Tulburare de anxietate
Bună seara. Tulburarea de anxietate/depresie poate fi însoțită de halucinații vizuale? Se poate vindeca sau se tratează ca o boala cronica.? Cat timp se face tratament...? Multumesc!
3 comentarii
Tulburarile de anxietate/depresie nu cuprind halucinatii. Daca exista halucinatii vizuale putem discuta de anxietate de intensitate psihotica, dar asta este caracteristica uneil alte tulburari.
In orice caz o tulburare se diagnosticheaza intr-un anumit fel, de catre profesionisti, nu pe internet.
In orice caz o tulburare se diagnosticheaza intr-un anumit fel, de catre profesionisti, nu pe internet.
Programati-va la psihiatru. Asa veti elucida problema si daca este cazul de tratament veti tine simptomele sub control.
Curaj si sanatate!
Curaj si sanatate!
Colegii v-au indrumat bine. Daca banuiti ca aveti halucinatii, este indicat sa consultati un psihiatru.
Merita mentionat si faptul ca, din ce am observat in experienta profesionala, in special in tulburarile de anxietate, uneori oamenii folosesc destul de liberal cuvantul halucinatii pentru a descrie doar amintiri vizuale sau chiar si ganduri suparatoare. Alteori, putem avea de a face si cu substante ce produc halucinatii. Este bine sa apelati la un psihiatru care sa va poata oferi o evaluare minutioasa in aceasta problema, pentru a stii exact cu ce aveti de a face.
Apoi, tratamentul poate fi ales in mod potrivit si puteti face o alegere bine informata daca aveti nevoie si de medicamente sau este suficienta psihoterapia o scurta vreme pentru a reveni la o stare de comfort.
Sper ca v-au fost de ajutor sfaturile. Numai bune si mult succes, curaj si incredere!
Merita mentionat si faptul ca, din ce am observat in experienta profesionala, in special in tulburarile de anxietate, uneori oamenii folosesc destul de liberal cuvantul halucinatii pentru a descrie doar amintiri vizuale sau chiar si ganduri suparatoare. Alteori, putem avea de a face si cu substante ce produc halucinatii. Este bine sa apelati la un psihiatru care sa va poata oferi o evaluare minutioasa in aceasta problema, pentru a stii exact cu ce aveti de a face.
Apoi, tratamentul poate fi ales in mod potrivit si puteti face o alegere bine informata daca aveti nevoie si de medicamente sau este suficienta psihoterapia o scurta vreme pentru a reveni la o stare de comfort.
Sper ca v-au fost de ajutor sfaturile. Numai bune si mult succes, curaj si incredere!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6schizofrenie, delir mistic, halucinatii auditive si vizuale
- 4Ce este aceea o halucinatie?
- 13traiesc in lumea viselor si nu mai pot scapa de ea.
- 4halucinatie versus cosmar
- 3Halucinatii (vedenii), depresie.cum se pot trata?
- 2dupa externare inca mai are halucinatii si delireaza
- 11efecte secundare ale medicatiei sau manifestarea afectiunii
- 6Dureri de cap de multi ani, ametesc, greata si halucinatii
- 10cum au debutat halucinatiile la voi?
- 7mi-am dat seama ca intru intr-un fel de transa
- 3Am halucinatii noaptea
- 4Halucinații la oboseala
- 4Mânie, halucinatii în urma opririi tratamentului cu antidepresive
- 2Ajutor. Prietenul meu nu se mai poate trezi. Ce e de făcut?
- 5Am halucinatii ?
- 2Diagnostic - am halucinații auditive și vizuale dar sunt lucid
- 10Cum sa scap de SF-urile din cap?
- 1Halucinație în tulburarea bipolara
Mai multe informații despre: Halucinatiile
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: