1.Halucinatie; 2.Trece peste intelegerea mea daca e altceva
Buna ziua,
Numele meu este Irina, am 38 de ani si locuiesc in Cluj.
Am absolvit in 2009 Facult. de Filosofie a UBB (cu o teza despre psihanaliza lui Jacques Lacan).
Desi as putea scrie mult, prefer sa devin concisa: S-a demonstrat existenta, sau s-a presupus macar vreo halucinatie care sa para sa aiba o logica incontestabila, iar forma ei sa fie pagini intregi de texte de pilda -si repet, de o logica incontestabila, citite de mine de pe calc., iar atunci cand nu erau texte erau doar mesaje sau diferite postari...
Ca sa va faceti o idee si ca sa nu mai vorbesc in abstracto atat, gasesc intre foarte multele postari, pe care le credeam adresata mie toate,
- vreo 7, 8 despre bloguri de filosofie care erau interesate sa primeasca diverse articole, scrieri;
-sau la un moment dat, ceva fantastic si legat de faptul ca eu am SM si cateodata obosesc (de ex. cand merg prea mult). Ei bine, era imaginea unui peste mic si colorat care avea un aparat ca sa poata inota.
Voi mai scrie, deocamdata, multumesc*
Numele meu este Irina, am 38 de ani si locuiesc in Cluj.
Am absolvit in 2009 Facult. de Filosofie a UBB (cu o teza despre psihanaliza lui Jacques Lacan).
Desi as putea scrie mult, prefer sa devin concisa: S-a demonstrat existenta, sau s-a presupus macar vreo halucinatie care sa para sa aiba o logica incontestabila, iar forma ei sa fie pagini intregi de texte de pilda -si repet, de o logica incontestabila, citite de mine de pe calc., iar atunci cand nu erau texte erau doar mesaje sau diferite postari...
Ca sa va faceti o idee si ca sa nu mai vorbesc in abstracto atat, gasesc intre foarte multele postari, pe care le credeam adresata mie toate,
- vreo 7, 8 despre bloguri de filosofie care erau interesate sa primeasca diverse articole, scrieri;
-sau la un moment dat, ceva fantastic si legat de faptul ca eu am SM si cateodata obosesc (de ex. cand merg prea mult). Ei bine, era imaginea unui peste mic si colorat care avea un aparat ca sa poata inota.
Voi mai scrie, deocamdata, multumesc*
10 comentarii
Buna Irina!
Nu mi-e clar cum definesti logica in cazul unei halucinatii si nici exemplele nu mi se par clare.
O halucinatie este o perceptie fara obiect: fizic, ceea ce persoana vede sau aude nu exista. Exemplu: vad o persoana langa pat, dar, cand intind mana s-o ating, nu simt nimic si nici altcineva nu o vede.
Nu mi-e clar cum definesti logica in cazul unei halucinatii si nici exemplele nu mi se par clare.
O halucinatie este o perceptie fara obiect: fizic, ceea ce persoana vede sau aude nu exista. Exemplu: vad o persoana langa pat, dar, cand intind mana s-o ating, nu simt nimic si nici altcineva nu o vede.
Dovada este simpla: textul dumneavoastra reprezinta o forma de delir...nu de halucinatie: noi, cei care citim vedem litere, cuvinte care exista fizic pentru noi, si totusi ele nu au nici un inteles, nici o logica.incontestabila.
Va recomand un examen psihologic.
Va recomand un examen psihologic.
Posibil de delir. Mergeti sa evalueze un psihiatru cat mai curand.
Buna ziua,
Va recoman, deasemenea, sa mergeti la o consultatie la un psiholog clinician sau la un psihiatru, unde veti putea afla mai multe despre ceea ce vi se intampla.
Va recoman, deasemenea, sa mergeti la o consultatie la un psiholog clinician sau la un psihiatru, unde veti putea afla mai multe despre ceea ce vi se intampla.
Bună dimineața!
Ca și colegii mei recomand o evaluare psihologică pentru a avea un diagnostic clar, în urma căruia veți ști ce aveți de făcut în continuare.
Ca și colegii mei recomand o evaluare psihologică pentru a avea un diagnostic clar, în urma căruia veți ști ce aveți de făcut în continuare.
Buna ziua Irina,
O fi ceva in aerul din Cluj... glumesc, amar.
Halucinatie? nu cred, textele acelea exista. Doar ca, dupa cum singura spui, le-ai interpretat ca fiindu-ti adresate tie. Citeste pe acest site despre Delirul de interpretare, pe pagina dedicata Tulburarii delirante, poate se apropie de ceea ce descrii tu:
http://www.romedic.ro/delir-tulburare-deliranta si deruleaza mai jos pana la Delirul de interpretare.
Dar cum se face ca ai ajuns la concluzia ca textele acelea nu ti-au fost adresate tie? Te-a convins cineva? Ca, daca da, as vrea sa-l cunosc si eu, mi-ar trebui si mie, nu glumesc! Sau faci un tratament si brusc vezi "cu alti ochi" aceleasi texte?
O fi ceva in aerul din Cluj... glumesc, amar.
Halucinatie? nu cred, textele acelea exista. Doar ca, dupa cum singura spui, le-ai interpretat ca fiindu-ti adresate tie. Citeste pe acest site despre Delirul de interpretare, pe pagina dedicata Tulburarii delirante, poate se apropie de ceea ce descrii tu:
http://www.romedic.ro/delir-tulburare-deliranta si deruleaza mai jos pana la Delirul de interpretare.
Dar cum se face ca ai ajuns la concluzia ca textele acelea nu ti-au fost adresate tie? Te-a convins cineva? Ca, daca da, as vrea sa-l cunosc si eu, mi-ar trebui si mie, nu glumesc! Sau faci un tratament si brusc vezi "cu alti ochi" aceleasi texte?
PS: Sunt, de asemenea, profund onorata pentru raspunsul pe care mi l-ati adresat.
Va doresc o noapte linistita,
Irina T.
Va doresc o noapte linistita,
Irina T.
Buna seara,
Nu stiu prea bine de ce va scriu.
Dar asta stiu sigur: 'simptomele' mele persista. Si nu oricum, sunt foarte multe. Nu stiu cat mai continua, sau cum vor sa mai continue, sau cat voi mai rezista (psihic, dar parca mai degraba fizic).
Cand am mai scris aici, era totul o... joaca. But "this is - really - getting serious"...
Nu mai stiu nimic acum, decat ca sunt ffooaarrtee obosita.
Va multumesc,
Irina T.
Nu stiu prea bine de ce va scriu.
Dar asta stiu sigur: 'simptomele' mele persista. Si nu oricum, sunt foarte multe. Nu stiu cat mai continua, sau cum vor sa mai continue, sau cat voi mai rezista (psihic, dar parca mai degraba fizic).
Cand am mai scris aici, era totul o... joaca. But "this is - really - getting serious"...
Nu mai stiu nimic acum, decat ca sunt ffooaarrtee obosita.
Va multumesc,
Irina T.
Mai citeste o data sfaturile care ti s-au dat si daca nu te simti bine mergi sa te vada un medic. Nu e o rusine. Nu pune poza reala la profil si nu da numele tau real pe acest forum.
Ai grija de tine!
Ai grija de tine!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 31schizofrenie, delir mistic, halucinatii auditive si vizuale
- 4a fost diagnosticat cu tulburare psihica acuta..
- 13traiesc in lumea viselor si nu mai pot scapa de ea.
- 77Halucinati tratate cu homeopatie si rugaciuni.
- 0despre delir, idee fixa
- 2Halucinatii
- 2delir si halucinatii dupa externare
- 3tulburare deliranta sau schizofrenie paranoida?
- 0halucinatii la 9 ani
- 2Anestezie halucinatii
- 5Voci
- 0II a)Halucinatie; b)Depaseste puterea mea de intelegere daca e altceva.
- 3aceleasi deliruri
- 2Delir mixt
- 3Halucinatii
- 4Posibil schizofrenie, in copilarie am consumat fel si fel de substante, uneori cu alcool
- 0Aura si Halucinatii
- 5Am halucinatii ?
Mai multe informații despre: Delirul Halucinatiile
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: