Cum putem face cuptorul cu microunde mai sigur pentru copii

Cum putem face cuptorul cu microunde mai sigur pentru copii

©

Autor:

Cum putem face cuptorul cu microunde mai sigur pentru copii
Un studiu realizat pe o perioadă de 15 ani de către oamenii de È™tiință de la Rush University Medical Center a avut drept scop transformarea cuptoarelor cu microunde în aparate mult mai sigure pentru copii. Rezultatele studiului au dus la o îmbunătățire a standardelor de construcÈ›ie pentru cuptoarele cu microunde, fiind mai dificil de deschis pentru copii, protejându-i de arsuri grave, foarte des întâlnite la copiii sub 5 ani în Statele Unite.
Studiul a fost publicat în jurnalul Pediatrics.

Conform American Burn Association, aproximativ 22,5% dintre cazurile de arsuri din secÈ›iile de urgenÈ›e sunt reprezentate de copii, predominant cu arsuri determinate prin opărire, nu prin foc. Realizarea studiului a presupus iniÈ›ial documentarea problemei, pentru a înÈ›elege modul în care cuptoarele cu microunde sunt autorizate È™i cum se poate îmbunătăți sistemul de deschidere a uÈ™ii de la cuptor. În 2008, cercetătorii au publicat o analiză a ultimilor 3 ani legat de cazurile de urgență din spitale, descoperind faptul că un număr semnificativ dintre ele au presupus copii care au deschis singuri uÈ™a de la cuptor pentru a scoate mâncarea fierbinte, vărsând-o ulterior pe ei. În raportul respectiv, cel mai tânăr copil avea doar 1 an È™i jumătate, iar o mare parte dintre cazuri au necesitat intervenÈ›ii chirurgicale dificile, cu utilizarea unei bucăți de piele sănătoasă de la copilaÈ™ pentru a repara o altă zonă de piele afectată.

Ulterior, cercetătorii au analizat abilitățile copiilor cu vârste cuprinse între 1 È™i 4 ani de a folosi cuptorul cu microunde nesupravegheaÈ›i, deschizând sau închizând uÈ™a, pornind cuptorul sau chiar eliminând anumite componente. Studiul a arătat cum toate aceste acÈ›iuni pot fi realizate de orice copil cu vârstă peste 1 an È™i jumătate, expunându-i la risc major. Cu aceste informaÈ›ii, au reuÈ™it să propună anumite reguli de adoptat în planul de construcÈ›ie al cuptoarelor în colaborare cu grupul Kids in Danger. Eforturile oamenilor implicaÈ›i au presupus È™i întâlniri naÈ›ionale de prezentare a cauzei, a produselor È™i a diverselor materiale video care să familiarizeze firmele È™i părinÈ›ii cu noile descoperiri. Cea mai importantă contribuÈ›ie au avut-o Kyran Quinlan È™i Marla Robinson, care, devenind membri cu drept de vot pentru cuptoarele cu microunde în Underwriters Laboratories Standards Technical Panel, stabilind standarde pentru cuptoarele vândute în Statele Unite.

Kyran Quinlan a afirmat: „Efortul depus de noi în ultimii 15 ani au determinat o reală schimbare a modului în care aceste cuptoare sunt făcute. În 2023, producătorii vor fi obligaÈ›i să incorporeze 2 sisteme diferite de deschidere a uÈ™ii. Considerăm că aceste schimbări vor scădea riscul copiilor de a se răni utliizând cuptorul sau eliminând componente. DeÈ™i a fost un drum lung È™i dificil, cred că a meritat. Am È™tiut că o parte importantă din activitate va fi să promovăm ideea È™i să aducem cât mai multe informaÈ›ii care să ne susÈ›ină cauza, dar, până la urmă ideea noastră a fost bună, iar cu perseverență am reuÈ™it să ne atingem scopul.”

sursa: Science Daily

Data actualizare: 26-01-2021 | creare: 26-01-2021 | Vizite: 764
Bibliografie
Making microwaves safer for children, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/01/210120085043.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: ÃŽncălzirea sau gătitul la microunde distruge nutrienÈ›ii din mâncare
  • MIT: Cuptorul cu microunde ne iradiază
  • ÃŽncălzirea alimentelor în recipiente din plastic la microunde – un pericol pentru sănătate?
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum