5- Htp cat de eficient este pt tratarea depresiei?

506 comentarii 1 2 ..... 101112 ..... 16 17 Înainte ›
0
25-02-2011, ora 19:47
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Sărut mâna!

Stimată dră/dnă Lady d, puteţi lua 5-htp împreună cu Sedocalm, Ca, Mg şi Zn, dar, ţinând cont că această combinaţie poate crea interacţiuni negative, vă rog să respectaţi următoarele indicaţii:
- NU luaţi mai mult de 2 capsule de 5-htp pe zi, o capsulă conţinând nu mai mult de 50 mg de 5-hidroxitriptofan, deci, şi mai clar, NU luaţi mai mult de 100 mg de 5-htp / zi;
- NU luaţi mai mult de 3 comprimate de Sedocalm / zi;
- NU luaţi o cantitate de calciu mai mare de 500 mg / zi;
- NU luaţi o cantitate de magneziu mai mare de 250 - 300 mg / zi;
- NU luaţi o cantitate de zinc mai mare de 50 mg / zi;
- NU luaţi şi alte suplimente nutritive cu proprietăţi psihoactive şi NU luaţi niciun medicament psihiatric (antidepresiv, anxiolitic, neuroleptic, timoleptic, hipnotic etc.).
Consultaţi medicul pentru a primi aviz!
0
25-02-2011, ora 20:02
Sărut mâna!

Stimată dnă Florina17, eu dacă aş lua Deprexil + Extract din muguri de tei argintiu, astfel:
- Deprexil este un supliment ortomolecular bogat în substante antioxidante, special selecţionate şi dozate, astfel încât ele să aibă o acţiune sinergică de echilibrare a psihicului. El se administrează de 2 ori pe zi, dimineaţa şi la prânz (la prânz trebuie luat până în maxim ora 16), după micul dejun şi masa de prânz, cu multă apă (prin multă apă mă refer la minim 100 ml de apă), timp de minim 3 luni de zile, maxim 6 luni (producătorul recomandă şi 3 capsule pe zi, dar uită să specifice în prospectul suplimentului, că cea de-a 3-a capsulă poate să producă insomnie, în cazul în care se administrează după ora 16, din cauza extractului de Gingko biloba).
Pentru a înregistra rezultate benefice consolidante, care să se menţină un timp foarte îndelungat, ar fi indicat să aveţi o dietă alimentară bogată in banane, salată verde, pâine integrală veritabilă, carne de curcan, ulei de măsline extra-virgin şi peşte; să faceţi sport minim 30 de minute / zi, să vă hidrataţi organismul cu minim 1, 5-2 l de apă / zi, să nu consumaţi tutun, alcool şi cafea şi să gândiţi cât mai pozitiv.
----------*
- între 50 şi 70 de picături de extract din muguri de tei argintiu, diluate în puţină apă călduţă, cu o oră înainte de culcare, în regim zilnic, timp de minim 4 săptămâni. După cele 4 săptămâni puteţi lua doar ocazional, la nevoie.
----------*
_
ATENÈšIE! Aceste 2 suplimente alimentare se pot cumpăra şi fără prescripţie medicale, însă ar fi indicat să consultaţi medicul înainte de a începe administrarea lor, pentru a primi aviz medical.
_
Observaţie: Anxin este un supliment alimentar foarte bun, însă în multe cazuri produce o hipersensibilizare a mucoasei gastrice, din cauza căreia se pot produce ocazional gastralgii (dureri de stomac). În plus, din păcate, nu îşi face efectul pozitiv aşteptat în cazul tuturor oamenilor.
_

Însănătoşire grabnică.

(*modificat de administrator)
0
25-02-2011, ora 20:09
Stimate dle Carlo_ro, dv. cum vă mai simţiţi? Sper că statusul sănătăţii dv. este ok!
Vă doresc toate cele bune.
_
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
25-02-2011, ora 20:44
Stimate dle Costi_g,

Vă mulţumesc mult pentru cuvintele frumoase.
Simptomatologia dv. este specifică sindromului depresiv-anxios cu somatopsihism la nivelul sistemului nervos vegetativ, deşi acum este destul de atenuată.
Sincer, dacă aş fi în locul dv. aş lua 5-htp sau Deprexil; înclin spre Deprexil, aşa cum am înclinat şi în cazul dnei Florina17 şi nu numai; luaţi măcar o capsulă pe zi, administrată dimineaţa, după micul dejun, timp de minim 3 luni sau maxim 6 luni de zile, pentru că acest produs este un preparat cu conţinut foarte complex (Compuşii biologic activi continuţi: GABA (Acid gamma-aminobutiric), extract înalt purificat din Gingko Biloba, calciu, magneziu, arginină, Lactobacilus acidophilus (o bacterie probiotică), acid malic, L-carnitină, Vitamina C, Vitamina B6, Acid folic, seleniu şi acid alfa-lipoic). Este mult mai bun decât 5-htp-ul, în mai mult de 50% din cazuri!
În mod ocazional, în zilele supraîncărcate cu stres, puteţi lua şi maxim 70 de picături de extract din muguri de tei argintiu, diluate în 50 m de apă călduţă, cu o oră înainte de culcare.
_----------*
_
Documentaţi-vă cu privire la aceste produse naturopate şi luaţi decizia dorită.
Dacă nu vă permiteţi să le cumpăraţi, atunci luaţi doar o capsulă de 5-htp, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de culcare, timp de maxim 2 luni de zile, pentru a vă stabiliza sfera mentalo-psihică.
Consultaţi medicul pentru a primi aviz de administrare!
_

Însănătoşire grabnică!

0
25-02-2011, ora 21:04
Erată:
*Stimată dnă Florina17, eu dacă aş fi în locul dv., aş lua Deprexil + Extract din muguri de tei argintiu, astfel:...
_
Ufff, îmi cer iertare pentru greşeli. Ascult muzică în timp ce gândesc şi scriu pe Romedic, fapt pentru care, după cum puteţi observa, pap cuvinte :) S-ar putea să mai întâlniţi greşeli. Dacă ele vă vor determina să nu înţelegeţi ceva anume, vă rog să mă atenţionaţi. Mulţumesc pentru înţelegere!
0
25-02-2011, ora 21:48
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
buna ziua dl Nick !
am tulburare obsesiva, va rog sa-mi recomandati un tratament cu 5 htp sau ce credeti dumnevoastra ca este mai indicat!!!!anxin sau ce zice-ti dumneavoastra, vreau sa incerc pe cale naturala, inainte de a recurge la medicamente alopate!!
o zi buna la toata lumea
0
25-02-2011, ora 22:44
gladi78
Nu este medic/terapeut
gladi78
Încrederea în promisiunea lui Dumnezeu
Prima cauză a fricii este lipsa credinţei, a încrederii că Dumnezeu îşi respectă promisiunea şi ne poartă de grijă. Cel care crede cu tărie în Dumnezeu şi purtarea Sa de grijă are siguranţa că va primi de la El ajutor în orice împrejurare şi, astfel, nu are de ce să se teamă, nici de întâmplările vieţii, nici de duşmănia oamenilor, nici chiar de moarte.

Diavolul are un deosebit interes să aprindă şi să întreţină această patimă a fricii, care tulbură sufletul şi-l împiedică să ducă la îndeplinire urcuşul duhovnicesc. De aceea un lucru foarte important este ca omul să conştientizeze că gândurile şi imaginaţia sa pot fi influenţate şi de forţele răului. Astfel, pe tot parcursul vieţii sale, e bine ca omul să înveţe să-şi pună încrederea în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, şi nu în forţele şi gândurile proprii.

Leacul cel mai puternic împotriva fricii este rugăciunea inimii: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul!". Prin rugăciunea inimii omul se află tot timpul unit cu Dumnezeu, primind neîncetat ajutorul Lui, astfel că teama nu i se mai strecoară în suflet. Cu cât rugăciunea este mai curată, cu atât piere frica.

Eu pot sa spun ca pe langa credinta ffffffff mare am mai folosit capsule cu extract de sunatoare zilnic cate 4 plus capsule cu magneziu si B6 si bineinteles gandirea pozitiva si autosugestia ca ma simt din ce in ce mai bine, nu am mai permis nici unui gand negativ sa imi puna stapanire pe viata. Pot sa spun ca ma simt minunat. Am regasit iar dorinta de a trai. Incercati, nu ve-ti regreta. Nu uitati cel mai bun ajutor este Dumnezeu. Pe mine m-a vindecat!
0
26-02-2011, ora 00:17
costi_g
Nu este medic/terapeut
costi_g
Va multumesc pentru raspuns. Deja sunt la a doua zi de 5 htp. O sa continui macar 10 zile sa vad ce efect are. Pe acesta il pot combina cu muguri de tei argintiu? Am mai achizitionat Happy Caps cu care m-am gandit sa le folosesc la nevoie in loc de XANAX:
http://www.naturaplant.ro/produse/3635/Happy_Caps-_capsule_antistres
Stiti ceva-, Interactioneaza cu 5-htp?

Apropo de medici, apreciez faptul ca dvs. spuneti de fiecare data " cu acordul medicului" dar eu am inceput sa-mi pierd increderea in 90% din aceasta tagma profesionala. In afara prescrierii unor liste de pilule pe care le aplica si le tot incearca au uitat sa asculte un pacient, sa se ocupe de el.Doctorita mea psihiatra imi lua 200Ron pe consultatia de 30 min, timp in care imi tinea prelegeri despre tot felul de substante chimice, eu nu intelegeam nimic si in 5 min imi dadea o reteta.nu cred ca se face asa...in sfarsit..
0
26-02-2011, ora 09:33
carlo_ro
Nu este medic/terapeut
carlo_ro
Buna ziua,
Multumesc Mr. Nick ca te gandesti la mine.
Sunt ok adica aproape ok, am intrerupt tratamentul cu Zoloft al inceputul lunii august 2010, totul a fost bine pana acum 2 saptamani cand au aparut anumiti factori de stres la servici.
De aproape o saptamana iau tratamentul acele cu 5-htp, spirulina si Omega 3, astept rezultatele pozitive sper sa apara cat mai curand. Am o singura intrebare de fapt 2 :
Pot sa consum alcool in timpul tratamentului ?
Pot sa iau 5 -htp seara dupa masa nu inainte si daca pot sa iau cand voi mari dozal la 2 x 50mg de 5-htp ambele pastile seara in loc de una dimineata si una seara?
Multumesc, multa sanatate tuturor.
Merci Mr. Nick.
0
26-02-2011, ora 19:33
florina17
Nu este medic/terapeut
florina17
D -le Nick multumesc pentru raspuns!Doar ca m am simtit f rau si am luat deja de 3 zile 5 htp, inainte sa primesc raspunsul d-ra..Acum nu stiu ce sa fac, d-ra mi ati recomandat deprexil si tei argintiu.Deja dupa a doua pastila de 5htp am inceput sa ma simt mai bine, si parca nu l-as lasa.Ce ma sfatuiti?Eu am inceput cu 1 pastila pe zi de 50mg de 5htp.Va multumesc
0
26-02-2011, ora 23:47
costi_g
Nu este medic/terapeut
costi_g
Ia uitati ce am gasit aici:http://www.sfaturimedicale.ro/produse-pentru-scaderea-in-greutatea-eliberate-fara-prescriptie-medicala.html
"Vândut sub denumirea ca Natrol, Natural Balance şi Solary, produsele pe bază de 5-hidroxitriptofan conţin o substanţă contaminantă asociată cu o boală hemato­logică rară potenţial fatală. Din punct de vedere chimic, 5-HTP este strâns înrudit cu L-triptofanul, un supliment dietetic interzis în 1990 după ce cercetătorii au descoperit că este contaminat cu aceeaşi substanţă care a fost descoperită acum în produsele 5-HTP."

Ce ziceti de asta?
0
27-02-2011, ora 16:02
florina17
Nu este medic/terapeut
florina17
Pentru dl. nick!
Am uitat sa va mai intreb daca impreuna cu 5htp ul se poate lua seara xanax pentru ca de cand iau 5htp nu reusesc sa adorm(tin sa precizez ca inainte dormeam foarte bine, poate chiar prea mult) Va multumesc
0
28-02-2011, ora 09:02
carlo_ro
Nu este medic/terapeut
carlo_ro
Pentru dl. nick!
Am uitat sa va mai intreb daca impreuna cu 5htp ul se poate lua seara xanax pentru ca de cand iau 5htp nu reusesc sa adorm(tin sa precizez ca inainte dormeam foarte bine, poate chiar prea mult) Va multumesc

Ai grija ca nu se interzis sa iei antidepresive normale in combinatie cu 5-htp.
Citeste mai sus pe la pagina 7, 8.
O zi buna.
0
02-03-2011, ora 08:32
carlo_ro
Nu este medic/terapeut
carlo_ro
Salut Mr. Nick.
Astept un rspuns.
Multumesc.
O zi buna.
Dumnezeu sa ne aiba in grija.
0
03-03-2011, ora 20:27
florina17
Nu este medic/terapeut
florina17
Cum va simtiti cei care luati 5htp?Aveti ceva efecte secundare?Eu de cand iau dorm f rau(6 zile).Mentionez ca inainte nu aveam probleme cu somnul.De asemenea si starea de agitatie a deveni mai intensa.Oare dispar cu timpul aceste simptome?
0
04-03-2011, ora 09:03
carlo_ro
Nu este medic/terapeut
carlo_ro
Eu iau 5-htp azi se implinesc 2 saptamni, dar inafara de starile de somnolenta si un pic de greata nu simt nicio ameliorarea a starii mele mentlo-psihice, dar voi merge in continuare cu tratamentul sper ca va fi bine.
O zi buna tuturor.
0
04-03-2011, ora 09:44
suflet trist
Nu este medic/terapeut
suflet trist
Buna ziua, d-nule Nick, citesc de mult timp acest forum si va admir mult ptr felul in care ajutati oameni, sunteti un om deosebit! Vreau si eu sa va spun de probl mea si sunt sigura ca o sa ma ajutati si pe mine- am 35 de ani, am 2 copii, de 4 si 8 ani, am o stare de depresie mai veche, care s-a accentuat cu timpul, am momente in care nu am rabdare cu nimeni, nici chiar cu copii mei, sunt suparata, trista, imi vine sa plang din orice, iar noaptea nu ma pot odihni bine. Am citi despre 5HTP, si as vrea sa i-au, dar nu stiu daca e sigur, adica nu as vrea sa-mi fac mai mult rau, nu am luat niciodata medicamente ptr depresie, vreau sa ma sfatuiti ce sa fac, doza pe care ar trebui sa o i-au, si de la ce firma ar treb sa i-au, am vazut ca sunt 3 producatori. Astept raspunsul dvs cu nerabdare. Va multumesc din suflet, sa aveti o zi superba!
0
05-03-2011, ora 03:11
Salve!

Stimate drule/dle Adrian2011, în ce constă tulburarea dv. obsesivă. Detaliaţi-vă simptomatologia pentru a-mi oferi şansa de a încerca să vă ajut.
_
Cu iubire creştină şi respect, dorindu-vă toate cele bune,
Nick
0
05-03-2011, ora 03:23
Sărut mâna!

@Gladi78,
" Cel care crede cu tărie în Dumnezeu şi purtarea Sa de grijă are siguranţa că va primi de la El ajutor în orice împrejurare..."
" Astfel, pe tot parcursul vieţii sale, e bine ca omul să înveţe să-şi pună încrederea în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, şi nu în forţele şi gândurile proprii "
" Nu uitati cel mai bun ajutor este Dumnezeu "
- 100% de acord cu dv.!
_
Mă bucur că vă simţiţi minunat, că aţi regăsit dorinţa de a trăi şi că v-aţi vindecat, Slavă Domnului.
Dumnezeu să vă binecuvânteze cu tot ce aveţi nevoie. Mult succes în continuare şi sănătate fizico-mentalo-psiho-spirituală.
Nick
0
05-03-2011, ora 04:11
Salve!

@Costi_g, 5-htp-ul poate fi combinat cu extractul din muguri de tei argintiu, deşi combinaţia poate produce o stare de somnolenţă mai mult decât moderată (luaţi extractul din muguri de tei argintiu numai cu 30 minute-1 h înainte de culcare, nu şi pe parcursul zilei).
Happy Caps conţine, printre altele, sunătoare; asocierea sunătorii cu 5-htp poate produce ameţeală, greaţă, senzaţii de vomă şi vomismente, agitaţie, nervozitate etc., dar nu în toate cazurile, tocmai de aceea nu este indicată administrarea concomitentă de produse pe bază de sunătoare şi produse pe bază de 5-htp (curios sau nu, unii producători au îndrăznit să formuleze produse în care să includă atât sunătoare cât şi 5-htp şi nu numai, vedeţi Clarocet, însă astfel de produse au concentraţii atent selecţionate şi controlate, fapt care limitează enorm de mult apariţia oricărui simptom asociat sindromului serotoninergic, dacă se respectă modul de administrare recomandat).
_

" Apropo de medici, apreciez faptul ca dvs. spuneti de fiecare data " cu acordul medicului" dar eu am inceput sa-mi pierd increderea in 90% din aceasta tagma profesionala. In afara prescrierii unor liste de pilule pe care le aplica si le tot incearca au uitat sa asculte un pacient, sa se ocupe de el. "
- Vă înţeleg, să ştiţi, pentru că şi eu am interacţionat cu medici..., dar...; eu îmi fac datoria să informez oamenii că au nevoie de acordul medicului lor curant, înainte de a lua vreun medicament sau supliment alimentar, pentru că un astfel de medic are în posesia sa, sau ar trebui să aibă, toate informaţiile esenţiale legate de funcţionalitatea organismului lor, având astfel posibilitatea să deducă amplu dacă acel medicament/supliment are potenţial să fie benefic, fără a produce efecte secundare substanţiale, cu risc vital şi/sau nesuportabile, sau are potenţial să fie total dăunător.
_

" Doctorita mea psihiatra imi lua 200Ron pe consultatia de 30 min, timp in care imi tinea prelegeri despre tot felul de substante chimice, eu nu intelegeam nimic si in 5 min imi dadea o reteta.nu cred ca se face asa...in sfarsit.. "
- Nu se face aşa, dar ce pot face eu? De foarte multe ori, eu, personal, am fost pus în situaţia de a "testa" medicii cu care am interacţionat. Dacă respectivii se comportau superficial...; hmm, era prima şi ultima dată când ne întâlneam! Şi totuşi, fiecare om are dreptul la a doua, a treia, a patra, a cincea... şansă! :)
_

"" Ia uitati ce am gasit aici:----------*
"Vândut sub denumirea ca Natrol, Natural Balance şi Solary, produsele pe bază de 5-hidroxitriptofan conţin o substanţă contaminantă asociată cu o boală hemato logică rară potenţial fatală. Din punct de vedere chimic, 5-HTP este strâns înrudit cu L-triptofanul, un supliment dietetic interzis în 1990 după ce cercetătorii au descoperit că este contaminat cu aceeaşi substanţă care a fost descoperită acum în produsele 5-HTP."

Ce ziceti de asta? "
- Ştiţi câţi bani plătesc directorii concernelor internaţionale farmaceutice pentru a pune beţe în roate preparatelor naturiste? FDA chiar a interzis L-triptofanul în USA, adică aminoacidul din care se decarboxilează 5-htp-ul! Motivul? Nu există studii solide care să facă referire concretă la eficacitatea lui în patologii mentalo-psihice. Dar Food and Drug Administration "uită" că acest aminoacid face parte chiar din codul genetic, el fiind un aminoacid esenţial pentru funcţionalitatea optimă a sistemul psihic şi nu numai. Vreţi să vă spun eu ce a produs "amnezia" FDA-ului? Sutele de milioane de dolari primite de la producătorii Prozacului, Zoloftului, Celexei, Remeronului, Valdoxanului etc. Există o mafie incredibilă în industria farmaceutică, dacă aţi ştii dv. Eu ştiu pentru că sunt membru al Citizens Commission on Human Rights (CCHR).
Ba mai mult decât atât, cu ajutorul UE, 99% din produsele naturiste vor fi INTERZISE PRIN LEGE, până la sfârşitul anului 2012. Deja în Germania există o adevărată criză pe piaţa suplimentelor alimentare :(
Nu ştiu ce să cred despre contaminarea 5-htp-ului, sincer. Eu am luat 5-htp, acum mult timp, şi nu am păţit absolut nimic. Ar fi trebuit să fiu mot până acum, în condiţiile în care aş fi contractat acea boală hematologică rară. NU cumpăraţi de la producătorii menţionaţi în acel articol, cumpăraţi de la Natures Harmony sau Vivitas.
_

Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Nick

0
05-03-2011, ora 04:22
Salve!

" Pot sa consum alcool in timpul tratamentului ?
Pot sa iau 5 -htp seara dupa masa nu inainte si daca pot sa iau cand voi mari dozal la 2 x 50mg de 5-htp ambele pastile seara in loc de una dimineata si una seara?
Multumesc, multa sanatate tuturor ".

@Carlo_ro, NU aveţi voie să consumaţi alcool în timpul tratamentului; puteţi să luaţi 5-htp-ul seara, după masă, dar după minim 1-2 ore de la terminarea mesei, nu imediat; puteţi lua ambele capsule seara, uneori chiar aşa fiind indicat.
Dacă, în maxim 60 de zile de la începerea tratamentului cu 5-htp, nu simţi nicio ameliorare evidentă, puteţi stopa administrarea produsului, pentru că acest fapt certifică un al doilea fapt, şi anume că sunteţi refractar la acţiunea farmacologică a 5-hidroxitriptofanului, sau că problemele dv. mentalo-psihice au o cauză pe care 5-htp-ul nu o poate trata.
_

Nick
0
05-03-2011, ora 04:27
Sărut mâna!

@Dnei Florina17

" Deja dupa a doua pastila de 5htp am inceput sa ma simt mai bine, si parca nu l-as lasa.Ce ma sfatuiti?Eu am inceput cu 1 pastila pe zi de 50mg de 5htp.Va multumesc "
- Continuaţi tratamentul!

" Am uitat sa va mai intreb daca impreuna cu 5htp ul se poate lua seara xanax pentru ca de cand iau 5htp nu reusesc sa adorm(tin sa precizez ca inainte dormeam foarte bine, poate chiar prea mult) Va multumesc "
- Luaţi 5-htp-ul dimineaţa, cu 30 de minute înainte de micul dejun, iar seara, cu acordul medicul dv. curant, luaţi un comprimat de Xanax, de maxim 0, 25 mg.
_

Toate cele bune,
Nick
0
05-03-2011, ora 04:45
Sărut mâna!

Stimată dnă Suflet trist, vă voi răspunde şi dv., dar nu în acest moment, ci peste câteva ore. Acum am puţină treabă în afara Romedicului. Mulţumesc pentru înţelegere!
_
Nick
0
05-03-2011, ora 09:53
carlo_ro
Nu este medic/terapeut
carlo_ro
Salut Mr. Nick
Buna tuturor.
Am fost un pic descurajat de trtamentul cu 5-htp pentru ca in ultimile zile m-am simtit rau de la tratament, am respectat intocmai schema pe care mi-ai dat-o anul trecut cea cu 5-htp, spirulina si omega 3, prima spatamana cu doar o pastila de 5-htp a fost bine, a 2 a saptamana am marit doza la 2 pastile exact cum era trecut in acea schema, am ineput sa am stari de ameteala, greata si parca sa accentuat si starea de depresie sau o zi ma simteam mai bine alta mai rau, Ieri s-au implinit 2 saptamani de cand iau tratamentul si am vrut sa renunt ( oare fac bine? ) Neputand sa dorm noaptea am mai luat si Somnu Usor ( http://www.webfarm.ro/somn-usor-parapharm-30-capsule.html ) seara de pa Pharafarm care acum am vazut contine printre altele si 5-htp ( oare am dublat sau triplat doza? )
In concluzie sunt foarte derutat nu stiu ce sa fac sa continui cu 5-htp sa merg iar la doctorul psihiatru sa-mi dea iar Zoloft sau antidepresiv.
Multumesc Mr. Nick poate poti sa-mi raspunzi cat mai repede ca nu ma simt bine deloc.
O zi buna.
0
05-03-2011, ora 10:56
florina17
Nu este medic/terapeut
florina17
Va multumesc mult pentru raspuns, dl. Nick!
Ma simt f bine, starea mea pshica sa ameliorat deja dupa a 2 zi, iar azi fiind a 8 zi pot spune ca sunt f bine, chiar incredibil de bine.Dar, (si totdeauna tb sa existe un dar)am probleme cu stomacul.Iau pastila 50 mg si deja la vreo 40 min ma deranjeaza stomacul si parca pe zi ce trece tot mai tare.Eu am cumparat de la NATURES WAY, doar asta am gasit la noi in oras(tg mures).Ce sfat imi dati dl. Nick?Poate fi diferenta de calitate intre aceste firme?
0
05-03-2011, ora 16:05
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
Mr Nick.
obsesia mea cea mai mare, si cea care imi produce si tristete, este in legatura cu prietena mea!!in urma unei probleme fizice(am tras curent la timpan si am avut niste tiuituri ingrozitoare cam 3, 4 luni care au disparut cu tratament orl) am facut depresie si atac de panica!!dupa ce am tratat si au disparut tiuturile si pocanelile din ureche usor usor a disparut si depresia, insa nu de tot tot mai aveam idei ca sunt bolnav etc.!!am stat asa fara sa merg la medic si a fost bine, mi-am facut si prietena si totul a mers bine 3 luni!!!cand a inceput sa-mi vina idei ca sunt bolnav, o sa ajung la nebuni, nu o sa pot fi fericit cu prietena mea si ca mai bine ne despartim chiar daca o iubeam!!m-am chinuiut asa cateva saptamani, chiar m-am despartit de ea ptr 2 zile, insa apoi m-am impacat!!apoi mi-am cultivat ambitia si am inceput sa-mi revin, gandurile au disparut chiar daca nu complet dar nu mai imi provoca stres!!insa de cateva saptamani am din nou ganduri urate, analizez relatia mea si multe altele!!!nu as vrea sa iau antidepresive, mie frica sa numi distruga viata sexuala(si asa am libidou scazut de la depresie).
Cam asta este in mare, sper ca nu v-am plictisit :) si astept un sfat, o idee prieteneasca de la tine, Mr Nick, si nu numai !!
0
05-03-2011, ora 16:16
carlo_ro
Nu este medic/terapeut
carlo_ro
Si pana la uram a tinut cineva tratamentul cu 5-htp macar 3 luni ?
A avut vre-un efect ?
Urmaresc forumul din 2009.
0
05-03-2011, ora 19:42
florina17
Nu este medic/terapeut
florina17
La mine are super efect si il iau de 8 zile, dar m a deranjeaza la stomac si nu stiu daca il voi putea tolera.Oricum vad ca depinde de persoana, la uni merge la altii nu.
0
07-03-2011, ora 04:20
Bună dimineaţa!

Stimate drule/dle Carlo_ro, cunosc persoane care au luat 5-htp-ul timp de minim 3 luni de zile. Toate au avut parte de beneficii solide, deşi la începutul tratamentului au experimentat unele efecte adverse specifice perioadei de adaptare.
Şi eu am luat 5-htp, după ce m-am confruntat cu manifestările clinice ale tulburării de stres postraumatice, tulburare pe care am dobândit-o în urma a două şocuri, unul anafilactic şi unul clinic, ambele făcute în aceeaşi zi, la interval de câteva zeci de minute.
La începutul tratamentului, în primele 5 zile, am avut mici stări de ameţeală şi greaţă. După acest interval de timp au dispărut, lăsând în urmă doar beneficii. Pentru mine 5-htp-ul a fost o binecuvântare divină!
_

5-htp-ul, ca şi substanţă, este prezent în mod normal în organismul fiecărei fiinţe umane şi nu numai, pentru că ori este transformat din L-triptofan, un aminoacid esenţial ingerat prin diferite alimente, în cantitate şi concentraţie optime, prin procese biochimice moleculare, ori este ingerat ca atare prin intermediul anumitor nutraceutice (produse alimentare benefice pentru sănătate) sau suplimente nutritive, el fiind precursorul direct al serotoninei (5-hidroxitriptaminei - 5HT) - cel mai important neurotransmiţător al creierului. Deci, ţinând cont de acest principiu al naturaleţii sale, 5-htp-ul NU poate dăuna organismului uman decât în două situaţii:
1) Când administrarea lui se face simultan cu alte medicamente care fac parte din clasa celor neuro-psihiatrice (antidepresive, anxiolitice, timoleptice, neuroleptice, analeptice, simpatomimetice, psihotrope, antihistaminice etc.) sau cu alte suplimente alimentare care au proprietăţi psihoactive, în mod inadecvat şi fără aviz medical, fără a ţine cont de precauţii şi contraindicaţii (şi când administrarea lui se face simultan cu alcool, tutun şi diferite droguri!);
2) Când administrarea se face în cantiţăţi şi concentraţii mari care ar putea mări sau măresc clar riscul major de hipersecreţie serotoninică şi hipermetabolizare, ceea ce ar putea conduce sau conduc clar la producerea cel puţin a uneia dintre următoarele indispoziţii, să le numesc aşa: insomnie, anxietate, hiperprosexie (exagerarea atenţiei), hiperreflectivitate (exagerarea reflexelor), anorexie (suprimarea apetitului alimentar), vomismente, greaţă profundă etc.
ATENŢIE! - Prin cantitate şi concentraţie mare se poate înţelege chiar şi o jumătate de capsulă sau o singură capsulă, ca de altfel chiar şi doar câteva miligrame, nu neapărat o cantitate mai mare de o capsulă, ca de altfel şi de peste 25-50-75-100 mg. Numai organismul dvs. ştie cât de mare este sau poate fi o cantitate, pentru că doar el dispune de mecanismele fiziologice care decelează (disting), colectează şi transformă 5-htp-ul ingerat, nu şi dvs., persoana care-l luaţi din diferite motive.
_

" Am fost un pic descurajat de trtamentul cu 5-htp pentru ca in ultimile zile m-am simtit rau de la tratament, am respectat intocmai schema pe care mi-ai dat-o anul trecut cea cu 5-htp, spirulina si omega 3, prima spatamana cu doar o pastila de 5-htp a fost bine, a 2 a saptamana am marit doza la 2 pastile exact cum era trecut in acea schema, am ineput sa am stari de ameteala, greata si parca sa accentuat si starea de depresie sau o zi ma simteam mai bine alta mai rau "
- Luaţi doar o capsulă de 5-htp, nu două, şi nu mai luaţi suplimentul Somn uşor. dacă nu puteţi dormi noapte, stopaţi tratamentul cu 5-htp şi consultaţi medicul psihiatru.
_

" Neputand sa dorm noaptea am mai luat si Somnu Usor (----------*) seara de pa Pharafarm care acum am vazut contine printre altele si 5-htp ( oare am dublat sau triplat doza? ) "
- Aţi mărit doza de 5-htp prea mult şi aţi asociat 5-htp-ul cu substanţe care au produs interferări negative, de aceea vă simţiţi rău.
_

Toate cele bune,
Nick

0
07-03-2011, ora 04:29
Sărut mâna!

@Florina17, mă bucur că vă simţiţi mai bine.
_
" Eu am cumparat de la NATURES WAY, doar asta am gasit la noi in oras(tg mures).Ce sfat imi dati dl. Nick?Poate fi diferenta de calitate intre aceste firme? "
- Poate fi diferenţa de calitate. Cel mai de calitate 5-htp, pe care îl cunosc eu, este cel produs de Natures Harmony.
----------*
-
" deja la vreo 40 min ma deranjeaza stomacul si parca pe zi ce trece tot mai tare "
- În ce sens vă deranjează stomacul? Vă doare, aveţi crampe abdominale, scaune moi, diaree etc.?!
Sunteţi sigură că nu aveţi şi o problemă gastroenterologică, adică o problemă cu stomacul sau intestinele?
Se cunoaşte faptul că 5-htp-ul amplifică simptomatologia specifică, la persoanele care au afecţiuni gastroenterologice, chiar şi în cazul afecţiunilor incipiente asimptomatice, datorită faptului că antrenează efort din partea sistemul digestiv pentru a se absorbi.
_

Toate cele bune,
Nick

Adaugă un comentariu / răspuns
506 comentarii 1 2 ..... 101112 ..... 16 17 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •