Cum te poate ajuta postul Crăciunului să-ți restartezi organismul
Autor: Advertorial oferit de Kimbino.ro
Crăciunul este un anotimp al bucuriei, al iubirii È™i al sărbătorilor. Este o perioadă în care familiile se reunesc în jurul bradului în cadrul unor cine festive. Persoanele apropiate fac schimb de cadouri de Crăciun È™i folosesc această perioadă pentru a-È™i analiza parcursul anului care este pe cale să se încheie. În mijlocul tuturor festivităților, există o tradiÈ›ie mai puÈ›in cunoscută care are o semnificaÈ›ie imensă - postul Crăciunului.
Postul Crăciunului este cunoscut È™i sub numele de Postul NaÈ™terii Domnului. Acesta este o perioadă de abstinență respectată de multe confesiuni creÈ™tine în perioada premergătoare Crăciunului. Postul este o practică spirituală care merge dincolo de actul fizic, având ca scop pregătirea indivizilor pentru naÈ™terea lui Iisus Hristos.
Practica postului de Crăciun datează încă din primele zile ale creÈ™tinismului, cu rădăcini în Biserica Ortodoxă Răsăriteană. Perioada postului Crăciunului începe în data de 15 noiembrie È™i durează până pe 24 decembrie, întinzându-se pe parcursul a 40 de zile. Este o perioadă de autodisciplină, reflecÈ›ie È™i pregătire care poate să te ajute din mai multe puncte de vedere.
Ce poÈ›i consuma în timpul postului
În timpul Postului NaÈ™terii Domnului, anumite alimente sunt permise, în timp ce altele sunt evitate. Acest lucru include, de obicei, abÈ›inerea de la carne, lactate È™i alimente bogate din origine animală (lapte, brânzeturi, ouă).
Postul de Crăciun poate fi o provocare, mai ales într-o perioadă în care magazinele sunt pline tentaÈ›ii. Supermarketurile abundă cu bunătăți È™i dulciuri specifice Crăciunului încă din luna noiembrie.
Toate ofertele acestora le poÈ›i regăsi în ofertele lansate săptămânal È™i prezentat. În revista Kaufland săptămânală È™i alte reviste asemănătoare vei putea descoperi săptămânal care sunt produsele speciale introduse. FoloseÈ™te-te de această tehnică pentru a-È›i încropi o listă de cumpărături È™i mergi È›intit la produsele dorite. Astfel vei putea evita multe dintre tentaÈ›iile aflate pe rafturile magazinelor.
Beneficiile postului de Crăciun
Printre beneficiile de care vei avea parte dacă te decizi să respecÈ›i postul Crăciunului se poate număra È™i gestionarea greutății. Prin simplul fapt că vei avea o dietă mult mai strictă vei putea evita excesul alimentelor dăunătoare pentru organism. Totodată, acest lucru poate duce la o pierdere în greutate.
Postul oferă sistemului digestiv o pauză mai mult decât necesară. Acesta permite organismului să se concentreze pe reparare È™i întinerire, ceea ce duce la o digestie È™i o absorbÈ›ie îmbunătățită a nutrienÈ›ilor.
Postul de Crăciun favorizează detoxifierea, deoarece încurajează eliminarea toxinelor din organism. Acest lucru duce la o mai bună sănătate È™i vitalitate generală.
Postul poate consolida sistemul imunitar, făcând persoanele mai rezistente la afecÈ›iuni comune în timpul lunilor reci.
Beneficii spirituale
În cadrul Postului de Crăciun vei avea ocazia să realizezi introspecÈ›ii È™i să-È›i dedici timp pentru meditaÈ›ie. Aceste lucruri sunt recomandate pentru a te conecta profund la nivel spiritual.
Actul postului sporeÈ™te adesea empatia È™i compasiunea față de cei mai puÈ›in norocoÈ™i, încurajând spiritul de dăruire È™i de împărtășire.
Participând la postul Crăciunului, indivizii îÈ™i pot întări credinÈ›a È™i devotamentul, aprofundându-È™i relaÈ›ia cu Dumnezeu.
Postul de Crăciun este o tradiÈ›ie care are numeroase beneficii asupra sufletului tău, dar È™i a sănătății fizice. Nu uita însă că postul este o perioadă de pregătire, reflecÈ›ie È™i devotament, care permite persoanelor să se apropie de adevăratul spirit al Crăciunului.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni