Dieta ketogenă nu oferă beneficii durabile pentru sănătate

©

Autor:

Dieta ketogenă nu oferă beneficii durabile pentru sănătate
Potrivit celui mai nou studiul de la Yale University, dieta ketogenă - care furnizează 99% din calorii din grăsimi și doar 1% din carbohidrați – produce, pe perioade scurte de timp, beneficii pentru sănătate, prin reducerea riscului de diabet și a inflamației, dar, termen lung, crește riscul de diabet și obezitate.
Atunci când nivelul de glucoză este scăzut, ca urmare a conținutului redus de carbohidrați, organismul începe arderea grăsimilor în loc de carbohidrați. La rândul său, acest proces produce substanțe chimice numite corpuri cetonice ca sursă alternativă de combustibil. În momentul în care organismul arde corpuri cetonice, celulele T delta gamma de protecție a țesuturilor se extind în tot corpul.

Acest proces are potențialul de a reduce riscul de diabet și inflamația și îmbunătățește metabolismul. După o săptămână de dietă keto, șoarecii au prezentat o reducere a nivelului de zahăr din sânge și a inflamației.

De asemenea, dieta keto duce la stocarea grăsimilor, simultan cu descompunerea acestora, au descoperit cercetătorii. Când șoarecii au continuat să mănânce alimente cu un conținut ridicat de grăsimi și puțini carbohidrați, organismul nu a mai continuat procesul de ardere a grăsimilor, ceea ce a crescut riscul de diabet și obezitate.

„Înainte ca o astfel de dietă să fie prescrisă, un studiu clinic mare, realizat în condiții controlate, este necesar pentru a înțelege mecanismul din spatele beneficiilor metabolice și imunologice sau a oricăror daune care pot apărea la persoanele supraponderale si pre-diabetice", a declarat Vishwa Deep Dixit, autorul studiului.

Sunt necesare studiile clinice pe termen lung la om pentru a valida beneficiile pentru sănătate ale dietei keto.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 30-01-2020 | creare: 30-01-2020 | Vizite: 834
Bibliografie
Keto diet works best in small doses, mouse study finds. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200127134741.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dieta cetogenică (cetogenă, ketogenică, cetozică) - explicații, beneficii
  • Dieta ketogenică poate combate efectul virusului gripal asupra organismului
  • Cum putem reduce în mod eficient grăsimea viscerală?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum