5- Htp cat de eficient este pt tratarea depresiei?

506 comentarii 1 2 ..... 91011 ..... 16 17 Înainte ›
0
08-10-2010, ora 17:39
simina-m
Nu este medic/terapeut
simina-m
Draga domnule Nick,
multumesc din suflet ca mi-ati raspuns, chiar nu conteaza cate cuvinte are mesajul:).sa va dea Domnul multa sanatate, iubire, caldura, pace si impliniri pentru tot ce faceti pentru noi aici.unde n-ar mai fi oameni multi asa ca dvs care sa incerce sa ajute.
vis-a-vis de medicul homeopat, cu siguranta as dori recomandarea dvs.eu locuiesc in constanta dar nu tin neaparat sa fie medicul de aici;ar fi ok chiar si la bucuresti, sau orriunde imi recomandati in partea de est a tarii.eventual dati-mi 2-3 rec...
Intre timp(de cand am scris primul mesaj pana mi_ati raspuns) s-au mai intamplat niste lucruri: pt ca ma simteam destul de rau si ma gandeam si ce voi face cand voi fi insarcinata, am fost la medicul psihiatru care m-a tratat ultima oara si cu care am o relatie f buna. mi-a spus ca nu crede ca as avea nevoie de tratament-dupa ce mi-a facut si un test psihologic pt depresie-dar ca pentru a ma reechilibra putin imi da pt 1 luna 0.25 xanax seara(1/2 pastila de 0, 5) si un ansilan odata la 2 zile.deasemeni, mi-a spus ca tinand cont ca de mica am avut stari asemnantoare dar de intesitate mai mica crede ca e vorba despre o tulburare distimica. pastilele le iau cam de 2 saptamani si faptul ca am reusit sa dorm noaptea m-a facut sa-mi mai revin.

mi_am dat seama, vorbind si cu sotul meu, ca la mine e un cumul de factori: fondul melancolic/distimia, faptul ca sunt foarte critica la adresa mea si ma subapeciez mereu, o incredere f scazuta in mine si puterile mele, teama acumulata in acesti ani-ma gandesc uneori ca recationez mai mult la teama ca nu voi dormi si de aceea ma si trezesc ulterior, pt ca-mi mentin creierul activ si atent la ideea ca: "daca ma trezesc iar si sunt agitata, ce ma fac?" -, ma invinovateam ca toti ai mei trec prin perioade grele odata cu mine, ma gandeam ca mi-e frica sa raman insarcinata sa nu transmit si copilului starile mele...

stiu ca am de lucrat cu mine, e mai usor sa te "lupti " cu altii decat cu tine-, dar cred ca am nevoie si de ajutor extra, de aceea m-am gandit ca in loc de medicina alopata sa trec pe homeopata, suplimente si sport, macar sa nu fie ceva invaziv din moment ce am ajuns sa accept ca m-as putea confrunta cu starile astea toata viata.acum incerc sa ma abisnuiesc cu ideea si sa ma gandesc la solutii si nu la "de ce-uri", in asa fel incat sa ma bucur din plin de toate minunile pe care mi le-a si ni le-a dat dumnezeu.

inca o data multumesc din suflet, sanatate multa si cand puteti, va rog sa ma ajutati cu recomandari de medici.Doamne ajuta!
0
10-10-2010, ora 13:42
Drragos
Nu este medic/terapeut
Drragos
Domnule Nick,
Am si eu o problema, de 2 luni de zile sufar si eu de depresie+anxietate+ mici atacuri de panica(nu imi pot controla respiratia timp de 10-15 min). am devenit foarte emotiv, ma simt ca o leguma, nu mai simt placere in nimic ce fac, nu mai am incredere in mine, nu ma pot concentra la nimic, nici macar la volan nu ma mai pot urca, am o gandire foarte lenta si sunt foarte negativist.am probleme si in a ma exprima verbal, uit foarte des ce trebuie sa fac, nu mai pot memora nimic si ma simt absent de fiecare data cand ies cu prietenii si acestia dezbat o discutie, m-am inchis in mine si ma simt foarte incapabil in orice.Dorm foarte mult, debea ma pot trezii dupa 12 ore de somn si ma simt intruna obosit si foarte lenes, parca nu mai am pofta de viatza! tot ce fac parca fac mecanic fara un pic de interes si placere.mi-am luat vitamine, magneziu, ceva calmante naturiste sa ma linisteasca cand aveam stari anxioase (Emocalm, Sedatif PC) acestea imi dadeau o stare de somnolenta si doar atat.Am gasit pe net acest 5 HTP si am citit pe acest forum despre el si m-am gandit ca o sa ma ajute.Mentionez ca nu am inceput nici un tratament cu antidepresive sintetice!Pot sa incep un tratament cu 5 HTP si o sa ma ajute in cazul meu??.Astept un raspuns cu parerea ta domnule Nick. Sper sa ma poti ajuta, iti multumesc! (imi cer scuze daca am facut greseli ortografice sau de exprimare).
0
28-10-2010, ora 15:21
Nita Oana
Nu este medic/terapeut
Nita Oana
Domnule Nick,
Ma lupt de 6 luni cu o depresie si somatoforme.Am corpul amortit(ma inteapa parca ar fi electrizat), presiune la stomac si in piept, limba amortita cu intepaturi, oboseala, neliniste, lipsa de concentrare, dureri de cap, respir greu si multe altele.Fac tratament homeopat de 6 luni si mai i-au si rodeolin, ulei de peste, am luat si noni.Pot spune ca m-am mai linistit putin, dar parca e prea putin.Credeti ca asi putea lua si eu 5htp?m-ar putea ajuta?va rog mult sa-mi respunde-ti domnule Nick.nu vreau sa iau symbalda care mi-a prescris-o psihiatrul.Multumesc
0
30-10-2010, ora 21:57
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Stimate d-nule Chris2003,

Vă mulţumesc mult pentru înţelegerea de care aţi dat dovadă şi pentru cuvintele frumoase pe care mi le-aţi adresat.
În ceea ce o priveşte pe soţia dvs., trebuie să ştiţi că o parte din simptomatologia dânsei indică instalarea lentă a unei pseudo-nevroze viscerovegetative, adică a aşa-numitei nevroze cardiace, o condiţie medicală care începe să-şi facă simţită prezenţa în ciuda faptului că inima NU prezintă nicio leziune aparentă (ea apare strict pe fondul unui stres prelungit). La dânsa simptomatologia din sfera aparatului cardiologic coexistă şi cu o mică dereglare psihologică produsă de un complex de factori stresori, ceea ce-i produce şi mai mult disconfort fizico-mentalo-psihic, adică la nivel de trup, minte şi sentimente/emoţii - disconfort care se răsfrânge asupra stării generale de sănătate şi activitate.
Glosodinia este expresia directă sau indirectă a dereglării psihologice, o dereglare care, fiind produsă de stres, îşi exercită efectele negative şi asupra tractului digestiv, dar într-o măsură mai mică, doar prin balonări ocazionale, ca rezultat advers al tulburării funcţionale de stres, în principal.
În concluzie, ţinând cont că simptomele converg clar către o cauză subtilă de ordin complex, soţia dvs. are nevoie de un tratament care să-i rearmonizeze sfera mentalo-psihică, pentru reducerea dezordinii nervoase - o "dezordine" care există în organismul oricărei fiinţe supuse la un grad specific de stres, dar care îşi lasă amprentele negative asupra funcţionalităţii sistemelor organice (sistemului digestiv, sistemului cardiovascular, sistemul nervos etc.), strict în funcţie de sensibilitatea, toleranţa şi bagajul genetic al fiecăruia în parte, tocmai de aceea unele persoane sunt mai mult, mai puţin sau deloc afectate decât altele, în ciuda faptului că sunt supuse la acelaşi(aceiaşi) factor(factori) disturbant(disturbanţi).
_
Sugestie: Dacă aş fi în locul soţiei dvs., aş lua următorul tratament: Tinctură de Angelică în asociere cu Tinctură de Talpa Gâştei, timp de minim o lună zile (maxim 3 luni de zile, după care se face pauză o săptămână şi se reia administrarea pentru încă 3 luni de zile), în felul următor:
* În primele 3 zile, într-o linguriţă se pun 5 picături de tinctură de angelică + 5 picături de tinctură de talpa gâştei, după care conţinutul linguriţei se diluează în 100 ml de apă plată şi se administrează de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, dimineaţa la prânz şi seara;
* În următoarele 3 zile, se pun 10 picături de tinctură de angelică + 10 picături de tinctură de talpa gâştei, după care conţinutul linguriţei se diluează în 100 ml de apă plată şi se administrează de 3 ori pe zi;
* În următoarele 4 zile, se pun 15 picături de tinctură de angelică + 15 picături de tinctură de talpa gâştei, după care conţinutul linguriţei se diluează în 100 ml de apă plată şi se administrează de 3 ori pe zi;
* În următoarele 4 zile, se pun 20 picături de tinctură de angelică + 20 picături de tinctură de talpa gâştei, după care conţinutul linguriţei se diluează în 100 ml de apă plată şi se administrează de 3 ori pe zi;
* În următoarele 16-17 zile, se continuă tratamentul ca în ultimele 4 zile, adică se pun 20 picături de tinctură de angelică + 20 picături de tinctură de talpa gâştei, după care conţinutul linguriţei se diluează în 100 ml de apă plată şi se administrează de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, dimineaţa, la prânz şi seara.
.
ATENŢIE! Dozele de tinctură se cresc gradat pentru a evita apariţia unor efecte adverse minore specifice adaptării la procesul de rearmonizare a sferei mentalo-psihice şi a sistemelor organice care s-au dereglat din cauza acesteia (efectele adverse se vor rezuma doar la mici stări de ameţeală, dureri de cap şi greaţă, în principal, dar nu este obligatoriu ca ele să apară, cu atât mai mult cu cât creşterea este gradată şi se întinde pe un interval de timp rezonabil).
Consultaţi-vă cu medicul curant pentru a vă da aviz de administrare şi documentaţi-vă cu privire la proprietăţile terapeutice ale angelicăi şi ale talpei gâştei!
_
În rest, în ceea ce o priveşte pe soţia dvs., nu cred că ar dezavantaja-o o terapie cognitiv-comportamentală, pentru că ar ajuta-o foarte mult să-şi reorganizeze gândirea şi modul de răspuns la factorii stresori (o astfel de terapie, realizată corect de către un psiholog experimentat, ar avea efect adaptogen, în sensul că ar ajuta-o pe soţia dvs. să privească viaţa ca fiind un dar în care trebuie să se adapteze pentru a supravieţui cât de cât în echilibru cu medicul ambiant şi elementele din el).
.

În altă ordine de idei, în ceea ce vă priveşte pe dvs., d-nul Chris2003, puteţi lua 5-htp-ul în combinaţie cu Omega 3, Taxofit A-Z şi Stresclin, în felul următor:
Dimineaţa, luaţi o capsulă de Stresclin, înainte de micul dejun, iar după micul dejun luaţi o gelulă de Omega 3 şi un comprimat de Taxofit A-Z, chrono depot.
(La prânz, Nu luaţi nici Stresclin, nici Omega 3, nici 5-htp şi nici Taxofit A-Z, pentru că v-aţi apropia mult de nivelul de supraîncărcare şi aţi crea oportunităţi mixte de apariţie a unor reacţii adverse mult prea deranjante).
Seara, cu 30 de minute înainte de cină, luaţi o capsulă de 50 mg de 5-htp, atât, nimic mai mult.
_
ATENŢIE! 5-htp-ul, la începutul tratamentului, poate produce greaţă, cefalee, senzaţii de vomă, nervozitate şi/sau stări insomniace, în principal. În majoritatea cazurilor efectele adverse sunt tranzitorii, ele durând doar pe parcursul a 3 până la 7 zile. Dacă durează mai mult vă sfătuiesc să stopaţi administrarea şi să înlocuiţi 5-htp-ul cu o capsulă de Stresclin (luaţi o capsulă de Stresclin în locul 5-htp-ul, dar luaţi-o la prânz, înainte de masă, iar după masă luaţi o gelulă de omega 3), care, oricum, din multe puncte de vedere, este mai bun decât el.
Prelungirea duratei de manifestare vizibilă a efectelor adverse specifice iniţierii tratamentului cu 5-htp, denotă clar exacerbarea funcţionalităţii căii indolaminergice (calea prin care se realizează transmisia serotoninergică), ceea ce impune stoparea administrării 5-htp-ului.
Consultaţi-vă cu medicul dvs. curant înainte de a începe administrarea concomitentă a Stresclinului, Omega 3-ului, Taxofitului şi a 5-htp-ului, pentru a primi aviz.
_
Sper că veţi înţelege tot ce v-am scris! Dacă veţi avea vreo nelămurire, vă rog să o postaţi în cadrul acestui topic (voi face tot posibilul să vă ajut să înţelegeţi tot ce trebuie!).
De asemenea, dacă observaţi vreo greşeală care vă împiedică să înţelegeţi corect ceva anume, semnalaţi-mi-o (errare humanum est! :) ).
În rest, vă rog să vă îngrijiţi şi sufletul (este valabil şi pentru soţia dvs.). Hrana pentru suflet este rugăciunea, postul, credinţa în Dumnezeu şi faptele bune. Mergeţi la Sfânta Biserică şi discutaţi cu duhovnicul dvs. (dacă nu aveţi, vă rog să vă faceţi). Dânsul vă va îndruma şi ajuta foarte mult (confesarea tuturor păcatele, în faţa duhovnicului şi implicit în faţa lui Dumnezeu, este echivalentă cu o baie, pentru că spală sufletul de întinăciune).

Închei prin a vă dori toate cele bune. Însănătoşire grabnică!
0
30-10-2010, ora 22:21
Stimată d-ră/d-nă Adriana-Mariana,

Nici eu nu am cuvinte să vă mulţumesc pentru faptul că aţi avut încredere în mine, că aţi apelat la sfaturile mele umile şi că mi-aţi oferit şansa să fac o faptă bună (mă bucur că v-am fost de folos cu ceva). Mulţumesc!
Blocajele respective - cele de pe chakre - indiferent de cât de mari, importante şi/sau grave sunt, se pot trata, aşa că staţi liniştită (apropo de tratament, trebuie să ştiţi că cel mai bun tratament pentru echilibrare energetică este rugăciunea sinceră, însoţită de credinţă).
_
În ceea ce privesc sentimentele umane, în special cele pozitive, să ştiţi că neurotransmiţătorii, ca şi factori determinanţi, le influenţează într-o măsură destul de mică, în comparaţie cu alţi factori determinanţi precum unele virtuţi ca: bunătatea, generozitatea, cumpătarea, hărnicia, speranţa, onestitatea, recunoştinţa, compasiunea etc., care sunt induse de iubire şi lumină, în principal, şi care la rândul lor produc trăiri colosal de pozitive. Pe de altă parte, lipsa virtuţilor, chiar şi cu un echilibru perfect la nivelul neurotransmiţătorilor, ar priva o fiinţă de sentimente profund pozitive, acest aspect fiindu-mi foarte clar (v-am relatat aceste informaţii din experienţa pe care am acumulat-o în miile de ore în care am interacţionat cu diverşi oameni - oameni pe care i-am studiat amănunţit, de altfel).
.
Excesul de hiperemotivitate, indiferent de modul de manifestare, pe lângă faptul că este indus de un dezechilibru la nivelul noradrenalinei (norepinefrinei), neurotransmiţătorul cunoscut ca stând în spatele inteligenţei emoţionale, cel puţin teoretic, şi nu numai, determină, în timp, instalarea unor blocaje la nivelul chakrelor superioare, adică la nivelul chakrelor din zona gâtului, frunţii şi a creştetului capului (la nivelul Vishuddei, Ajnei şi Sahasrarei), acele blocaje, în funcţie de natura lor, putând să pericliteze grav starea generală de sănătate fizico-mentalo-psihică, în unele cazuri chiar şi pe cea spirituală.
_

Cam atât...
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
30-10-2010, ora 22:55
Stimată d-nă Simina M,

Vă mulţumesc mult pentru aprecieri, dar nu le merit, din păcate.
Mă bucur foarte mult că locuiţi în Constanţa, de vreme ce acolo oferă consultaţii o d-nă doctor homeopat extraordinar de competentă (vă voi lăsa datele de contact mai jos).
_
Dr. Sorina Soescu
Tel. 0241-543358
Strada Fulgerului 70 / Constanta
www.homeopatie-soescu.ro
_

În altă ordine de idei, vă felicit pentru faptul că aţi făcut o introspecţie, că v-aţi autoobservat comportamentul fizico-mentalo-psihic, privind în oglinda fiinţei dvs. Doar aşa aţi putut identifica insuficienţele şi surplusurile din propriul dvs. comportament. Ar fi indicat să faceţi şi o retrospecţie, adică să priviţi în trecut, în limita rememorizării. Prin această modalitate veţi putea să indentificaţi factorii care au iniţiat anumite procese negative care stau la baza problemelor dvs. din prezent.
După identificare, încercaţi să faceţi o corelaţie între rezultatul introspecţiei şi rezultatul retrospecţiei. S-ar putea să rămâneţi foarte uimită de rezultatul, pentru că el vă va revela cauza profundă a multor neplăceri din viaţa dvs. actuală - neplăceri care nu se rezumă neapărat la sfera medicală, ci şi la altele cărora nu întotdeauna le-aţi oferit atenţie şi pe care nu le-aţi modelat în aşa măsură încât să vă avantajeze în înţelegerea şi corectarea comportamentului cu dvs. şi cu semenii dvs., nu să vă dezavantajeze.
.
Oricum ar fi, indiferent de ce veţi conştientiza dvs. sau nu în urma introspecţiunii şi a retrospecţiunii, d-na doctor Soescu vă va întinde mâna de ajutor de care aveţi nevoie, iar Dumnezeu, la momentul oportun, vă va binecuvânta cu un copil minunat şi cu tot ce veţi mai avea nevoie dvs. şi familia dvs. (dvs. trebuie doar să aveţi credinţă, răbdare şi să vă daţi silinţa să corectaţi, pe cât este posibil, dezacordurile din comportament, să le numesc aşa, iar restul va veni de la sine).
_

Cam atât! Sper că am reuşit să cuprind în linii mari tot ce v-aţi dorit să citiţi de la mine.
Cu iubire creştină şi respect, dorindu-vă însănătoşire grabnică,
Nick
0
30-10-2010, ora 23:07
Stimate d-rule/d-nule Drragos,

Cu dvs. am interacţionat în cadrul altui topic, unde sper că v-am edificat tot ce am putut şi tot ce a trebuit să vă edific.
Urmaţi medicaţia prescrisă de medicul psihiatru şi comunicaţi cu dânsul ori de câte ori aveţi nevoie de un sprijin, de o îndrumare, de o lămurire sau de orice altceva credeţi că se înscrie în competenţa dânsului.
Dumnezeu să vă binecuvânteze cu iubire, lumină, bunătate şi tot ce mai aveţi nevoie, să mergeţi cu credinţă vie pe drumul vieţii, către viaţa veşnică.

Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
30-10-2010, ora 23:57
Stimată d-ră/d-nă Nita Oana,

Din păcate, NU puteţi lua şi 5-htp.
Credeţi că aţi putea merge la un consult terapeutic, la d-na Ana Maria Iliescu? (are cabinetul în Bucureşti; vă voi da adresa după ce-mi veţi confirma) V-ar putea ajuta foarte mult cel puţin în privinţa reduceri semnificative a psihosomatizărilor, prin tratament noninvaziv şi care nu presupune administrarea de medicamente.
Îmi pare foarte rău că nu vă pot fi mai mult de folos! :(
Vă rog să îmi răspundeţi!
_
Dumnezeu să vă binecuvânteze, în vederea însănătoşirii şi nu numai.
Cu iubire creştină şi respect,
Nick
0
01-11-2010, ora 10:20
simina-m
Nu este medic/terapeut
simina-m
va multumesc foarte mult pentru raspuns si recomandare.voi vedea cum pot accesa o consultatie.Dumnezeu sa va ajute in ce aveti nevoie!
0
01-11-2010, ora 13:02
chris2003
Nu este medic/terapeut
chris2003
Stimate D-le Nick,
va multumesc frumos pt raspunsul detaliat, milioane de multumiri si Dumnezeu sa va binecuvanteze pentru tot ceea ce faceti !!
Vom urma sfaturile dvs si va voi tine la curent cu evolutia starii de sanatate a amandorora.
Mi-as permite sa va mai intreb legat de problema sotiei mele cu senzatiile de arsura in gura, deci sa intelegem ca diagnosticul este GLOSODINIA ? daca ati putea sa ne explicati de ce apare aceasta senzatie.
inca ceva.Ce i-ati putea recomanda pentru caderea parului ?
Pe langa tincturile prescrise de dvs ( Tinctură de Angelică în asociere cu Tinctură de Talpa Gâştei ) in caz ca ar fi nevoie poate lua Stresclin sau chiar 5htp.Stiu ca ati recomandat mare atentie la combinarea unor suplimente, ceaiuri cu 5htp !!!
Va multumesc frumos pentru ajutorul acordat, Dumnezeu sa va ajute.
Cu deosebit respect
Chris2003
0
02-11-2010, ora 14:11
Nita Oana
Nu este medic/terapeut
Nita Oana
Multumesc mult ca mi-ati raspuns domnule Nick:).Eu sunt din Iasi si imi este aproape imposibil sa vin la Bucuresti.Dar poate ma indrumati ce fel de medic sa caut aici in iasi.eu vroiam sa renunt la tratemntul pe care il fac acum si sa incerc 5htp, ulei de peste si ulei de catina.
Va doresc multa sanatate, de care toti aveam atata nevoie.
0
02-11-2010, ora 16:40
Adriana-Mariana
Nu este medic/terapeut
Adriana-Mariana
Domnule Nick,

Multumesc pentru mesaj si pentru cuvintele frumoase.
Dumnezeu sa va binecuvanteze pe dv. si pe toti cei care au nevoie de ajutor.
0
08-11-2010, ora 03:38
Stimată d-nă Simina M,

Cu multă plăcere am încercat să vă ajut. Sper că am reuşit!
Dumnezeu să vă ajute şi pe dvs.
Toate cele bune,
Nick
0
08-11-2010, ora 04:11
Stimate d-nule Chris2003,

Cu multă plăcere v-am oferit tot ce v-am oferit. Vă mulţumesc pentru faptul că mi-aţi mulţumit, dar vă rog să-I mulţumiţi lui Dumnezeu, dacă nu aţi făcut-o deja. El este Cel care v-a ajutat, nu eu. În spatele fiecărui ajutor pozitiv primit de la un semen de-al dvs., în mod clar şi incontestabil se află EL, pentru că EL este Izvorul din care curge apa bunătăţii fiecărui om şi nu numai (este Izvorul din care curge apa tuturor virtuţilor!).
_
" Mi-as permite sa va mai intreb legat de problema sotiei mele cu senzatiile de arsura in gura, deci sa intelegem ca diagnosticul este GLOSODINIA ? daca ati putea sa ne explicati de ce apare aceasta senzatie ".

- După cum v-am scris şi în mesajul anterior, glosodinia, care o afectează pe soţia dvs., este expresia directă sau indirectă a dereglării psihologice - o dereglare care, fiind produsă de stres, îşi exercită efectele negative şi asupra tractului digestiv, dar într-o măsură mai mică, doar prin balonări ocazionale, ca rezultat advers al tulburării funcţionale de stres, în principal.
Dacă stresul din viaţa soţiei dvs. se va reduce până la un grad standard, să îl numesc aşa, pentru a putea lăsa organismul să inhibe tulburarea psihologică de care suferă - o tulburare psihologică prezentă la minim 10% din populaţia mondială care deţine aceeaşi senzitivitate şi care este expusă la acelaşi grad de stres - şi glosodinia îşi va reduce încet-încet manifestarea primară - senzaţia de arsură - până la ajungerea în stadiul de inexistenţă organică, adică până la vindecare.
Cele 2 tincturi vor ajuta şi la tratarea glosodiniei!
.
Părul, cel mai probabil, îi cade tot din cauza tulburărilor induse de stresul intens - un stres care, cel puţin în ziua de astăzi, este generat din toate părţile, din păcate.
Soţiei dvs. nu i-ar strica deloc să consulte un medic homeopat (sugestie!).
_
Tinctura de Angelică şi Tinctura de Talpa Gâştei, ambele administrate concomitent, NU pot fi combinate nici cu 5-htp, nici cu Stresclin. Combinaţia ar mări riscul de producere a unor efecte adverse destul de neplăcute, de la ameţeală persistentă până la senzaţii puternice de greaţă, vomă, hipersomnie, hiporeflexie (diminuarea reflexelor), hipoprosexie (tulburare a atenţiei caracterizată prin diminuarea capacităţii de concentrare şi a interesului pentru nou) etc.
Oricum, tinctura de angelică şi tinctura de talpa gâştei, în asociaţie, au un potenţial enorm de reducere a stresului şi de tratare a multor tulburări digestive, nervoase şi chiar cardiovasculare, deci, teoretic, soţia dvs. nu mai are sau nu ar mai avea nevoie de Stresclin sau 5-htp.
.
Consultaţi medicul!

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect,
Nick
0
08-11-2010, ora 04:13
Stimată d-ră/d-nă Adriana-Mariana,

Şi eu vă mulţumesc pentru tot.
Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toţi, cu tot ce crede El că avem nevoie trupeşte şi sufleteşte, pentru a ne putea trăi viaţa într-un mod bineplăcut Lui şi pentru a ne putea mântui. Amin!
Cu respect,
Nick
0
08-11-2010, ora 23:42
Nita Oana
Nu este medic/terapeut
Nita Oana
imi pare rau ca nu mi-ati raspuns domnule Nick:(.am asteptat mult raspunsul dumneavoastra.
0
17-11-2010, ora 23:56
Stimată d-ră/d-nă Nita Oana,

Îmi cer iertare pentru faptul că nu v-am răspuns atunci când aţi aşteptat dvs. răspunsul meu, însă vă rog să mă înţelegeţi şi pe mine. Iertaţi-mi întârzierea!
_
Vă recomand să mergeţi la un consult la d-nul doctor de mai jos :-)

Dr. Vieru Mihai
Aleea Decebal nr. 22 A, bl. Z8, sc. B, ap. 2, Iasi,
tel. 0745/560. 275, 0232/436. 803
_

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Cu respect,
Nick
0
04-12-2010, ora 20:07
buseovidiu
Nu este medic/terapeut
buseovidiu
Salutari tuturor

MrNick am si eu o problema, nu prea pot dormi am insomni sunt stresat stau prost cu nervii, am luat si tot felu de somnifere dar se pare ca m-au afectat mai mult, inainte nu eram asa de agitat si crizat, am luat niste Matrxsan 5 HTP Stres asa se numesc capsulele, daca se poate sa imi spuneti si mie daca sunt bune de mine si cum sa le iau si pentru cat timp.
0
16-12-2010, ora 16:42
romi160584
Nu este medic/terapeut
romi160584
stimate d-le nick !!!
am probleme cu invatarea si o mica pareza la un picior care mai intai sa manifestat in calcai iar acum la degetul mare(nu am modificari la coloana conform cu rezultatele rmn), am luat tratamente cu carbamazepina si diazepam cam vreo trei ani cu intreruperi, am mai luat millgama 1, 5 ani.acum medicul de familie mi-a prescris actovegin ptr.memorie, pe care il iau de doua zile impreuna cu 5htp. mentionez antecedente de dependenta de etanol. va rog mult daca ma puteti ajuta cu ceva indicatii de tratament. va multumesc!
0
01-01-2011, ora 13:46
marius@marius
Nu este medic/terapeut
marius@marius
Sal Nick.La multi ani!nu am mai vb demult, am fost foarte ocupat de sarbatori si cu munca si cu altele. in prezent sunt bine.schema de tratament care mia facuto doctorul de la brasov este urmatoarea: zoloft 100mg/zi dimineata si seara 5 mg de olanzapina.ma simt foarte bine.nu am mai luat anxiar de cand am inceput sa iau olanzapina.mananc mai bine.parca sunt alt om.mai am unele obsesii dar dispar repede.vroiam sa-ti cer sfatul in legatura cu aceasta schema de tratament si daca e bine sau nu sa mai bag sau sa mai scot ceva.(anxiar).astept raspunsul tau.multumesc mult si un 2011 mai bun.papa.
0
04-01-2011, ora 13:48
pluto
Nu este medic/terapeut
pluto
Domnule Nick

Am depresie de aproximativ 5 luni. Iau Mirzaten, zyprexa si gabaran.As dori sa stiu daca pot lua si 5-htp in combinatie cu medicamentele care le iau deja. Multumesc.
0
06-01-2011, ora 16:44
lady d
Nu este medic/terapeut
lady d
Acum am inceput sa umblu si eu pe net si am vazut discutii care cred ca o sa ma ajute si pe mine.Si eu am luat 5 htp triptofansi cred ca este foarte bun, dar am luat putin timp si iar a aparut starea mea de anxietate.Acum am inceput din nou sa iau. Nu prea stiu exact cum sa le iau, sper sa ma sfatuiti si pe mine si sa imi spuneti daca stiti si vreti daca pot sa iau in acelasi timp si sedocalm, ca, mg zc si 5 htp.Va multumesc mult.
0
20-02-2011, ora 22:15
florina17
Nu este medic/terapeut
florina17
stimate dl nick !Va rog sa ma ajutati si pe mine!Am luat cipralex 2 ani, nu mai iau din decembrie.Am avut atacuri de panica, anxietate, depresie.Acum sunt f nervoasa, nu reusesc sa fac nimic, nu am rabdare nici cu copii, nu pot citi nici o carte si mi e teama ca iar o sa o iau de la capat cu cipralex. Ce imi recomandati?Am luat 2 zile ANXIN(contine sunatoare si passiflora)dar ma durut stomacul.Nu am mai luat, cu toate ca nu cred ca sunatoarea poate da dureri de stomac.Va rog ajutati ma cu un sfat
0
21-02-2011, ora 08:42
carlo_ro
Nu este medic/terapeut
carlo_ro
Buna ziua tuturor,
poate sa- mi spuna cineva a dat rezultate tratamentul cu 5-htp, omega 3 si spirulina?
0
25-02-2011, ora 10:34
costi_g
Nu este medic/terapeut
costi_g
Urmaresc cu deosebit interes forumul de ceva timp. Nu credeam ca mai exista oameni care isi petrec atat timp pentru a-i ajuta pe ceilalti asa cum face Nick.Sper ca D-zeu sa-l rasplateasca pentru asta.Sa va spun si povestea mea: Acum un an si vrun an si jumatate in timp ce stateam la o cafea si o tigara de vorba cu un prieten am simtit ca mi se face rau, am ametit, a inceput sa-mi bata inima cu putere. Am reusit sa ajung acasa si m-am intins in pat, dar transpiram, aveam plpitatii si senzatie de lesin. Dupa vro ora am reusit sa imi revin si am adormit putin. Urmatoarele 2 luni nu am mai avut nimic pana in ziua in care a murit mama mea cu care nu aveam o relatie foarte apropiata (ba din contra), moment in care iar aceleasi senzatii, am chemat salvarea si...in continuare schema clasica: Diagnostic: Tulburare anxioasa generalizata cu atacuri de panica. Faceam aceste atacuri unu dupa altul.Am inecrcat sa rezist fara tratament dar nu s-a putut, asa ca am inercat sa iau tratamentul. Asa ca in decursul unui an am incercat prima data seroxat, nu a mers, apoi cipralex, asta parca a fost mai ok, dar doctorita mea spunea ca trebuie sa fiu ok 100%sub tratament iar in decembrie mi-a schimbat cu serlift...tot asa. Pe parcursul acestui an simptomele s-au mai ameliorat, atacurile de panica s-au transformat mai mult in niste crize de anxietate care veneau cel putin una pe zi. Dupa sarbatori m-am hotarat sa renunt la tratament si treptat am renuntat la serlift pana acum 2 zile luam 0.25 XANAX la 2 zile, dimineata sau seara in functie de cum ma simteam.Aseara nu am mai lut si in urma ce am citit pe forumuri am luat o capsula de 5-htp. Am dormit bine si m-am trezit ok, dar cu o usoara ameteala si durere de cap.Fara sa-mi dau seama am baut de dimineata o cana de ceai de sunatoare, am inceput sa fiu ametit, acum(ora 10.30) mi-am mai revenit. De vro 4 zile incepusem sa iau seara Omega 3+spirulina si o jumatate de Magneziu. Mr. Nick, ce credeti in cazul meu sa continui tratamentul cu 5-HTP?. In ultima luna de cand nu am luat tratamentul medicamentos clasic m-am simtit relativ ok, in afara unei stari de agitatie continua. Pot sa spun ca ma obisnuisem cu ea si eram relativ ok, in ziua in care luam 0.25Xanax eram chiar foarte bine. Avand in vedere ce v-am povestit mai sus credeti ca pot continua cu 5-htp, adica sa-l iau si deseara sau sa incerc sa renunt la orice medicatie? Va multumesc anticipat pentru sfaturi sai sa va dea D-zeu sanatate.
0
25-02-2011, ora 18:58
Bună seara!

Stimate dle Buse Ovidiu, Matrxsan 5 HTP Stres este un produs bun, el fiind folosit ca şi adjuvant în tratamentul insomniei de adormire, în special.
Doza recomandată este de minim o capsulă pe zi, administrată seara, cu 30 de minute înainte de culcare; şi de maxim 3 capsule pe zi, câte una cu 30 de minute înainte de fiecare masă principală a zilei (înainte de micul dejun, prânz şi cină), timp de 2 luni de zile (producătorul recomandă administrarea postprandială, după masă, însă administrarea înaintea mesei se dovedeşte mereu a fi mai eficientă, pentru că 5-hidroxitriptofanul nu mai concurează cu alţi aminoacizi în procesul de absorbţie intestinală; are o biodisponibilitate mai mare).
_
ATENÈšIE! Pentru a vă trata insomnia cu ajutorul preparatelor naturiste, ar fi indicat să consultaţi un medic care are competenţă în fitoterapie şi/sau gemoterapie, cel puţin. NU se recomandă tratarea insomniei din proprie iniţiativă, chiar dacă ea se face cu un produs foarte bun, pentru că, de cele mai multe ori, insomnia are o cauză complexă şi ramificată - o cauză care există datorită unor disfuncţionalităţi apărute la nivelul a cel puţin un sistem organic, la nivelul sistemului nervos, în principal, fapt pentru care persoana suferindă are nevoie de o examinare amănunţită, o examinare în urma căreia diagnoza determină medicul să prescrie cel puţin 2 produse cu activitate sinergică.
De pildă, se prescriu 2 produse naturopate ca Deprexil şi omega 3, în acelaşi timp recomandându-se şi şedinţe de meloterapie sau aromaterapie, sau se prescriu 2 produse ca extract de muguri din tei argintiu şi Sedatif PC, într-un anumit mod de administrare, în combinaţie cu câteva şedinţe de acupunctură. Ba chiar mult mai mult de atât, în cazul unor anumite insomnii rebele, insomnii care nu răspund deloc la tratament, se recomandă sacroterapie, adică un tip de terapie prin post şi rugăciune, în combinaţie cu psihoterapie ortodoxă făcută de un preot duhovnic.
Consultaţi medicul!
0
25-02-2011, ora 19:16
Bună seara!

Stimate dle (sau stimată dnă) Romi160584, tratamentul prescris de medicul dv. este foarte bun, adică actoveginul. 5-htp-ul nu este tocmai indicat să se folosească în combinaţie cu actoveginul, tocmai de aceea ar fi indicat să nu-l mai luaţi.
În schimb, vă rog să vă documentaţi despre produsul PS-50 Fosfatidilserină - un produs pe care puteţi să-l asociaţi cu Actoveginul, dacă şi după ce veţi primi acordul medicului dv.
----------*
Consultaţi medicul înainte de a lua acest supliment nutritiv!
_
Mod de administrare: 1 capsulă după micul dejun şi una după micul dejun, până în ora 15:30-16, maxim.
Acest produs este atât de eficace, încât poate repara neuronii afectaţi şi poate mări numărul de locuri receptoare neurotransmiţătoare din creier, aducând beneficii foarte mari la nivelul înţelegerii, concentrării, memorizării, atenţiei etc. Puteţi citi mai multe informaţii privitoare la acest produs; vă rog să accesaţi link-ul postat în cadrul rândurilor de mai sus.
_

Însănătoşire grabnică!

(*modificat de administrator)
0
25-02-2011, ora 19:18
Erată:
* o capsulă după micul dejun şi una după masa de prânz, până în ora 15:30-16, maxim :)
0
25-02-2011, ora 19:28
Marius@marius,

Cu tine am discutat pe Facebook :)
Repet ce ţi-am spus şi pe Fb: NU mai lua Anxiar, te rog. L-ai luat suficient timp, enorm de mult timp, adică până în momentul când a început să-şi piardă din eficienţă foarte mult, motiv pentru care tu ai mărit doza şi frecvenţa de administrare. Bine că te-ai debarasat de el, Slavă Domnului.
Ia tratamentul prescris de medic, aşa cum ţi-a fost recomandat. Să NU scazi sau să creşti dozele fără aviz de la medic, şi nici să nu creşti frecvenţa de administrare, ok?
Mulţumesc pentru urare; şi tu să ai un an 2011 mai bun. Doamne-ajută!

Post Scriptum - Cum te simţi în acest moment? Aştept un răspuns pozitiv! Vreau să citesc că te simţi foarte bine, că te-ai eliberat şi de gândurile obsesive, că fiul tău este ok etc.
0
25-02-2011, ora 19:32
Stimate dle Pluto,

NU, în niciun caz 5-htp-ul nu poate fi asociat cu o astfel de medicaţie psihiatrică. O astfel de combinaţie garantează în minim 70% dintre cazuri producerea sindromului serotoninergic, şi cum sindromul serotoninergic este letal în majoritatea cazurilor, adică produce moarte, uneori chiar în decursul a câteva minute, NU, nu faceţi o astfel de asociere.
_

Însănătoşire grabnică!
Adaugă un comentariu / răspuns
506 comentarii 1 2 ..... 91011 ..... 16 17 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •