe net ca ar putea fi GLOSODINIA ( pe fong psihic ), este deseori balonata dar nu are acid la stomac !!! Poate o sfatuiti si pe ea cu ceva !!!!
Problema mea este ca acum mi-au reaparut aceste stari, senzatii de ameteala, plutire, agitatie, frica, uneori persista toata ziua, alteori dispar brusc si ma simt bine, binenteles ca atunci cand apar imi simt bataile inimii mai puternice, tensiunea creste la 150 cu 100 puls 100, senzatie de ma iau caldurile pentru cateva secunde, acum pierd controlul, dar reusesc sa controlez situatia si nu ma panichez.Deseori seara cand ma culc simt o tensiune interna, senzatie de picaj in gol, dar cu somnul sunt ok.
Psihologul mi-a spus sa iau STRESLCIN de 2 ori pe zi, dim si dupamasa, si in caz de nevoie xanax sau tranxene.Eu am luat STRESCLIN ( ceva natural ) de vreo 1 luna, si am facut o cura de injectii cu B-uri, iau si omega 3 dimineata.Am intrerupt STRESCLINUL de vreo 1 saptamana si iar ma simt c-am prost, am reluat de doua zile STRESLCIN , sincer vreau sa trec pe 5 HTP ( dupa ce am citit sfaturile tale ) l-am si primit de la naturashop.Te rog da-mi un sfat, sa fac pauza 7 zile sa nu iau STRESCLIN sau pot lua de maine 5htp - cum sa-l introduc ? + omega 3 de 700 mg +alte vitamine pt intarirea sistemuli nervos ?
Multumesc anticipat si sa-ti dea Dumnezeu sanatate si fericire tie si intregii tale familii !
Cu stima
Chris
0
07-10-2010, ora 15:35
Adriana-Mariana
Nu este medic/terapeut
Adriana-Mariana
Stimate Domnule Nick,

Nu am cuvinte sa va multumesc pentru raspunsul dv. atat de detaliat.
Nu am ajuns la terapeutele recomandate de dv. insa am facut tratament energetic cu un terapeut chinez care mi-a detectat blocajele pe chakre (unul dintre ele in zona inimii, dupa cum s-a exprimat era un blocaj din cauza unei "informatii").
Multumesc lui Dumnezeu sunt pe linia de plutire, tratamentul cu 5htp si Gaba a inceput sa dea rezultate dupa cateva saptamani bune.
Acum iau o Gaba de 750 mg si 5htp 100 de mg seara inainte de cina si altceva nimic. Ba da, Omega 3 de la dopple hertz dimineata si seara si am luat si doua luni magneziu asociat cu vitaminele B1 si B6. Cand voi termina flaconul de 5htp care este pentru doua luni voi lua rhodiolin in combinatie cu gaba. Am vorbit si cu psihiatra mea care s-a aratat multumita de starea in care sunt si mi-a recomandat sa continui cu produse naturiste.
Sunt foarte multumita ca am putut sa ma simt bine fara medicatie alopata.
Interesant raspunsul dv. cum ca sentimentele noastre sunt determinate de neurotransmitatori. Asa este, fiecare suntem unici, traim intr-o lume materiala si sufletele noastre au dorintele si visele lor, venim cu zestrea noastra de experiente pozitive si negative. Ajungem la un echilibru mai greu sau mai usor. V-as intreba ce determina excesul de hiperemotivitate, adica plansul din senin sau tristetile, dincolo de ceea ce le alimenteaza din viata noastra, ma refer la neurotransmitatori. Va multumesc pentru recomandarile in ceea ce priveste alimentatia, eu sunt vegetariana si miscare incerc sa fac in fiecare zi.
Va multumesc inca o data, va urez sanatate si Dumezeu sa va binecuvanteze pe dumneavoastra si pe toti cei care au nevoie de ajutor.
Doamne ajuta!
0
08-10-2010, ora 04:03
Bună dimineaţa!

Stimată d-ră/d-nă Rema,

Ar putea fi mai multe motive pentru care 5-htp-ul nu are o acţiune terapeutică favorabilă şi în cazul dvs., cel puţin unul dintre ele pretându-se a fi cel determinant.
Renunţarea, chiar şi corectă, la nişte antidepresive/anxiolitice clasice (din sfera alopată), în cazul dvs. renunţarea la Anafranil şi Spitomin, atrage după sine producerea unor simptome/semne nefavorabile pentru statusul mentalo-psihic, toate simptomele/semnele făcând parte din celebrul sindrom de discontinuitate (agitaţia şi insomnia pot fi produse de sindrom, nu neapărat de 5-htp, pentru că sindromul se manifestă chiar şi după o renunţare corectă, dar are o durată mai mică).
Cum aţi întrerupt administrarea celor 2 medicamente? Aţi renunţat gradat la ele sau aţi renunţat dintr-o dată? Indiferent de cum aţi renunţat, la cât timp de la renunţare aţi început să luaţi 5-htp-ul? (5-htp-ul se administrează la minim 14 zile de la stoparea administrării oricărui medicament care face parte din categoria neuro-psihiatrică, nu înainte de acest interval de timp).
Medicaţia pe care dvs. aţi administrat-o timp de 1 an - Anafranil + Spitomin - din păcate - s-ar putea să vă fi produs o toleranţă semnificativă faţă de unele preparate naturopate, printre care şi 5-hidroxitriptofan (în cazuri nu foarte rare, în organismele care sunt supuse mult timp la acţiunea farmacologică a unor medicamente sintetice din clasa celor neuro-psihiatrice - la antidepresive, neuroleptice, benzodiazepine, timoleptice, ba chiar şi la antihistaminice etc. - se produce o toleranţă faţă de acţiunea farmacologică a unor produse naturiste din aceeaşi clasă, toleranţa constând în lipsa cel puţin parţială a efectelor pozitive şi în crearea unor efecte adverse foarte intense).
_
Eu, din păcate, nu pot şti cu certitudine care este motivul pentru care 5-htp-ul vă induce simptomele pe care dvs. le-aţi precizat, dar vă pot da următorul sfat: NU mai luaţi 5-htp pe o perioadă de 14 zile, dar continuaţi administrarea preparatului ce conţine omega 3 şi a cătinei (3 omega 3 pe zi, câte o gelulă după fiecare masă principală. Cătina administraţi-o împreună cu omega 3, pentru a-i oferi un suport antioxidant!). După cele 14 zile reintroduceţi 5-htp-ul! Luaţi o capsulă de 50 mg, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masă, de două ori pe zi, de preferat înainte de micul dejun şi înainte de culcare (dacă 5-htp-ul vă produce o stare de moleşeală şi vă reduce atenţia şi/sau concentrarea, vă rog să luaţi cele 2 capsule doar înainte de culcare, pentru că administrarea de dinaintea micului dejun vă poate crea neplăceri pe parcursul zilei).
Dacă nici aşa nu veţi observa efecte pozitive marcante, vă rog să întrerupeţi administrarea 5-htp-ului şi să vă adresaţi medicului dvs. psihiatru, pentru a primi medicaţie adecvată clasică.
.

Cam atât! Sper că v-am putut fi de folos cu ceva.
Cu respect,
Nick
0
08-10-2010, ora 05:38
Stimată d-nă Simina,

Simptomatologia dvs., într-adevăr, trădează existenţa unei tulburări - o tulburare care s-ar rezuma la un sindrom depresiv-anxios pe fond pseudo-neurastenic.
_

" As fi vrut sa-mi spuneti daca as avea sanse sa reusesc cu o schema homeopatie+suplimente+sport sa trec prin asta si sa pot ramane si insarcinata.Acum iau niste vitamax si ca, mg, zn. ".

- Categoric DA!
Aveţi nevoie de o abordare medicală holistică, adică o abordare la nivel global, pentru a vi se analiza principalii parametri destabilizaţi (abordare fizico-mentalo-psiho-energo-spirituală) - o abordare pe care o poate face şi un medic homeopat (d-nul doctor Cadar este un medic competent, dar ezită de foarte multe ori să analizeze pacientul, nu boala, strict din lipsă de timp, tocmai de aceea aş îndrăzni să vă recomand să consultaţi alt medic homeopat (vă pot recomanda eu pe altcineva, dar am nevoie de acordul dvs. şi mai am nevoie de un mic detaliu, şi anume: vă rog să-mi spuneţi în ce locaţie (oraş) doriţi să aibă cabinetul acel medic (o locaţie aflată în vecinătatea dvs. sau oriunde doriţi)).
În altă ordine de idei, sportul vă poate ajuta foarte mult, pentru că el acţionează ca adjuvant în stabilizarea statusului mentalo-psihic (30 de minute de sport/zi stimulează producţia de endorfine!).
De asemenea, o cură cu vitaminele B1(tiamină), B6(piridoxină) şi B12(ciancobalamină în formă metilată(metylcobalamină)), toate în formă farmaceutică forte, împreună cu o cură cu extract de orz verde obţinut din suc de orz verde, v-ar putea asigura o revitalizare substanţială la nivel neuro-psihiatric.
În principiu, foarte multe suplimente v-ar putea ajuta, de la cele simpliste cu conţinut de vitamine şi minerale până la cele cu conţinut de Morinda citrifolia (Noni), Alfalfa şi alte plante bogate în principii active, care au rol de hrănire, revitalizare şi fortificare a organismului.

Dumnezeu să vă binecuvânteze cu un copil minunat şi cu tot ce mai aveţi nevoie.
Cu respect,
Nick
P.S. - S-ar putea să consideraţi că v-am tratat superficial, în comparaţie cu celelalte persoane, care activează în cadrul acestui topic, doar pentru simplul fapt că v-am scris mai puţin. Iertaţi-mă, nu mă simt bine (am răcit!). Mulţumesc pentru înţelegere!
Adaugă un comentariu / răspuns
506 comentarii 1 2 ..... 8910 ..... 16 17 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •