Cum faci față frigului - mituri sau adevăr?
©
Autor: Airinei Camelia
O țuică fiartă ar putea părea o bună idee pentru a face față frigului de afară, însă experții avertizează că alcoolul de fapt accelerează pierderea căldurii. Dar acesta este doar unul dintre cele mai întâlnite mituri despre iarnă și vremea geroasă. Este foarte important să deosebim miturile de realitate, pentru a evita complicațiile ca hipotermia sau degerăturile, avertizează cercetătorii de la University of Rochester din New York.
Iată ce ar trebui să cunoaștem, potrivit oamenilor de știință:
Sursa: MedicalXpress
Iată ce ar trebui să cunoaștem, potrivit oamenilor de știință:
- Hainele călduroase nu previn bolile virale. Răcelile obișnuite sunt cauzate de peste 2.000 de agenți patogeni, iar „înfofolirea” nu ajută la evitarea infectării.
- Purtarea căciulii este o idee bună atunci când temperaturile scad vertiginos, însă căldura se pierde prin orice parte a corpului care rămâne neacoperită - nu doar capul. Măsura în care căldura se pierde la nivelul capului depinde de grosimea stratului de păr și de energia pe care o pierde fiecare persoană în condiții de frig. Totuși copiii pierd mai multă căldură prin cap decât adulții, așa că gluga și căciula sunt cu atât mai importante pentru cei mici.
- Sensibilitatea la căldură diferă între bărbați și femei. Femeile simt frigul mai repede, deoarece corpul lor începe să conserve căldura atunci când temperatura ajunge la 21°C, reducând fluxul sanguin în mâini și picioare. Bărbații ajung la acest nivel la temperaturi de 18°C.
- Dacă aveți activități afară în frig, îmbrăcămintea în straturi vă poate ajuta să va adaptați la schimbarea temperaturii, însă de obicei un pulover bun este suficient pentru a vă ține cald.
Sursa: MedicalXpress
Data actualizare: 03-03-2019 | creare: 17-01-2017 | Vizite: 1394
Bibliografie
Debunking winter weather myths, link: https://medicalxpress.com/news/2017-01-debunking-winter-weather-myths.html ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Studiu. O rată ridicată de vaccinare determină reducerea numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și controlul pandemiei
- Fumatul după o anumită vârstă, asociat cu izolarea socială și singurătatea
- Un aspect atractiv poate duce la un comportament riscant în rândul tinerilor
- Creierul, stilul de viață și căile de mediu care leagă sănătatea fizică de cea mintală
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni