Dieta vegană duce la scădere în greutate și la îmbunătățirea sensibilității la insulină

©

Autor:

Dieta vegană duce la scădere în greutate și la îmbunătățirea sensibilității la insulină
Un nou studiu al Physicians Committee for Responsible Medicine arată că dieta vegană poate avea efecte benefice asupra organismului, precum scăderea în greutate datorată unui aport crescut de leguminoase și îmbunătățirea sensibilității la insulină.
Conform doctorului Hana Kahleova, director de cercetare la Physicians Committee și co-autor al studiului, produsele de bază pentru obținerea unei stări de sănătate generale mai bună sunt fructele, legumele, cerealele și fasolea, în special, asociate cu evitarea consumului de alimente de origine animală.

Studiul a fost realizat prin analiza a 244 de adulți supraponderali pe o durată de 16 săptămâni, desemnați aleatoriu să beneficieze de o schimbare a dietei. Astfel, jumătate dintre ei au urmat pe parcursul cercetării o dietă vegană, pe bază de legume, cereale și fructe, iar cealaltă jumătate a consumat alimente de origine animală, întrucât persoanelor din această categorie li s-a spus să nu își modifice dieta anterioară. În final, studiul a inclus 219 de persoane care l-au finalizat, cărora li s-au analizat o serie de elemente precum greutatea corporală, masa de țesut adipos și sensibilitatea la insulină.

Astfel, persoanele care au urmat o dietă vegană au înregistrat o scădere în greutate de 6 kilograme, jumătate dintre acestea fiind reprezentate de masa adipoasă. Această scădere în greutate a fost determinată, conform oamenilor de știință, de consumul crescut de fructe, leguminoase, cereale și produse înlocuitoare de carne. În plus, rezultatele au fost atinse și prin intermediul scăderii consumului de carne, ouă și produse lactate sau grăsimi adăugate. De asemenea, dintre cele amintite, legumele, cerealele și reducerea consumului de lapte și de grăsimi au determinat în mod direct o scădere a masei de țesut adipos a acestor persoane.

sursa: News Medical
foto: Physicians Committee for Responsible Medicine

Data actualizare: 14-06-2022 | creare: 14-06-2022 | Vizite: 421
Bibliografie
Vegan diet leads to decreased weight and improved insulin sensitivity, link: https://www.news-medical.net/news/20220608/Vegan-diet-leads-to-decreased-weight-and-improved-insulin-sensitivity.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Administrarea insulinei prin intermediul unei pastile
  • Consumul zilnic de leguminoase poate fi benefic în procesul de slăbire
  • O pastilă cu insulină ar putea reduce nivelul de zahăr din sânge la diabetici
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum