Somnul insuficient asociat cu sănătatea mentală precară
©
Autor: Airinei Camelia
![Somnul insuficient asociat cu sănătatea mentală precară](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=35152.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Potrivit autorilor - Dr. Anna Weighall și Dr. Ian Kellar - asigurarea unui somn adecvat ar trebui să fie o chestiune prioritară pentru sănătatea publică, la fel ca încurajarea exercițiului fizic și a alimentației sănătoase. Studiul acestora a inclus anchetarea obiceiurilor de somn a peste 1.000 de adulți din Marea Britanie, cu vârste 18-80 ani. Acesta este primul sondaj privind viața de zi cu zi, celelalte studii bazându-se pe cercetări în condiții de laborator.
Știința recunoaște deja importanța somnului pentru formarea amintirilor noi, precum și pentru reprocesarea amintirilor mai vechi - selectarea acelora ce trebuie păstrate și a celor ce trebuie uitate. Studiul de față a urmărit relația dintre calitatea și cantitatea somnului pe de o parte și procesele cognitive implicate în memorare și amintire, precum și indicatori ai sănătății mentale și fizice pe de altă parte.
Participanții la studiu au completat un chestionar privind tiparele de somn, perormanțele de memorare, starea mentală și calitatea vieții. Analiza răspunsurilor a indicat o relație relevantă între somnul precar și calitatea scăzută a sănătății mentale, precum și o relație importantă între somnul insuficient și problemele de memorie în viața de zi cu zi. Aceste legături s-au dovedit a fi și mai puternice în cazul persoanelor care în mod obișnuit dorm mai puțin de cinci ore pe noapte.
Serviciul Național de Sănătate britanic - National Health Service (NHS) recomandă ca adulții să doarmă între șapte și opt ore pe noapte. Potrivit estimărilor, unul din patru adulți doarme mai puțin de cinci ore pe noapte.
Sursa: MedicalXpress
Data actualizare: 11-04-2019 | creare: 06-09-2017 | Vizite: 1010
Bibliografie
Links between poor sleep and poor mental wellbeing, link: https://medicalxpress.com/news/2017-09-links-poor-mental-wellbeing.html ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Pereții verzi din interiorul birourilor diversifică microbiomul tegumentar al angajaților
- Studiu. O rată ridicată de vaccinare determină reducerea numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și controlul pandemiei
- Sănătatea mintală a tinerilor, afectată de măsurile de izolare din timpul pandemiei COVID-19
- Legături între sedentarism, starea de bine și calitatea vieții
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipersomnia - somnolenta excesiva
- Insomnia primara
- Narcolepsia
- Somnambulismul
- Tulburarea ritmului circadian de somn
- Tulburarile somnului la femei
- Parasomniile
- Apneea obstructiva in somn
- Sforaitul (Roncopatia)
- Tulburarile de somn la copii
- Somnul
- Poziții sănătoase pentru somn
- Insomnie
- Coșmar
- Alimente care pot afecta somnul
- Somnul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Somnul îndelungat dăunează sănătăţii
- Ce sa fac ca sa adorm?
- Adorm foarte greu!
- Cate ore, minim trebuie sa dorm?
- Dopuri de urechi...
- Probleme mari cu somnul. ajutor, va rog!
- Dupa tratament cu perfuzii si antibiotice... doarme cam mult
- Tresăriri dese în somn, băiat - 16 ani