Un nou sistem de clasificare a calității alimentelor cu carbohidrați

©

Autor:

Un nou sistem de clasificare a calității alimentelor cu carbohidrați
Un studiu recent publicat în revista Nutrients subliniază necesitatea de a ne concentra pe calitatea carbohidraților din diete, mai degrabă decât doar pe cantitatea de fibre și zaharuri adăugate.
Alimentele cu carbohidrați (≥40% energie din carbohidrați) sunt principala sursă de energie în dieta SUA. Spre deosebire de recomandările alimentare la nivel național, multe alimente cu carbohidrați consumate în mod regulat sunt sărace în fibre și cereale integrale, dar bogate în zahăr adăugat, sodiu și/sau grăsimi saturate.

Studiul prezintă fezabilitatea modelării scorului de calitate a alimentelor cu carbohidrați (CFQS) pentru a îmbunătăți înțelegerea valorii și a variațiilor calității alimentelor cu carbohidrați în cadrul diferitelor diete. Cercetătorii au dezvoltat două modele, CFQS-4 și CFQS-5, pentru a evalua calitatea alimentelor cu carbohidrați fără cereale (de exemplu, fructe, legume, leguminoase) și, respectiv, pe bază de cereale. Aceste modele au fost aplicate diferitelor diete, inclusiv dieta vegetariană sănătoasă, diet sănătoasă în stilul Statelor Unite ale Americii, planuri de dietă economică și dieta mediteraneană sănătoasă. Studiul a arătat că mai multe alimente cu carbohidrați de diferite tipuri ar putea fi consumate într-o singură zi pentru a îndeplini recomandările ghidurilor alimentare, cuprinzând toate scorurile de calitate a alimentelor cu carbohidrați.

Constatările au arătat fezabilitatea modelelor CFQS pentru a informa viitoarele orientări dietetice și a ajuta la sprijinirea recomandărilor alimentare cu carbohidrați cu alte mesaje de sănătate care vizează promovarea alimentelor dense în nutrienți, bogate în fibre și sărace în zahăr adăugat.

sursa: News Medical
foto: Tatjana Baibakova / Shutterstock.com

Data actualizare: 09-03-2023 | creare: 09-03-2023 | Vizite: 321
Bibliografie
New scoring system rates quality of carbohydrate foods, link: https://www.news-medical.net/news/20230307/New-scoring-system-rates-quality-of-carbohydrate-foods.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispozitivul care îți indică alimentele potrivite pentru flora ta bacteriană
  • Gustul specific al carbohidraților ne poate predispune la îngrășare
  • Pastele îngrașă sau te ajută să slăbești?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum