Va rog ajutor!!! Am pielea unsuroasa, mai ales scalpul
In urma unei depresii severe asociate cu anxietate, pe care inca o mai am, cred ca mi s-a dereglat ceva, am pielea unsuroasa, mai ales scalpul.Daca ma spal pe cap maine zi deja se unge foarte tare.
9 comentarii
0
04-05-2009, ora 16:24
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Salut Mladen!
Initial nu am vrut sa iti rsp, am vrut sa las pe altcineva sa iti dea un rsp, dar astazi am verificat subiectul tau si am observat ca nu si-a dat nimeni interesul sa te ajute si am intrat eu in actiune.
In urma oricarui dezechilibru psihoafectiv, cu atat mai mult cu cat exista si "putina" anxietate, tot "tabloul" hormonal se modifica, mai mult sau mai putin. De obicei se modifica adrenalina si cortizonul, si in urma dezechilibrului acestora, se pot modifica si concentratiile celorlalti hormoni, cum ar fi testosteronul s.a.m.d.., dar seboreea (cresterea patologica a cantitatii de sebum) poate sa apara si in urma unui dezechilibru neurologic, neimplicand f mult sistemul hormonal (nu trebuie neaparat sa ai un dezechilibru hormonal).
Vreau sa-mi rsp la o intrebare: Pe o scala de la 1 la 10, ce "nota" i-ai da gradului de seboree a scalpului, si ce "nota" i-ai da seboreei corporale?????
Sa stii ca seboreea nu numai confera pielii un aspect gras, dar creste riscul si favorizeaza aparitia comedoanelor, acneei, a dermatitei seboreice si in cazuri in care este sensibil si foliculul pilos si seboreea este cauzata de DHT, poti face si alopecie androgenica, dar nu te speria, nu este cazul tau.
Cel mai indicat ar fi sa mergi la un dermatolog pentru a-ti fi examinata adecvat pielea, dar daca nu poti sa ajungi, sa stii ca natura iti pune la dispozitie o cohorta intreaga de plante si substante minerale care lupta activ importiva acestei conditii medicale; de la samponul cu urzica, piritionat de zinc (este si antimicotic si antibacterian), pana la produsele din sulf si unele uleiuri esentiale ca cel din bergamota.
SFATUL meu este sa mergi la dermatolog!
Numai bine si multa sanatate:)
Cu multa placere,
NICK;)
Initial nu am vrut sa iti rsp, am vrut sa las pe altcineva sa iti dea un rsp, dar astazi am verificat subiectul tau si am observat ca nu si-a dat nimeni interesul sa te ajute si am intrat eu in actiune.
In urma oricarui dezechilibru psihoafectiv, cu atat mai mult cu cat exista si "putina" anxietate, tot "tabloul" hormonal se modifica, mai mult sau mai putin. De obicei se modifica adrenalina si cortizonul, si in urma dezechilibrului acestora, se pot modifica si concentratiile celorlalti hormoni, cum ar fi testosteronul s.a.m.d.., dar seboreea (cresterea patologica a cantitatii de sebum) poate sa apara si in urma unui dezechilibru neurologic, neimplicand f mult sistemul hormonal (nu trebuie neaparat sa ai un dezechilibru hormonal).
Vreau sa-mi rsp la o intrebare: Pe o scala de la 1 la 10, ce "nota" i-ai da gradului de seboree a scalpului, si ce "nota" i-ai da seboreei corporale?????
Sa stii ca seboreea nu numai confera pielii un aspect gras, dar creste riscul si favorizeaza aparitia comedoanelor, acneei, a dermatitei seboreice si in cazuri in care este sensibil si foliculul pilos si seboreea este cauzata de DHT, poti face si alopecie androgenica, dar nu te speria, nu este cazul tau.
Cel mai indicat ar fi sa mergi la un dermatolog pentru a-ti fi examinata adecvat pielea, dar daca nu poti sa ajungi, sa stii ca natura iti pune la dispozitie o cohorta intreaga de plante si substante minerale care lupta activ importiva acestei conditii medicale; de la samponul cu urzica, piritionat de zinc (este si antimicotic si antibacterian), pana la produsele din sulf si unele uleiuri esentiale ca cel din bergamota.
SFATUL meu este sa mergi la dermatolog!
Numai bine si multa sanatate:)
Cu multa placere,
NICK;)
Mersi mult pt sfat.daca ar fi sa ii dau o nota seboreei scalpului cred ca ar fi 8 chiar 9, iar corporala cam 5.am si un dezechilibru hormonal, cred ca de cand cu depresia am probleme, stii tu.dar la mine nu mai este problema depresia ci gandurile obsesive care ma macina.pt par am utilizat nizoral ca am avut si ciuperca din cauza acestei seboree, dar continua tot corpul sa se unga, asta-i buba.trebuie sa fac si un test hormonal neaparat.dar crezi ca se poate vindeca si de la sine treaba asta?
0
04-05-2009, ora 19:36
OK.
In acest caz, te sfatuiesc sa-ti faci urmatoarele analize hormonale:
-Testosteron total;
-Testosteron liber;
-Estradiol;
-Progesteron;
-Prolactina(PRL);
-DHT(5 alfa dihidrotestosteron)
-DHEA-S (dehidroepiandrosteron sulfat);
-Cortisol;
-ACTH;
-FT3 si T3(triiodotironina libera si totala);
-FT4 si T4(tetraiodotironina sau tiroxina libera si totala);
-TSH(hormonul tireotrop);
-LH (hormonul luteinizant);
-FSH(hormonul foliculostimulant).
Cam acestea ar fi cele mai importante pentru a vedea unde, daca si ce fel de dezechilibru ai putea sa ai.
In principiu, tot ce se deregleaza, se poate regla singur, dar.nu la toti se merge pe principiul acesta.
Continua sa folosesti produse anti-seboreice si daca poti, nu strica sa consulti si un dermatolog cum ar fi dna Mihaela Leventer; o gasesti la clinica Dermastyle www.dermastyle.ro
Multa sanatate ca-i mai buna decat toate si multa credinta in Dumnezeu!
In acest caz, te sfatuiesc sa-ti faci urmatoarele analize hormonale:
-Testosteron total;
-Testosteron liber;
-Estradiol;
-Progesteron;
-Prolactina(PRL);
-DHT(5 alfa dihidrotestosteron)
-DHEA-S (dehidroepiandrosteron sulfat);
-Cortisol;
-ACTH;
-FT3 si T3(triiodotironina libera si totala);
-FT4 si T4(tetraiodotironina sau tiroxina libera si totala);
-TSH(hormonul tireotrop);
-LH (hormonul luteinizant);
-FSH(hormonul foliculostimulant).
Cam acestea ar fi cele mai importante pentru a vedea unde, daca si ce fel de dezechilibru ai putea sa ai.
In principiu, tot ce se deregleaza, se poate regla singur, dar.nu la toti se merge pe principiul acesta.
Continua sa folosesti produse anti-seboreice si daca poti, nu strica sa consulti si un dermatolog cum ar fi dna Mihaela Leventer; o gasesti la clinica Dermastyle www.dermastyle.ro
Multa sanatate ca-i mai buna decat toate si multa credinta in Dumnezeu!
Mersi inca odata.De cand si cu depresia asta, nu stiu ce s-a intamplat am devenit foarte slab psihic, ma sperii usor, am o senzatie de frica, nu mai pot lua decizii.Eu urmez tratamentul cu Wellbutrin, calmepam si frontin, depresia a cam trecut dar se mentin gandurile astea care ma macina.nu stiu poate omega ar fi bun sa mai intareasca sistemul nervos, chiar nu ma mai recunosc.Mersi pt interesul dat
0
04-05-2009, ora 20:26
Pai sa stii ca orice dezechilibrare psihica, cat de mica, te face sa iti dai seama ca te-ai schimbat, te poate face sa nu te mai recunosti...dar iti vei revenii, stai linistit, Dumnezeu te va ajuta!
Cu multa placere,
NICK:)
Cu multa placere,
NICK:)
Si eu am aceiasi problema cu parul si fata (restul corpului neprezentand surplus de seboree) ca si Mladen. Si la mine este necesar sa ma spal pe par in fiecare zi, pt ca altfel arata groaznic. Precizez ca si eu am probleme endocrine (un nodul tiroidian aflat sub tratament medicametos cu Utrogestan de 100 mg de 1 an de zile, care continua sa creasca- in ultimele 3 luni a crescut cu 4 mm). Mi-as dori sa pot primi si eu un sfat de la tine. Multumesc!
0
08-05-2009, ora 22:24
Hristos a Inviat!
Codrutta, trebuie sa iti faci o scintigrafie, ti-ai facut? (este pt tiroida, care s-ar putea sa necesite o ablatie).
Mergi la dermatolog pt problema cu seboreea; daca nu poti, iti recomand sa te speli cu ceai din frunze de nuc; Nucul este un excelent anti-seboreic.
Numai Bine!
Codrutta, trebuie sa iti faci o scintigrafie, ti-ai facut? (este pt tiroida, care s-ar putea sa necesite o ablatie).
Mergi la dermatolog pt problema cu seboreea; daca nu poti, iti recomand sa te speli cu ceai din frunze de nuc; Nucul este un excelent anti-seboreic.
Numai Bine!
0
11-05-2009, ora 13:21
Hristos a Inviat!
Cu multa placere Codruta si multa sanatate ;)
Cu multa placere Codruta si multa sanatate ;)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6de aproape 5 ani sufar de psoriazis
- 5Depresie si acupunctura
- 5depresie fara reactii la tratament
- 5hepatita cronica autoimuna, gammapatie monoclonala
- 5transpiratie excesiva pe fond emotional
- 3Depresie accentuata
- 4anxietate cu manifestari psihosomatice
- 8piatra la fiere
- 6anxietate si homeopatia
- 7insomnie sau depresie
- 8depresie instalata si parca nu-si mai revine