Alegele roșii: au fost descoperite noi beneficii pentru sănătate
©
Autor: Anghelescu Ariana Andreea
Algele roșii se regăsesc în alimentația comunităților asiatice de mii de ani. Într-un nou studiu, publicat în revista Marine Drugs, cercetătorii au arătat cum aceste alge conferă beneficii pentru sănătate.
Profesorul de microbiologie Yong-Su Jin spune că în trecut oamenii s-au întrebat de ce numărul pacienților care suferă de cancer de colon din Japonia este cel mai scăzut din lume. Mulți au presupus că acest lucru este rezultatul unor aspecte ale alimentației sau stilului de viață japonez.
În cadrul studiului de față, cercetătorii s-au întrebat dacă includerea algelor marine în alimentație are legătură cu frecvența mai mică a cancerului de colon.
Deși mai multe studii au arătat că asiaticii care consumă în mod regulat alge marine prezintă un risc mai mic de apariție a cancerului de colon, colorectal și de sân, nu era clar care componentă este responsabilă de efectele anticancerigene.
În prezentul studiu, oamenii de știință au descompus structura diferitelor tipuri de alge marine roșii, utilizând enzime. Au testat astfel zaharurile produse pentru a vedea care dintre ele are beneficii pentru sănătate. Dintre cele șase zaharuri diferite, agarotrioza și 3,6-anhidro-L-galactoza, sau AHG, s-au dovedit a fi cele mai promițătoare.
Cercetătorul Eun Ju Yun explică faptul că după ce au produs zaharurile, activitatea probiotică a fost testată folosind bacteria Bifidobacterium longum spp. Infantis-o bacterie probiotică, care colonizează intestinul sugarilor și prezintă beneficii pentru sănătate. Dintre zaharurile derivate din alge, bacteriile ar putea consuma doar agarotrioză, indicând faptul că ea funcționează ca un prebiotic, adică îmbunătățește creșterea bacteriilor probiotice.
A fost testată, de asemenea, și tulbina B. kashiwanohense, constatându-se că și ea a consumat agarotrioză.
Aceste rezultate arată că atunci când oamenii consumă alge roșii, acestea se descompun în intestin, eliberând zaharuri care servesc drept hrană pentru bacteriile probiotice.
Oamenii de știință au testat zaharurile și pentru a vedea daca acestea au avut vreo activitate anticancerigenă. Ei au descoperit că AHG inhibă în mod specific creșterea celulelor de cancer de colon și nu afectează creșterea celulelor normale. Activitatea anticancerigenă a AHG se datorează capacității sale de a declanșa apoptoza sau moartea celulară.
sursa: Science Daily
Profesorul de microbiologie Yong-Su Jin spune că în trecut oamenii s-au întrebat de ce numărul pacienților care suferă de cancer de colon din Japonia este cel mai scăzut din lume. Mulți au presupus că acest lucru este rezultatul unor aspecte ale alimentației sau stilului de viață japonez.
În cadrul studiului de față, cercetătorii s-au întrebat dacă includerea algelor marine în alimentație are legătură cu frecvența mai mică a cancerului de colon.
Deși mai multe studii au arătat că asiaticii care consumă în mod regulat alge marine prezintă un risc mai mic de apariție a cancerului de colon, colorectal și de sân, nu era clar care componentă este responsabilă de efectele anticancerigene.
În prezentul studiu, oamenii de știință au descompus structura diferitelor tipuri de alge marine roșii, utilizând enzime. Au testat astfel zaharurile produse pentru a vedea care dintre ele are beneficii pentru sănătate. Dintre cele șase zaharuri diferite, agarotrioza și 3,6-anhidro-L-galactoza, sau AHG, s-au dovedit a fi cele mai promițătoare.
Cercetătorul Eun Ju Yun explică faptul că după ce au produs zaharurile, activitatea probiotică a fost testată folosind bacteria Bifidobacterium longum spp. Infantis-o bacterie probiotică, care colonizează intestinul sugarilor și prezintă beneficii pentru sănătate. Dintre zaharurile derivate din alge, bacteriile ar putea consuma doar agarotrioză, indicând faptul că ea funcționează ca un prebiotic, adică îmbunătățește creșterea bacteriilor probiotice.
A fost testată, de asemenea, și tulbina B. kashiwanohense, constatându-se că și ea a consumat agarotrioză.
Aceste rezultate arată că atunci când oamenii consumă alge roșii, acestea se descompun în intestin, eliberând zaharuri care servesc drept hrană pentru bacteriile probiotice.
Oamenii de știință au testat zaharurile și pentru a vedea daca acestea au avut vreo activitate anticancerigenă. Ei au descoperit că AHG inhibă în mod specific creșterea celulelor de cancer de colon și nu afectează creșterea celulelor normale. Activitatea anticancerigenă a AHG se datorează capacității sale de a declanșa apoptoza sau moartea celulară.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 16-06-2021 | creare: 16-06-2021 | Vizite: 1395
Bibliografie
New health benefits of red seaweeds unveiled, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/06/210614185554.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni