Expunerea la spațiu verde a redus nivelurile de depresie și anxietate din timpul pandemiei COVID-19

©

Autor:

Expunerea la spațiu verde a redus nivelurile de depresie și anxietate din timpul pandemiei COVID-19
Oamenii expuși la mai mult spațiu verde în primul an al pandemiei COVID-19 au raportat niveluri mai reduse de anxietate și depresie, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Colorado. Studiul a mai descoperit că, într-o perioadă în care problemele de sănătate mintală au crescut din cauza problemelor financiare, a lipsei de aprovizionare și a știrilor neîntrerupte despre virus, oamenii au căutat alinare în aer liber, o treime petrecând mai mult timp în natură decât înainte de pandemie.
Pentru studiu, autorii au solicitat participanților, în număr de 1.200, toți rezidenți din zona Denver, Colorado, să completeze un sondaj de 30 de minute care le-a evaluat sănătatea mintală și percepțiile lor despre spațiul verde din apropierea casei lor. Cercetătorii au colectat, de asemenea, imagini aeriene din satelit pentru a cuantifica în mod obiectiv verdeața din cartierele respondenților. Sondajul s-a desfășurat din noiembrie 2019 până în ianuarie 2021.

Odată ce COVID-19 a apărut și au urmat blocajele, autorii au adăugat întrebări suplimentare, oferind o oportunitate rară de a analiza, de asemenea, modul în care pandemia a influențat sănătatea mintală de-a lungul timpului și ce a fost cel mai stresant la ea. „Nu este surprinzător, am descoperit că pandemia a avut un impact negativ asupra sănătății mintale”, a spus co-autorul Emma Rieves, student la master la Departamentul de Geografie. „Dar am descoperit, de asemenea, că spațiul verde ar putea avea un efect protector puternic, chiar și într-un moment al unor astfel de factori de stres extraordinari”.

În mod surprinzător, studiul nu a găsit nicio asociere între a fi diagnosticat cu COVID-19 și a avea o sănătate mintală precară. În schimb, lipsa de aprovizionare și pierderea locului de muncă au reprezentat factori de stres importanți. De asemenea, oamenii care au petrecut mult timp navigând pe internet uitându-se la știri au raportat o sănătate mintală mai precară. În schimb, a avea doar spațiu verde abundent în apropiere, măsurat prin imaginile satelitare, a fost asociat cu scoruri mai mici de depresie. Pentru a beneficia la maximum de spațiul verde din apropiere, a constatat studiul, oamenii au trebuit să iasă și să-l folosească. Cei care au folosit cel mai mult spațiul verde au avut cele mai reduse niveluri de anxietate și depresie.

Studiul se adaugă la un număr tot mai mare de dovezi care sugerează că spațiul verde poate avea un impact măsurabil asupra sănătății. Potrivit unei teorii, cunoscută sub numele de „ipoteza biofiliei”, oamenii tind în mod înnăscut să caute conexiuni cu spațiile verzi, în care mediul calmant influențează hormonii de stres într-un mod care promovează vindecarea și previne bolile.

sursa: News Medical

Data actualizare: 04-03-2022 | creare: 04-03-2022 | Vizite: 303
Bibliografie
Exposure to more green space during the pandemic linked to less depression and anxiety, link: https://www.news-medical.net/news/20220302/Exposure-to-more-green-space-during-the-pandemic-linked-to-less-depression-and-anxiety.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Viața de zi cu zi în epoca pandemiei de coronavirus
  • Studiu: efectele distanțării sociale în pandemia de gripă 1918
  • O istorie a pandemiilor care au afectat omenirea - și ce am învățat
  •