Consumul de arahide, asociat cu scăderea ratei mortalității
©
Autor: Redacția ROmedic

O echipă de cercetare din SUA – formată din specialiști de la Vanderbilt University School of Medicine, Nashville, Tennessee și Fielding School of Public Health, University of California, Los Angeles – a găsit asocieri importante între consumul de arahide și scăderea ratei mortalității.
În baza unei serii ample de studii, oamenii de știință au descoperit că obiceiul de a consuma constant arahide poate fi foarte sănătos, având ca efect combaterea multor cauze comune de deces – incluzând bolile cardiovasculare.
Cercetarea a fost realizată în baza unui număr de 71.764 de subiecți din SUA – bărbați și femei de etnii diferite, provenind preponderent din pătura săracă a societății – și a unui grup de 134.265 de cetățeni chinezi, cu domiciliul în Shanghai, divizați pe categorii de sex.
Studiul a vizat obiceiurile alimentare ale persoanelor cu venit financiar minim spre mediu și dietele bazate într-o proporție semnificativă pe arahide dintre cele mai ieftine.
Deși nu s-a putut stabili cu precizie raportul cauză-efect între consumul de arahide și o rată mai scăzută a mortalității, echipa de specialiști a ajuns la concluzii pe cât de surprinzătoare, pe atât de promițătoare:
- pentru grupul de subiecți americani, s-a constatat că indivizii care consumau cele mai mari cantități de arahide prezentau un risc cu 21% mai mic de a deceda, față de cei cu diete sărace în acest aliment, indiferent de cauza care ar provoca încetarea din viață;
- pentru grupul de subiecți chinezi, obiceiul constant de a consuma arahide a fost corelat cu o diminuare a riscului de deces cu 17%;
- per total, alimentația bogată în arahide a fost asociată cu reducerea riscului de apariție a afecțiunilor cardiace – boala cardiacă ischemică (boala coronariană, care determină atacul de cord și infarctul miocardic).
Concluziile complete ale prezentului studiu au fost publicate în JAMA Internal Medicine.
Sursa: Medical News Today
Data actualizare: 04-12-2019 | creare: 05-03-2015 | Vizite: 2880
Bibliografie
Eating nuts linked to 20% cut in death rates, link: https://www.medicalnewstoday.com/articles/290183.php ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Consumul de fructe și legume întregi, în special roșii și portocalii, reduce semnificativ riscul de fragilitate la adulți
- Favorizarea alimentelor procesate minim în dietă nu înseamnă neapărat o alimentație sănătoasă
- Pentru a slăbi, ora la care mâncăm este mai importantă decât numărul de calorii
- Consumul de ciocolată poate îmbunătăți funcția cognitivă
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Ortorexia - obsesia pentru alimentaţia sănătoasă
- Alergia la arahide
- Reguli in farfurie - 12 sfaturi usoare pentru o alimentatie sanatoasa
- Painea prajita - pro sau contra?
- Atributele unui meniu sănătos
- Cele mai bune alimente (superalimente)
- Cele mai sănătoase sosuri (dressing-uri) pentru salată
- Topul celor mai bune sfaturi alimentare
- Obiceiuri alimentare - efecte benefice ale unei diete sănătoase
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Cat de sanatos este oul?
- Fulgii de porumb si mamaliga in dieta?
- Alimentatie sanatoasa (echilibrata) si greutatea
- Vesnica problema: celulita
- Cuptorul cu microunde este daunator?
- Combinarea alimentelor
- Revolutie in bucatarie
- Program de noapte
- Catina cu miere