Dovezi noi despre efectele pe termen lung ale postului intermitent

©

Autor:

Dovezi noi despre efectele pe termen lung ale postului intermitent
Recent au apărut două studii noi care sugerează că postul intermitent, chiar și pentru o singură zi pe lună, pe durata a mai mulți ani, poate crește speranța de viață, îmbunătățind sănătatea cardiovasculară.
Pentru a investiga efectele pe termen lung ale postului, o echipă de cercetători de la Institutul Inimii din Utah au urmărit peste 2.000 de pacienți pe durata a aproximativ 5 ani. Participanții au fost selectați în timpul internării în spital pentru o coronarografie, fiind urmăriți pe durata a mai mulți ani, cu scopul de a se observa beneficiile cardiovasculare pe termen lung și mortalitatea generală.

Partea interesantă a studiului a fost că o mare parte a participanților erau membrii ai unei biserici, iar unii din ei erau obișnuiți să postească până la 24 de ore în timpul primei duminici a fiecărei luni, aceasta fiind o tradiție a bisericii. În total au fost 389 de subiecți care aveau în rutină postitul în fiecare lună, timp de 5 ani.

Rezultatele studiului arată că pe durata a 5 ani de supraveghere, acei participanți care au postit o zi pe lună, aveau o rată a mortalității cu 45% mai scăzută decât cei care nu posteau.

Al doilea studiu, care a analizat efectele pe termen lung ale postitului în ceea ce privește infarctul miocardic și insuficiența cardiacă, are rezultate discordante, arătând aceeași incidență a infarctului miocardic între cei care posteau și cei care nu posteau. Totuși, s-a observat că cei care posteau aveau o rată de apariție a insuficienței cardiace mai scăzută cu 71% față de cei care nu posteau.

Cercetătorii consideră că postitul o dată pe lună, timp de 10 de ani, activează mecanisme benefice pentru organism.
Una din problemele studiului este diferența dintre stilurile de viață ale participanților, întrucât membrii bisericii duc un stil de viață mai sănătos decât restul populației americane studiate (nu fumează, nu consumă băuturi alcoolice, sunt mai activi din punct de vedere fizic), ceea ce ar explica speranța mai mare de viață și rata mai scăzută a bolilor cardiovasculare.

Unele persoane care au început să postească simt că au mai mare control asupra apetitului, ceea ce îi determină să adopte o dietă mai sănătoasă.

Viitoarele cercetări vor studia mai bine efectele pe termen lung ale postului intermitent, dar actuala descoperire arată posibilele beneficii a unui lucru atât de ușor de realizat precum repausul alimentar o zi pe lună. Există și alte strategii în ceea ce privește postitul care sugerează postul de câteva zile pe lună sau timp de 16 ore până la 20 de ore pe zi. Totuși, din perpectiva mortalității generale și a sănătății cardiovasculare, repausul alimentar de o zi pe lună poate fi extrem de util.

Rezultatele au fost prezentate la Sesiunile Științifice ale Asociației Americane a Inimii din Philadelphia din noiembrie 2019, fiind publicate în revista Circulation.

sursa: New Atlas

Data actualizare: 24-06-2024 | creare: 02-12-2019 | Vizite: 817
Bibliografie
New studies shine light on long-term effects of intermittent fasting, link: https://newatlas.com/health-wellbeing/long-term-effects-intermittent-fasting-heart-health-mortality/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum te poate ajuta dieta 16:8 să pierzi în greutate?
  • Postul intermitent nu este mai eficient decât dietele obișnuite
  • Postul intermitent și o dietă hipocalorică pot fi soluția perfectă
  •