Consumul majorității caloriilor în prima parte a zilei nu influențează scăderea în greutate
Potrivit unui studiu al Asociației Americane a Inimii, la adulții obezi cu prediabet sau diabet, restricționarea mâncatului la un anumit interval orar specific nu influențează greutatea.
Studiul a durat 12 săptămâni iar participanții au trebuit să mănânce aceeași mâncare sănătoasă, semipreparată. Totuși, un grup trebuia să consume majoritatea caloriilor înainte de ora 13, iar celălalt trebuia să consume jumătate din calorii după ora 17.
Studiul a inclus 41 de adulți obezi, majoritatea (90%) fiind femei de origine afro-americană cu prediabet sau diabet și având o medie a vârstei de 59 de ani. Din totalul de participanți, 21% au consumat 80% din caloriile din timpul zilei înainte de ora 13. Restul participanților au avut mese normale, consumând jumătate din calorii după ora 17. Toți adulții au mâncat alimente sănătoase, semi-preparate, oferite de cercetători. La începutul studiului s-au măsurat greutatea și tensiunea arterială, iar apoi în evoluție (la 4, 8 și 12 săptămâni).
Potrivit rezultatelor, indiferent de momentul la care au mâncat, participanții din ambele grupuri au raportat scădere în greutate. În ceea ce privește numărul de kilograme pierdute și al tensiunii arteriale, cercetătorii nu au observat diferențe între grupuri.
sursa: Science Daily
Studiul a durat 12 săptămâni iar participanții au trebuit să mănânce aceeași mâncare sănătoasă, semipreparată. Totuși, un grup trebuia să consume majoritatea caloriilor înainte de ora 13, iar celălalt trebuia să consume jumătate din calorii după ora 17.
Studiul a inclus 41 de adulți obezi, majoritatea (90%) fiind femei de origine afro-americană cu prediabet sau diabet și având o medie a vârstei de 59 de ani. Din totalul de participanți, 21% au consumat 80% din caloriile din timpul zilei înainte de ora 13. Restul participanților au avut mese normale, consumând jumătate din calorii după ora 17. Toți adulții au mâncat alimente sănătoase, semi-preparate, oferite de cercetători. La începutul studiului s-au măsurat greutatea și tensiunea arterială, iar apoi în evoluție (la 4, 8 și 12 săptămâni).
Potrivit rezultatelor, indiferent de momentul la care au mâncat, participanții din ambele grupuri au raportat scădere în greutate. În ceea ce privește numărul de kilograme pierdute și al tensiunii arteriale, cercetătorii nu au observat diferențe între grupuri.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 12-11-2020 | creare: 12-11-2020 | Vizite: 669
Bibliografie
Calories by the clock? Squeezing most of your calories in early doesn't impact weight loss: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/11/201109074119.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Cercetările evidențiază necesitatea unor linii directoare clare privind hidratarea sănătoasă
- Dieta mediteraneană cu indice glicemic scăzut îmbunătățește calitatea vieții, însă nu și cea a somnului
- Ai pofte alimentare? Microorganismele din intestin ar putea fi răspunzătoare de acest fenomen
- Efectele acizilor grași omega-3 și omega-6 asupra metabolismului glucidic
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni