ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Consumul de nuci în primii ani de viață poate favoriza starea de sănătate pe măsură ce îmbătrânim

©

Autor:

Consumul de nuci în primii ani de viață poate favoriza starea de sănătate pe măsură ce îmbătrânim

Consumul de nuci la în primii ani de viață, conform cercetătorilor, prezintă o probabilitate mai mare de a fi mai activ din punct de vedere fizic, de a avea o dietă calitativă și de a scade riscul bolilor de inimă odată cu înaintarea în vârstă.
Studiul CARDIA (Coronary Artery Risk Development in Young Adults Study), susținut de National Heart, Lung, and Blood Institute of the National Institutes of Health, este un studiu de lungă durată care este încă în desfășurare și are ca scop examinarea dezvoltării în timp a factorilor de risc pentru bolile de inimă.
Rezultatele studiului arată că, în timpul adolescenței și la vârsta adultă mijlocie, consumul de nuci poate reduce o serie de factori de risc pentru bolile de inimă.


Nucile sunt singurele fructe cu coajă lemnoasă care reprezintă o sursă foarte bună de acid alfa-linolenic omega-3 de origine vegetală (2,5 grame) care, potrivit studiilor, ar putea fi important pentru inimă, creier și o îmbătrânire sănătoasă. O mână de nuci sau mai mult, conține o serie de nutrienți esențiali pentru sporirea sănătății generale. Polifenolii sunt unul dintre cei câțiva antioxidanți care se găsesc în nuci.


„Consumatorii de nuci par să aibă un fenotip corporal unic, care atrage după sine alte efecte pozitive asupra sănătății, cum ar fi o mai bună calitate a dietei, mai ales atunci când încep să mănânce nuci din tinerețe până la vârsta adultă mijlocie - când riscul de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, obezitatea și diabetul, crește”, susține Lyn M. Steffen, PhD, MPH, RD, profesor de epidemiologie și sănătate comunitară la University of Minnesota School of Public Health și cercetător principal al CARDIA.


Rezultatele în urma studiului, care a fost efectuat pe o perioadă de 30 de ani, arată faptul că oamenii care au consumat nuci au raportat mai multă activitate fizică decât consumatorii de alte nuci sau deloc. Totodată, consumul de nuci a fost asociat cu un profil de risc mai mic pentru boli de inimă în comparație cu oamenii care au consumat alte nuci. Consumatorii de nuci au avut un indice de masă corporală redus, tensiune arterială redusă și niveluri mai scăzute ale trigliceridelor din sânge.


Studiul CARDIA, unul dintre cele mai îndelungate studii de până acum, sugerează că includerea unei mâini de nuci în alimentație în fiecare zi și la începutul vieții poate avea efecte pozitive asupra calității dietei în ansamblu, fiind un „aliment suport" sănătos pentru inimă.

sursa: News Medical


Data actualizare: 19-09-2022 | creare: 19-09-2022 | Vizite: 362
Bibliografie
Walnut consumption early on in life may lead to better health as we age, link: https://www.news-medical.net/news/20220914/Walnut-consumption-early-on-in-life-may-lead-to-better-health-as-we-age.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O mână de nuci sau alune pe zi poate reduce riscul apariției mai multor afecțiuni
  • STUDIU: Unele nuci ar putea reduce recurența cancerului de colon
  • Cum poți reduce riscul de fibrilație atrială prin includerea unui singur aliment în dietă?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum